background img
banner
banner

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΔΕΝΔΙΑ: Πρωτεύων στόχος η καταπολέμηση της ανεργίας στην Αχαΐα

Με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια συναντήθηκε η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου, για θέματα επενδύσεων και εξωστρέφειας της οικονομίας, καθώς υπό την εποπτεία του υπουργείου Εξωτερικών, βρίσκεται ο οργανισμός Enterprise Greece, που αποτελεί τον αρμόδιο εθνικό φορέα για την προσέλκυση επενδυτών στην Ελλάδα.

΄΄Πρωτεύων στόχος, είναι η καταπολέμηση της ανεργίας, εξού και οι ενέργειες της Κυβέρνησης συγκλίνουν στο να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Η υλοποίηση διεθνών επενδύσεων, αποτελεί μοχλό για την δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και το Υπουργείο των Εξωτερικών, έχουν “κάνει μόδα την Ελλάδα” στους παγκόσμιους επενδυτικούς κύκλους΄΄, αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο της κ. Αλεξοπούλου.

Συζητήθηκε ότι με συνεργασία των τοπικών φορέων και της Κυβέρνησης, πρέπει “να γίνει μόδα” και η Αχαΐα. ΄΄Να προβληθούν με τρόπο συγκροτημένο και μεθοδικό τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού και της Δυτικής Ελλάδας, στον τουρισμό, στην ενέργεια, στις μεταφορές. Να αναδειχθεί η πρωτοπορία στην τεχνολογία, στην καινοτομία, στην νεοφυή επιχειρηματικότητα, και να προσελκύσουμε Έλληνες και ξένους επενδυτές΄΄, όπως τονίζεται.

Στην συνάντηση, συζητήθηκε και η πρόταση του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Αθαν. Παπαδόπουλου, να τιμηθεί η Δημοκρατία της Αϊτής, ως η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την Επανάσταση του 1821. Το 2021 είναι μια χρονιά ορόσημο ενώ τα Καλάβρυτα και ολόκληρη η Αχαΐα βρίσκονται στο επίκεντρο. Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε την βουλευτή πως το υπουργείο εξετάζει ήδη τα απαραίτητα βήματα που χρειάζονται, για να αναλάβει η χώρα μια τέτοια πρωτοβουλία.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr