background img
banner
banner

Στο «Τρίτσης» για χρηματοδότηση εξοπλισμού…

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Πολλαπλά ωφελημένος μπορεί να βγει ο δήμος Αιγιαλείας από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», αφού εκτός από έργα σε αυτό επιχειρεί να εντάξει και την προμήθεια εξοπλισμού για σημαντικές υπηρεσίες του. Ειδικότερα, βρίσκεται στη φάση σύνταξης μελετών για την προμήθεια δέκα ηλεκτροκίνητων οχημάτων για την κάλυψη των αναγκών του δήμου και της ΔΕΥΑΑ, καθώς επίσης και για την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τη δημιουργία επιπλέον γωνιών ανακύκλωσης.

Ήδη, έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου που, στην τελευταία συνεδρίασή της, ενέκρινε το πρακτικό διερεύνησης τιμών από συσταθείσα τριμελή επιτροπή, για την προμήθεια των δέκα ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Η πρόταση θα κατατεθεί στον άξονα προτεραιότητας «Περιβάλλον», με τίτλο «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στους Δήμους», του «Αντώνης Τρίτσης» και ο προϋπολογισμός δαπάνης που προκύπτει ανέρχεται στο ποσό των 2.698.144 €.

Τι σκοπεύει να προμηθευτεί ο δήμος

Συγκεκριμένα, ο δήμος επιχειρεί να προμηθευτεί: 1. Ηλεκτρικό Υβριδικό Plug in Επιβατικό SUV, 2. Ηλεκτρικό Plug in mini Van, 3. Ηλεκτρικό Λεωφορείο 12 καθημένων ατόμων, εκτός ΑΜΕΑ + θέση Οδηγού, 4. Ηλεκτροκίνητο Όχημα (Τύπου Pick up: Ανοιχτό), 5. Ηλεκτρικό Όχημα Οδοκαθαρισμού (Σάρωθρο), 6. Ηλεκτρικό Όχημα Οδοκαθαρισμού (Πλυστικό), 7. Σταθμοί Φόρτισης (AC ελάχιστης ονομαστικής ισχύος 22kW), 8. Σταθμοί Φόρτισης (AC ελάχιστης ονομαστικής ισχύος 40kW), 9. Λογισμικό Διαχείρισης Οχημάτων και Φορτιστών.

Αναλόγως, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε πρακτικό διερεύνησης τιμών συνοδευόμενο από Πίνακα προσδιορισμού μέσων τιμών υλικών (από τουλάχιστον δύο η τρείς ανεξάρτητους μεταξύ τους προμηθευτές, ανά περίπτωση), με σκοπό τη διαμόρφωση της πλέον συμφέρουσας τιμής για την τεκμηρίωση του προϋπολογισμού σε ό,τι αφορά την πράξη: «Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού για τη δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης». Πρόκειται για εξοπλισμό για την δημιουργία «Γωνιών Ανακύκλωσης» αλλά και την προμήθεια απορριμματοφόρου οχήματος με γερανό ανύψωσης.

Η πρόταση θα κατατεθεί στον άξονα προτεραιότητας: «Περιβάλλον», με τίτλο: “Χωριστή Συλλογή Βιοαποβλήτων, Γωνιές Ανακύκλωσης και Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων”. Ο δε προϋπολογισμός της δαπάνης ανέρχεται σε 1.347.508 €.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr