background img
banner
banner

Έκτακτη χρηματοδότηση στον δήμο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ

Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για νέα έκτακτη χρηματοδότηση προς τους δήμους, ύψους 50 εκατ. ευρώ, προκειμένου να στηριχθούν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας.
Στον δήμο Αιγιαλείας, αναλογούν 176.400 ευρώ, ενώ πρόταση σχετικά με το πώς θα αξιοποιηθούν τα χρήματα αυτά, κατατέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας.
Συγκεκριμένα, η δημοτική σύμβουλος, μέλος της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Γιώτα Γκρέμου ανέφερε πως το ποσό αυτό θα μπορούσε να διατεθεί προς την απαλλαγή τελών των καταστημάτων που τους έχει επιβληθεί να μην λειτουργούν λόγω των μέτρων του covid.

Όπως είπε, ΄΄προτείνω όταν ανοίξει η πλατφόρμα να δούμε αν μπορούμε να βάλουμε τα χρήματα στον κωδικό αυτό΄΄.
Επίσης, η κ. Γκρέμου ζήτησε να μάθει αν λάβουμε υπόψη τις δηλώσεις του υπουργείου για άνοιγμα των σχολείων της Δευτεροβάθμιας στις 5 Απριλίου, αν υπάρχει προγραμματισμός για ασφαλή επαναλειτουργία, τονίζοντας πως υπάρχουν δήμοι που έχουν κάνει απολυμάνσεις και ότι η ΚΕΔΕ αναφέρει πως οι δήμοι μπορούν να πάρουν μέτρα πρόληψης για τα σχολεία πέρα από το υπουργείο.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας: «Η Κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τους δήμους, που πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού έχοντας αφενός απώλειες στα έσοδά τους και αφετέρου αυξημένες έκτακτες δαπάνες για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.
Πρόκειται για μία ακόμα άμεση χρηματοδότηση προς τους δήμους όλης της χώρας που προστίθεται στην οικονομική ενίσχυση ύψους 187,1 εκατ. ευρώ, με την οποία στηρίχθηκε η Τοπική Αυτοδιοίκηση το προηγούμενο έτος.

Στεκόμαστε δίπλα στους Δήμους και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για όσο διάστημα χρειαστεί. Κράτος και Τοπική Αυτοδιοίκηση προχωράμε ενωμένοι για να σχεδιάσουμε μαζί την επόμενη ημέρα, δίνοντας λύσεις στα προβλήματα, με στόχο να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη».

Εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ζήτησε η Β. Ψυχράμη

Να σημειωθεί ότι για το θέμα της εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για απαλλαγή των καταστημάτων που επλήγησαν από κορωνοϊό, από τα δημοτικά τέλη, τοποθετήθηκε και η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βάσω Ψυχράμη, τονίζοντας πως ΄΄έχουν περάσει τέσσερις μήνες και δεν έχει γίνει καμία κίνηση από πλευράς δήμου για εφαρμογή της απόφασης΄΄. ΄΄Δεν θέλουμε να κάνουμε καταγγελίες αλλά να τηρούνται τα νόμιμα΄΄, σημείωσε ακόμη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr