background img
banner
banner

ΣΥΡΙΖΑ: Κατάθεση στεφάνου από την Π.Σ. Ομάδα Μελών Διακοπτού

Δυναμικά κινείται η Π.Σ. Ομάδα Μελών Διακοπτού του ΣΥΡΙΖΑ που προχώρησε σε κατάθεση στεφάνου για την επέτειο της Επανάστασης του 1821, ενώ σε μήνυμά της αναφέρεται στη φετινή ιδιαιτερότητα του εορτασμού τονίζοντας την ανάγκη δράσης και πράξεων.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, ΄΄η σημερινή μέρα είναι σίγουρα μια γιορταστική μέρα, μα και μια μέρα περισυλλογής, μιας και η επανάσταση των φτωχών Ελλήνων δεν ήλθε ποτέ εις πέρας. Διότι αφού πολεμήθηκε από τους προεστούς τους κοτσαμπάσηδες και το ανώτερο ιερατείο της εκκλησίας, στην συνέχεια σφετερίστηκε απ’ αυτούς. 200 χρόνια από την έναρξη της και ο Θούριος του Ρήγα Φεραίου είναι πιο επίκαιρος από ποτέ. ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΑΛΛΗΚΆΡΙΑ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ, ΜΟΝΑΧΟΙ ΣΑΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΣΤΙΣ ΡΑΧΕΣ ΤΑ ΒΟΥΝΑ. Σήμερα 200 χρόνια μετά οι επίγονοι όλων αυτών καθορίζουν το μέλλον της Χώρας μας΄΄.

Και προσθέτει: ΄΄H φετινή επέτειος του Αγώνα για την Ανεξαρτησία μας βρίσκει σε μια πρωτόγνωρα κρίσιμη στιγμή που το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας δίνει μια ξεχωριστή, κρίσιμη μάχη. Γι’ αυτό βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά σε μια ιστορική συνθήκη που απαιτεί δράση και πράξη. Αυτή τη φορά με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας, της προκοπής και της ευημερίας της χώρας μας και του λαού μας. Με γνώμονα τη διατήρηση των πλέον βασικών κοινωνικών δικαιωμάτων, που δεν πρέπει να αφήσουμε να καταρρεύσουν με κόστος την απώλεια περισσότερων ανθρώπινων ζωών. Θα ήταν ο καλύτερος έμπρακτος σεβασμός στους αγωνιστές και τους πρωτεργάτες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr