background img
banner
banner

Έλειψαν οι ψησταριές αλλά και οι παραβάσεις…

ΜΕ… ΚΑΘΑΡΟ ΜΗΤΡΩΟ ΧΘΕΣ ΟΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ COVID-19

Υπό… στενό κλοιό κινήθηκαν χθες οι κάτοικοι της Αιγιάλειας με τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων ενάντια στον covid-19, να είναι ιδιαιτέρως αυξημένοι.
Ο κίνδυνος μετακίνησης περισσότερων πολιτών αλλά και συναθροίσεων από ενδεχόμενη πρόθεση κάποιων να τηρήσουν τα έθιμα της Τσικνοπέμπτης, έβγαλαν τους αστυνομικούς στον δρόμο με τους Αιγιαλείς ωστόσο να παρουσιάζονται συμμορφωμένοι!

Συνεχής σχεδόν ήταν η παρουσία της αστυνομίας στην παραλία Αλυκής όπου προτιμάται από πολίτες για βάδισμα, ενώ χθες ήταν και η πρώτη μέρα που ίσχυσαν οι διαφοροποιημένοι περιορισμοί, κυρίως ως προς την μετακίνηση για άσκηση ή βόλτα κατοικίδιου που πλέον δεν γίνονται και με τη χρήση οχήματος, παρά μόνο με ποδήλατο ή με τα πόδια. Όλη την ημέρα και παρότι και οι καιρικές συνθήκες ευνόησαν, δεν στήθηκε ούτε μία ψησταριά σε αναψυκτήρια και γενικότερα στο κέντρο της πόλης, με την… τσίκνα να κάνει αισθητή την παρουσία της μόνο σε σπίτια και αυλές, χωρίς συνωστισμό.

Κάπως έτσι, χθες μέχρι τις 7.00 το απόγευμα που ίσχυε η απαγόρευση μετακίνησης, δεν βεβαιώθηκε καμία παράβαση σε επίπεδο Αιγιάλειας. Ωστόσο, οι έλεγχοι από το Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας ήταν εντατικοί και ίσως περισσότεροι από κάθε άλλη φορά. Πλην όμως, δεν «κόπηκαν» κλήσεις. Βεβαίως οι έλεγχοι θα συνεχίζονταν μέχρι αργά τη νύχτα λόγω του ενδεχόμενου μετακίνησης πολιτών από σπίτι σε σπίτι.

4-5 παραβάσεις καθημερινά στην Αιγιάλεια κατά μέσο όρο

Πάντως, κατά μέσο όρο κι ενώ τις προηγούμενες ημέρες οι έλεγχοι ήταν σαφώς λιγότεροι από χθες, οι παραβάσεις για τη μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας κυμαίνονται σε 4 με 5 στην Αιγιάλεια.
Σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας πάντως κυμαίνονται σε περίπου 100 καθημερινά. Συγκεκριμένα, προχθές Τετάρτη, βεβαιώθηκαν 102 στη Δυτική Ελλάδα, με πρόστιμο της τάξεων των 300 ευρώ.

Υπ’ ατμόν για τροχονομικές παραβάσεις η Δημοτική Αστυνομία

Την ίδια ώρα, έλεγχοι πραγματοποιούνταν χθες και από τη Δημοτική Αστυνομία στο κέντρο της πόλης, κυρίως τροχονομικής φύσεως. Ιδιαίτερο βάρος δίδεται στην κατάληψη κοινοχρήστων χώρων από οχήματα, την κίνηση οχημάτων σε πεζόδρομους και το παρκάρισμα σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά γίνεται όχληση των ιδιοκτητών των οχημάτων και ενημέρωση. Στην περίπτωση που παραμένουν… άφαντοι, τότε επιβάλλονται οι κυρώσεις του Κ.Ο.Κ. Πάντως, δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς πως σε καθημερινή βάση στο Αίγιο εντοπίζονται περί τις 100 περιπτώσεις κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και χρήσης πεζοδρόμων από οχήματα…

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr