background img
banner
banner

«Σύννεφα» πριν το καλημέρα της Επιτροπής

Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνεδριάζει σήμερα στο Γάτειο, η Επιτροπή που συστάθηκε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης, για την διεκδίκηση της παραμονής του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, μετά την πρόταση μιας άλλης Επιτροπής, αυτής του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Πατρών για τη μετακόμιση στην Πάτρα.

Όμως πριν συνεδριάσει η Επιτροπή που όρισε το Συμβούλιο, «σύννεφα» μαζεύτηκαν στον ορίζοντα, με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστο Γούτο, να καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για τον τρόπο που χειρίστηκε επικοινωνιακά τη διαδικασία.

Μάλιστα στην παράταξη Γούτου των 11 συμβούλων, υπάρχει δυσφορία σύμφωνα με πληροφορίες, γιατί στην Επιτροπή υπάρχει εκπροσώπηση μόνο από έναν σύμβουλό της, τον Δημήτρη Παναγιωτακόπουλο και το ίδιο ισχύει για μικρότερες παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Συμβούλιο μόνο από τον αρχηγό τους.

Θυμίζουμε ότι την Επιτροπή απαρτίζουν οι: Μαρία Γιδά εκ μέρους της δημοτικής αρχής, Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος με αναπληρωτή τον Χρ. Γούτο από την «Αιγιάλεια Αύριο», Β. Ψυχράμη από την «Ποιοτική Αιγιάλεια», Τ. Παπακωνσταντινόπουλο (ΜΠΡΟΣΤΑ), Γρ. Τριανταφυλλόπουλο (Αιγιαλέων Πόλις) και Αγγελική Κουρή (Λαϊκή Συσπείρωση).

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ: «Η Δημοτική Αρχή διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και αυτοπροβάλλεται με επικοινωνιακά τεχνάσματα»

Με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας, για την μη μεταφορά του Τμήματος Φυσικοθεραπείας Αιγίου στην Πάτρα και τα όσα ακολούθως ανακοίνωσε η Δημοτική Αρχή, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Αιγιάλεια Αύριο” Χρήστος Γούτος έκανε την εξής δήλωση:

“Για ένα τόσο σημαντικό θέμα, που η συναίνεση και η συνεργασία επιβάλλονται, η Δημοτική Αρχή κατάφερε να πυρπολήσει την συνεννόηση, για μικροπολιτικούς και επικοινωνιακούς λόγους.
Εξέδωσε ενημερωτικό Δελτίο Τύπου και αντί να παρουσιάσει τις θέσεις όλων των παρατάξεων ή και συμμετεχόντων (κοινοβουλευτικών, αντιπεριφερειάρχη κλπ.), από τις οποίες άλλωστε προκύπτει το κοινό μέτωπο κατά των πολέμιων του Πανεπιστημιακού Παραρτήματος, επέλεξε να αυτοπροβληθεί.
Με τακτική, όχι Δήμου Αιγιάλειας αλλά “ Δήμου Καλογερόπουλου”, λογοκρίνει την αντιπολίτευση, ως θεσμό του Δήμου, και μετατρέπει τον Δήμο ως «φερέφωνο» του δημάρχου.
Σαν μην έφθανε αυτό, οικειοποιείται και μέρος της τοποθέτησης της παράταξής μας για “συνάντηση ακόμα και με τον Πρωθυπουργό”, παρότι ο Δήμαρχος ουδέποτε ανέφερε κάτι τέτοιο!
Ακόμη μας εμφάνισε να συμφωνούμε σε όσα η Δημοτική Αρχή είπε, κάτι που δεν ισχύει.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από την πλευρά μας, τονίστηκε: «Πάμε όλοι μαζί στην υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως…αν χρειαστεί ακόμα και στον κ. Μητσοτάκη. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Αλλιώς θα κάνουμε μνημόσυνο. Ας σηκωθούμε από τις καρέκλες. Γιατί ποτέ δεν πήγατε στην υπουργό Παιδείας, ούτε και συγκροτήσατε μέτωπο για να μην φύγει το ΑΕΙ από το Αίγιο; Γιατί σήμερα η υπουργός δεν γνωρίζει για την αντίδραση της Αιγιάλειας, εν αντιθέσει με την Ηλεία; Δεν μας είπατε τι κάνατε στις συναντήσεις σας με τους βουλευτές; Μόνο φωτογραφίες;». Καλούμε την Δημοτική Αρχή, για μια ακόμα φορά, να σταματήσει να πυρπολεί την συνεργασία και κυρίως να επιδείξει την σοβαρότητα που απαιτεί η περίσταση…έστω και στο παρά ένα. Κουραστήκαμε, κάθε φορά, για κάθε θέμα να πιέζουμε την δημοτική αρχή να προνοεί εγκαίρως και να μην τρέχει καταϊδρωμένη πίσω από τις εξελίξεις
Δεν είναι ώρα για επικοινωνιακά τεχνάσματα και προσωπικούς παλικαρισμούς”.

Δημήτρης Καλογερόπουλος: ‘‘Οι κινήσεις πρέπει να γίνονται στην ώρα τους’’

Αμεση ήταν η απάντηση του Δημάρχου στην αντίδραση της μείζονος μειοψηφίας: ‘‘Σε σχετική ανακοίνωση της αντιπολίτευσης μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι η Δημοτική Αρχή τρέχει πίσω από τις εξελίξεις σχετικά με την απόφαση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών περί μεταφοράς σχολών στη Πάτρα. Πληροφορούμε τους συμπολίτες ότι η απόφαση του σχεδίου ελήφθη πριν από λίγες μέρες ενώ όλα τα Δημοτικά Συμβούλια συνεδρίασαν την περασμένη εβδομάδα. Ήταν αδύνατο κάποιος να πάρει αποφάσεις πιο πριν ‘’και να μην τρέχει πίσω από τις εξελίξεις’’.
Η κάθε κίνηση πρέπει να γίνεται όταν πρέπει τόνισε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας και σημείωσε ότι κατανοεί την αντιπολίτευση, κάτι πρέπει να πει και αυτή. Τέλος ο Δήμαρχος επεξηγεί ότι οι Βουλευτές (οι οποίοι συμπαρατάχθηκαν με το Δήμο) ήταν παρόντες στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως και ο κ. Γούτος’’.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *