background img
banner
banner

ΑΕΠ και διάβρωση ακτών

ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ν. ΦΑΡΜΑΚΗ ΚΑΙ Λ. ΔΗΜΗΤΡΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Κ. ΣΚΡΕΚΑ

Ζητήματα που αφορούν την ενεργειακή και περιβαλλοντική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Φυσικών Πόρων Λάμπρος Δημητρογιάννης, με τον Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, κατά την επίσκεψή τους στο γραφείο του Υπουργού στην Αθήνα, την Πέμπτη 4 Μαρτίου.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών του νέου Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά και η επιτάχυνση για κρίσιμης σημασίας ζητήματα για τη Δυτική Ελλάδα, όπως είναι για παράδειγμα το οξύ πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών και η ανάγκη ταχείας εκκίνησης δράσεων που θα αναχαιτίσουν και θα αναστρέψουν το φαινόμενο που πλήττει το σύνολο σχεδόν των παράκτιων περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Ηλείας.

Επίσης, ουσιαστική συζήτηση έγινε και για το επόμενο «Εξοικονομώ», με τους κ.κ. Φαρμάκη και Δημητρογιάννη να παρουσιάζουν στον Υπουργό ένα πλαίσιο προτάσεων για την βελτίωση του προγράμματος, ενώ του παρέδωσαν και την σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αναγκαία μείωση ενέργειας

Ακόμα, συζητήθηκαν και μια σειρά από θέματα, όπως για παράδειγμα οι πολύ αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στη Δυτική Ελλάδα για μειώσεις καταναλώσεων ενέργειας σε δημόσιους φορείς και οργανισμούς της αυτοδιοίκησης ή ακόμα και οι μεγάλες δαπάνες που προκύπτουν ακόμα και για τον ηλεκτροφωτισμό του επαρχιακού δικτύου της Δυτικής Ελλάδας, ένα από τα μεγαλύτερα όλης της χώρας.

«Η Δυτική Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρωτοπορία μίας σύγχρονης αειφορικής ανάπτυξης και όχι μόνο να ξεπεράσει χρόνια περιβαλλοντικά και ενεργειακά ζητήματα που την απασχολούν αλλά να ανοίξει και μία νέα εποχή για όλη τη χώρα» σημείωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Φαρμάκης, ενώ ο κ. Δημητρογιάννης υπογράμμισε πως «για τη σημερινή Περιφερειακή Αρχή, η ενεργειακή και περιβαλλοντική στρατηγική είναι μία στρατηγική βελτίωσης τόσο των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών όσο και οικονομικής ανάπτυξης. Η πράσινη και κυκλική οικονομία είναι το αύριο που πρέπει να διαμορφώσουμε σήμερα».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr