background img
banner
banner

Στο «βάθρο» Χρήστος Λαϊνάς και Θεόδωρος Στεφανίδης

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ

Στο φυσικό και γνώριμο σκηνικό του Δημοτικού Σταδίου Αιγίου έγινε το Σάββατο (13/3) η καθιερωμένη κοπή της «πρωτοχρονιάτικης πίτας» του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ. Ήταν απλά η αφορμή, το βάθρο, πάνω στο οποίο οι άνθρωποι του συλλόγου στίβου του Αιγίου ήθελαν να ανεβάσουν και να τιμήσουν πρόσωπα με «αθλητικές επιδόσεις» ευρύτερου περιεχομένου και σημασίας.
Αρχικά απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον κ. Χρήστο Λαϊνά ως πρώτο πρόεδρο του συλλόγου που μαζί με πολλούς παλαιούς αθλητές της πόλης μας οραματίστηκαν την αναγέννηση του αιγιώτικου κλασσικού αθλητισμού.

Η πλέον των 15 ετών παρουσία του σωματείου στα αθλητικά και γενικότερα στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης μας, επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο την καταλυτική συνεισφορά των ιδρυτικών μελών και φυσικά των μελών των πρώτων διοικητικών συμβουλίων του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ

Η απόδοση τιμής στον ιατρό ρευματολόγο και μαραθωνοδρόμο Χρήστο Λαϊνά, δεν αντικατοπτρίζει μόνο το γεγονός ότι η ιστορική αναγκαιότητα της ιδρυτικής εποχής του Αθηνόδωρου τον βρήκε στην πρωτοπορία. Εκτιμήθηκε ιδιαίτερα η ανιδιοτελής προσφορά του, η διαλλακτικότητα και η ενωτική του στάση σε κάθε μεταβατική περίοδο.

Η υπόσχεση που εκπληρώθηκε

Επίσης στην ίδια εκδήλωση εκπληρώθηκε μία υπόσχεση. Τα έσοδα από την πώληση των ημερολογίων δόθηκαν στο ΕΚΑΜΕ, στο ίδρυμα που οι άνθρωποί του έχουν ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη των υπηρεσιών στην ευαίσθητη αυτή κατηγορία των ανθρώπων με τις ιδιαίτερες ανάγκες, αλλά και τις ιδιαίτερες δυνατότητες και ικανότητες.

 

Στο βάθρο λοιπόν και ο κ. Θεόδωρος Στεφανίδης που η θητεία του στην προεδρία του ΕΚΑΜΕ συμπίπτει με την καλύτερη εποχή του σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους αθλητές και τους προπονητές του συλλόγου μας που παρευρέθηκαν όχι για να βραβευτούν αυτή τη φορά για τις ετήσιες επιτυχίες τους που ήταν για μια ακόμη χρονιά και σημαντικές και μεγάλες, αλλά για να χειροκροτήσουν τα τιμώμενα πρόσωπα που επέλεξε ο σύλλογος, θέλοντας συμβολικά να περάσει το μήνυμα ότι ο πρωταθλητισμός μπορεί να εκφραστεί με περισσότερους τρόπους και διαφορετικά πρόσωπα. Ιδιαίτερη αναφορά θα θέλαμε να κάνουμε στον αθλητή του συλλόγου μας Παναγιώτη Παπαδόγιαννη που δεν εφείσθει χρόνου και κόπου και αυτοβούλως συνεισέφερε στη διάθεση πολύ μεγάλου αριθμού ημερολογίων. Η πρωτοχρονιάτικη πίτα ήταν προσφορά των καταστημάτων Ζαχαροπλαστικής Γεωργίου Δημητρίου ο οποίος αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες και τις σημαντικές επιτυχίες του συλλόγου μας , είναι υποστηρικτής με πολλούς και σημαντικούς τρόπους και για αυτό τον ευχαριστούμε ιδιαιτέρως. Η όλη εκδήλωση ήταν λιτή και σύμφωνα με τους όρους που ορίζει το πρωτόκολλο για την καταπολέμηση της πανδημίας. Ελπίζοντας ότι σύντομα η κοινωνίας μας θα ανακτήσει τους γνώριμους ρυθμούς ζωής ευχόμαστε σε όλους υγεία και κάθε επιτυχία στους προσωπικούς στόχους του καθενός ξεχωριστά», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το τυχερό νόμισμα της πίτας κέρδισε η αθλήτρια του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ Θάλεια Βίλλιου.

Ο σύλλογος στους προαναφερόμενους αθλητές αλλά και σε όσους διακρίθηκαν την προηγούμενη χρονιά χορήγησε αθλητικό υλικό ως ελάχιστη επιβράβευση των προσπάθειών τους και τους συνεχάρη με την ευχή: «αιέν αριστεύειν».


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *