background img
banner
banner

Πράξεις βαρβαρότητας στο 4ο Γυμνάσιο Αιγίου

ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Οι σκέψεις και οι προβληματισμοί του διευθυντή Πέτρου Μπελτράν και του Συλλόγου Διδασκόντων του 4ου Γυμνασίου Αιγίου, έτσι όπως κατατίθενται σε σχετικό άρθρο που έδωσαν στη δημοσιότητα, γίνονται… σκέψεις και προβληματισμοί όλης της κοινωνίας. Τα όσα αναφέρονται περί κλοπών, σπάσιμο τζαμιών, σπάσιμο του αυτοκινήτου του διευθυντή του σχολείου μπορεί να δείχνουν ξένα και μακριά όμως είναι μία πραγματικότητα και η ανάγκη να περιφρουρηθεί το Γυμνάσιο, επιβεβλημένη…

Συγκεκριμένα, σημειώνουν: ΄΄Πώς να μετρήσεις τα μπαλώματα και τις ζημιές πάνω στο κουρελιασμένο περιτύλιγμα της νεωτερικότητας που περισφίγγει το ελληνικό σχολείο; «Κλοπές, σπάσιμο τζαμιών, σπάσιμο αυτοκινήτου του Διευθυντή του Σχολείου», φθορές που δείχνουν ξεκάθαρο δείγμα βαρβαρότητας.

Κάνοντας μερικά βήματα μέσα στο σχολικό περιβάλλον, φωτογραφίζοντας στιγμιότυπα της σχολικής ζωής, μπορείς να νιώσεις κάτι «αλλιώτικο» να κουβαλούν μερικά παιδιά. Τα κοιτάς με ενδιαφέρον, με αγάπη και αναζήτηση, μήπως ανακαλύψεις τί θέλουν να εκφράσουν. Εντυπωσιάζουν και προβληματίζουν με το «χαλαρό στυλ» στο ξόδεμα της ημέρας. Στο στοχαστικό μας κρυφομίλημα προβληματιζόμαστε. Αναρωτιόμαστε πού πέφτει η ευθύνη; Είναι το σχολείο το πνευματικό εργαστήρι που «σμιλεύει ο δάσκαλος ψυχές;» Ζεσταίνονται οι παιδικές καρδιές, μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα και ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για μαθητεία και γνώση, για μόρφωση και πλούσια παιδεία, για να εξασφαλίσουν ένα λαμπρό μέλλον; Θα υπάρξουν άραγε πρόσωπα και θεσμοί «Δήμος, Αστυνομία» να διαφυλάξουν το δεύτερο «σπίτι μας» για να μην υπάρχουν άνθρωποι απολίτιστοι και καταστροφικοί;΄΄.

Ζητούν περιφρούρηση του χώρου!

Καταλήγουν δε ως εξής: ΄΄Χρέος ευγνωμοσύνης μας καλεί να θυμηθούμε τους κόπους και τα έξοδα για να γίνουν τα σχολεία και να αναθερμάνουμε την αγάπη μας για τη γνώση που προσφέρεται σε αυτά. Δεν μας αρέσει το παιδικό παιχνίδι «υπεκφυγής», ούτε γυρεύουμε να πιαστούμε στο ατέρμονο γαϊτανάκι του καταλογισμού των ευθυνών. Όμως, ο παραλογισμός και η κακόβουλη ερμηνεία των πραγμάτων έχουν και κάποιο όριο. Έχουμε απολέσει εν μέρει την καθημερινότητά μας, μην χάσουμε όμως και την εναπομείνασα κριτική μας ικανότητα εκφράζοντας μια πικρή αλήθεια! Ζητάμε να περιφρουρήσετε το χώρο μας με κάθε νόμιμο μέσο, έτσι ώστε απρόσκοπτα να εκτελούμε το εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό μας καθήκον΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr