background img
banner
banner

Πρόταση για… επιστράτευση των αυτοκινήτων

ΤΟΥ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΥ Κ.Υ. ΑΚΡΑΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ «ΡΟΛΑΡΕΙ» Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

Καθώς ο εμβολιασμός του πληθυσμού ενάντια στον covid-19 δεν προχωρά με τους επιθυμητούς ρυθμούς, αφενός λόγω έλλειψης εμβολίων και αφετέρου λόγω των πολύ λίγων εμβολιαστικών κέντρων, ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Ακράτας Σπύρος Μάρκου, προχωρά μέσω του protionline.gr, σε μία αξιόλογη πρόταση που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Προτείνει, να χρησιμοποιηθούν τα αυτοκίνητα του «Βοήθεια στο Σπίτι» για τη μετάβαση των ηλικιωμένων σε εμβολιαστικά κέντρα εκτός δήμου, ώστε να διευκολύνονται και να προχωρά η διαδικασία.

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που η 6η ΥΠΕ ζήτησε από τον δήμο Αιγιαλείας να γνωστοποιήσει τα «όπλα» του σχετικά με το πώς μπορεί να συνδράμει στον αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Άμεση ήταν η ανταπόκριση του δήμου που, μεταξύ των άλλων, γνωστοποίησε τη δυνατότητα αξιοποίησης των νοσηλευτών της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι».

Γι’ αυτούς που αδυνατούν…

Μετά την απογοήτευση αρκετών πολιτών αφού ανακοινώθηκε πως το Κέντρο Υγείας Ακράτας θα λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο, σε αυτή τη φάση μόνο για την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών και δεδομένου ότι για την ηλικιακή κατηγορία των 75-79 ετών λειτουργεί εμβολιαστικό κέντρο μόνο στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπάρξει μεγάλη ροή, ο κ. Μάρκου σημείωσε στo protionline.gr: ΄΄Ακριβώς επειδή υπάρχουν πολίτες που αδυνατούν να μεταβούν στα Καλάβρυτα ή σε άλλες περιοχές να εμβολιαστούν και περιμένουν να έρθει η σειρά τους για το Νοσοκομείο Αιγίου και δεδομένου ότι ο δήμος ανακοίνωσε πως μπορεί να βοηθήσει μέσω του «Βοήθεια στο Σπίτι», προτείνουμε να χρησιμοποιούνται τα οχήματα της δομής του δήμου για τη μεταφορά των ηλικιωμένων στα Καλάβρυτα ώστε να κάνουν το εμβόλιο καθώς έτσι θα προχωρήσει πιο γρήγορα η διαδικασία΄΄.

Έναρξη στις 16 Μαρτίου για τους 60-64 ετών

Στο ερώτημα για το εάν το Κ.Υ. Ακράτας έχει προμηθευτεί τα εμβόλια της astrazeneca, ο κ. Μάρκου έκανε γνωστό πως αναμένονται εντός της εβδομάδας δεδομένου ότι η διαδικασία ξεκινά στις 16 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι πριν από αυτό, τα εμβόλια για τους πολίτες 60-64 ετών πραγματοποιούνταν μόνο στην Πάτρα.
Στα Καλάβρυτα πάντως το κλείσιμο των ραντεβού για τους 75-79 ετών πραγματοποιείται κανονικά, εν αντιθέσει με το Αίγιο που σταματά ανά διαστήματα καθώς υπάρχει μεγάλη προσέλευση κυρίως ως προς τα επαναληπτικά της pfizer.

Εκτός «μάχης» ως ώρας το Κ.Υ. Αιγίου

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι η 6η ΥΠΕ δεν έχει φροντίσει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να είναι εφικτός ο εμβολιασμός και στο Κέντρο Υγείας Αιγίου που, κατά τα άλλα, διαθέτει σύγχρονες και άνετες εγκαταστάσεις, ενώ βρίσκεται μέσα στο κέντρο της πόλης και οι περισσότεροι μπορούν να μεταβούν και με τα πόδια…

*Κεντρική Φωτό Αρχείου


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr