background img
banner
banner

Στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης των διαδικασιών

ΤΟ ΕΡΓΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ι.Μ. ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ

Στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης των απαιτούμενων διαδικασιών, ώστε εντός του επόμενου εξαμήνου να έχει υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσουν οι εργασίες, βρίσκεται το έργο αναβάθμισης και βελτίωσης της οδικής πρόσβασης στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας.

Σε επιστολή τους προς τον Ηγούμενο της Μονής, Αρχιμανδρίτη, π. Ευσέβιο, ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης (αρμόδιος για τη διοργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821|), Ανδρέας Φίλιας, αναφέρονται στις ενέργειες που έγιναν από την Περιφέρεια στο διάστημα που μεσολάβησε από την επίσκεψή τους στη Μονή, το περασμένο καλοκαίρι, σημειώνοντας και τη δεσπόζουσα θέση της Ιεράς Μονής σε αυτό το μέγιστο γεγονός της ελληνικής ιστορίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επιστολή, στις 7/12/2020 ολοκληρώθηκε η διαδικασίας σύνταξης μελέτης, ενώ ακολούθως συντάχθηκε και υποβλήθηκε Τεχνικό Δελτίο ένταξης του έργου με τίτλο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ» προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΔΕ «ΣΑΕΠ 001, υπ. αρ. 330433/7066/10-12-2020 έγγραφο της ΔΤΕ ΠΕ ΑΧΑΪΑΣ» και υποβλήθηκε αίτημα περί περιβαλλοντικής απαλλαγής με το υπ. αριθμ. Οικ.330433/7066/10-12-2020.

Στις 16/02/2021 κοινοποιήθηκε η υπ. αριθμ. 16398/08-02-2021 απόφαση ένταξης του εν λόγω έργου στην ΣΑΕΠ 001, θέτοντας πλέον σε τροχιά υλοποίησης το έργο της βελτίωσης βατότητας των οδών πρόσβασης προς την Ιερά Μονή Αγ. Λαύρας και το Μνημείο Πεσόντων Αγωνιστών του 1821.

Πλέον αναμένεται εντός του πρώτου τριμήνου του έτους να ολοκληρωθεί η έγκριση των όρων δημοπράτησης και να προχωρήσει η διαδικασία δημοπράτησής του, σε χρονικό διάστημα 5-6 μηνών.
«Στόχος μας είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του έργου και προς αυτό σας διαβεβαιώνουμε πως θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την ίδια θέρμη που εργαστήκαμε τους περασμένους μήνες. Ελπίζουμε σύντομα να επιτρέψουν οι συνθήκες να συναντηθούμε δια ζώσης και σε κάθε περίπτωση να έχουμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε μαζί την επέτειο των 200 ετών από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης» καταλήγουν στην επιστολή τους, οι κ. κ. Φαρμάκης και Φίλιας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr