background img
banner
banner

Τέσσερις νέοι ύποπτοι για τον εμπρησμό της Marfin πριν από δέκα χρόνια

Νέα στοιχεία και μαρτυρίες για τέσσερα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου περί εμπλοκής τους στον φονικό εμπρησμό του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου -στις 5 Μαίου 2010 στην διάρκεια κινητοποιήσεων για τα οικονομικά μέτρα- φέρεται να προέκυψαν μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας και τα οπoία είχαν σταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπως αποκαλύπτει το in.gr.

Η νέα έρευνα υπήρξε μετά από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πριν από έναν χρόνο περίπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άτομα που ουδέποτε έχουν κατηγορηθεί ή αναφερθεί για εμπλοκή στη συγκεκριμένη υπόθεση (σ.σ δεν υπάρχει καμιά καταδίκη για την εν λόγω επίθεση, παρ’ ότι είχαν κατηγορηθεί σε διαφορετικές χρονικές φάσεις 3-4 άτομα).

Ορισμένοι εκ των αναφερομένων στον εν λόγω φάκελο θεωρούνται ακόμη και σήμερα ενεργοί στον αντιεξουσιαστικό χώρο ενώ ορισμένοι άλλοι έχουν αποστασιοποιηθεί.

Νέες κρίσιμες μαρτυρίες

Όπως προκύπτει από πηγές της λεωφόρου Κατεχάκη στον νέο φάκελο που έχει σχηματισθεί υπάρχει πλήρης ανάλυση οπτικοακουστικού υλικού από τα επεισόδια εκείνης της ημέρας, ενώ φαίνεται να έχουν υπάρξει νέες κρίσιμες μαρτυρίες για τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων πριν από δέκα περίπου χρόνια.

Τότε ομάδα ατόμων, από τον αναρχικό χώρο έριξε βόμβες μολότοφ στην τράπεζα την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν περίπου 25-30 εργαζόμενοι.

Οι περισσότεροι κατόρθωσαν να διαφύγουν, πέντε άτομα διέσωσε η πυροσβεστική και τρία άτομα πέθαναν από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και του πυκνού καπνού.

Το 2013 στελέχη της τράπεζας καταδικάστηκαν για φόνο εξ αμελείας τριών υπαλλήλων, τις σωματικές βλάβες άλλων 21 υπαλλήλων και για πολλαπλές παραλείψεις στα μέτρα πυρασφάλειας και στην εκπαίδευση του προσωπικού.

Πηγή


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr