background img
banner
banner

Χωρίς «Αιγιάλεια» και «Ημιμαραθώνιο» για πρώτη φορά από το 2012

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ «ΔΙΕΚΟΨΕ» ΔΥΟ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΘΕΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Δύο διοργανώσεις κλασικού αθλητισμού που αποτελούσαν θεσμό για την Αιγιάλεια την τελευταία δεκαετία, διακόπηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων που πήρε τον τελευταίο χρόνο η Πολιτεία για την έξαρση του covid 19. Αναφερόμαστε στους αγώνες στίβου με την επωνυμία «Αιγιάλεια» που έχουν καθιερωθεί στο επίσημο Καλεντάρι των αγωνιστικών δράσεων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και στον Λαϊκό αγώνα δρόμου «Ημιμαραθώνιος Αιγιάλειας» που διοργανώνει ο «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ», με την υποστήριξη του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ (τα Αιγιάλεια διεξάγονται υπό την αιγίδα της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου).

Και οι δύο διοργανώσεις έχουν ως αφετηρία το 2012 και διεξάγονταν κάθε χρόνο μέχρι πέρυσι με πολύ μεγάλη επιτυχία, τόσο οργανωτική όσο και αγωνιστική καταφέρνοντας να προσελκύσουν αρκετούς αθλητές και δρομείς από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ιδιαίτερα σημαντική, μάλιστα, ήταν η συνεισφορά πολλών εθελοντών του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ, όπως αθλητών από τα Αγωνιστικά Τμήματα του Συλλόγου αλλά και βετεράνων αθλητών και μαραθωνοδρόμων, που βοήθησαν σημαντικά τόσο για την προετοιμασία των εγκαταστάσεων, όσο και κατά τη διάρκεια των αγώνων. Συμμετέχοντες από άλλες περιοχές που ήρθαν για πρώτη φορά, αλλά και όλοι οι προπονητές και συνοδοί, έκαναν πολύ θετικά σχόλια για τους αγώνες. Ενθουσιάστηκαν με την ιδιαίτερα καλή οργάνωση, το πολύ ζεστό κλίμα, τις αγωνιστικές επιδόσεις και την προσφορά των εθελοντών.

Ο ημιμαραθώνιος… πρόλαβε να γίνει πέρυσι τον Φεβρουάριο, λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία και μάλιστα σημειώθηκε νέο ρεκόρ συμμετοχών από 305 δρομείς (261 έτρεξαν πρόπερσι), αλλά και ρεκόρ διαδρομής από τον πρώτο νικητή, τον Νικόδημο Νικολακέα, με χρόνο 1.12.37. Να σημειωθεί ότι έτρεξαν ένας αθλητής από τη Χιλή και αθλήτρια από την Ιαπωνία, προσδίδοντας διεθνή χαρακτήρα στον αγώνα, όπως και το γεγονός ότι πήρε μέρος (τερματίζοντας στην 6η θέση) ο υπεραθλητής Γιώργος Τάσιος του Παναθηναικού, ο οποίος έχει κερδίσει δύο φορές τον φημισμένο αγώνα “Σπάρταθλον”. Φέτος μάλιστα ήταν ενταγμένος στις γενικότερες εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την απελευθέρωση της Βοστίτσας αλλά δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε, προκαλώντας έντονη απογοήτευση στους διοργανωτές αλλά και τον κόσμο.

Κάποιες ελπίδες για τα «Αιγιάλεια» το καλοκαίρι

Τα «Αιγιάλεια» διεξάγονται στις αρχές του καλοκαιριού και η τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκαν ήταν τον Ιούνιο του 2019. Μετά την περυσινή διακοπή, φέτος επικρατεί μία – έστω συγκρατημένη – αισιοδοξία ότι μπορεί να δοθεί το «πράσινο φως» και να γίνουν αυτό το καλοκαίρι εφόσον «ανοίξει» ο αθλητισμός, αν και θεωρείται πολύ δύσκολο όπως μας λέει ο Νεκτάριος Αργυριάδης, μέλος Δ.Σ. και δρομέας του συλλόγου.

«Η ακύρωση του φετινού ημιμαραθωνίου προκάλεσε σε όλους μία πολύ μεγάλη απογοήτευση. Ήταν ενταγμένος στα πλαίσια των γενικότερων εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια και θα είχε εορταστικό χαρακτήρα. Δυστυχώς όλη η προετοιμασία πήγε χαμένη και αναφέρομαι και στις προσπάθειες όλων των συντελεστών και της δημοτικής αρχής που είχαν ξεκινήσει σχεδόν δύο χρόνια πριν».

Υπάρχει μια πιθανότητα να διεξαχθεί σε άλλη ημερομηνία φέτος; Έστω χωρίς τον εορταστικό χαρακτήρα, όπως γινόταν κάθε χρόνο.

«Δεν μπορεί να συμβεί αυτό γιατί οι αγώνες μεγάλων αποστάσεων δεν μπορούν να γίνουν το καλοκαίρι. Επιπλέον, υπάρχει καλεντάρι που καθορίζει πότε διεξάγεται κάθε διοργάνωση σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Πλέον, ευελπιστούμε να επιστρέψει υπό κανονικές συνθήκες του χρόνου. Όσο αφορά στα «Αιγιάλεια», για το λόγο ότι διεξάγονται τέλος Μαϊου ή αρχές Ιουνίου, υπάρχει μια πολύ μικρή έστω πιθανότητα μέχρι τότε να επιτραπούν οι αγώνες. Εμείς σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι. Υπάρχει και η εμπειρία και η όρεξη και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr