background img
banner
banner

Από τη θεωρία στην πράξη: Η εκκλησία και ο λαός ‘‘νίκησαν’’ τις ελλείψεις….

Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΤΤΤΟΜΕΝΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Η θερμή… αγκαλιά της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και ο αυθορμητισμός και η αγάπη των Αιγιαλέων ¨παντρεύτηκαν¨ με τον καλύτερο τρόπο, στέλνοντας το πιο ¨ηχηρό¨ και όμορφο μήνυμα στις ψυχές των ανθρώπων στην Θεσσαλία, οι οποίοι δοκιμάζονται.

Η προσφορά του κόσμου και η αλληλεγγύη, η ακούραστη δράση του κλήρου και οι απανταχού ¨αφανείς¨ ήρωες, απέδειξαν ότι δεν σταματούν και ούτε… λογαριάζουν στα σοβαρά τους ιούς και τα ιικά φορτία. Η διάθεση προσφοράς υπερπήδησε οικονομικές δυσκολίες και δισταγμούς, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και τελικά και το… ¨στοίχημα¨.
Η άμεση συγκέντρωση τροφίμων στο Κράθιο και την οδό Π. Χαραλάμπους στο Αίγιο, ήταν η απόλυτη επιτυχία.

Τα αγαθά που συγκεντρώθηκαν είναι όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, τρόφιμα μακράς διάρκειας και πολλά – πολλά εμφιαλωμένα νερά.
Πιο συγκεκριμένα, η ¨δύναμη¨ που συγκεντρώθηκε¨ είναι: 30 κιβώτια γάλα, 700 κιλά ζυμαρικά, 10 κιλά καφές, 320 κιλά όσπρια, 200 και πλέον εξάδες εμφιαλωμένο νερό, 65 κιλά λάδι, 30 κιβώτια διαφόρων τύπου χυμοί, ενώ αποστέλλεται αρκετή ποσότητα ζάχαρης και αλεύρι, καθώς και μια ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα από κονσέρβες παντός τύπου.

«Με τον Σεβασμιώτατο πρωτεργάτη και ¨μαχητή¨ τελικά τα καταφέραμε»

Μιλώντας για την θεάρεστη και την γεμάτη αγάπη πράξη της εκκλησίας, για το βροντερό ¨παρών¨ της ανθρωπιάς των Αιγιαλέων προς τους πληττόμενους από τους σεισμούς ανθρώπους, ο Πρωτοπρεσβύτερος και εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Χρήστος Τσάκαλος, αναφέρει:

«Η ανθρωπιστική βοήθεια που οργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, θα είναι ένα ¨βάλσαμο ψυχής¨ για τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους της Θεσσαλίας.
Η συλλογή και η συγκέντρωση των αγαθών τελικά φαίνεται πως θα πιάσει τόπο.
Τα τρόφιμα που μαζεύτηκαν θα φέρουν χαμόγελα στους ανθρώπους στις πληγείσες περιοχές.
Ελπίζουμε οι ποσότητες να τους είναι αρκετές και αναγκαίες.
Είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτό που καταφέραμε και με τον Σεβασμιώτατο πρωτεργάτη και ¨μαχητή¨ μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτή την “μάχη” των τροφίμων».

«Ο λαός της Αιγιάλειας έδειξε την ευαισθητοποίηση και την ποιότητά του»

Σε άλλη ερώτηση του protionline.gr για το ποια ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην συγκέντρωση των αγαθών ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως, τονίζει: «Η εκκλησία έκανε το χρέος της.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αποδείχτηκε ότι ήταν η ¨κινητήριος δύναμη¨ της αγάπης και βεβαίως, με τις ευλογίες του, ελπίζουμε όλοι όσοι μοχθήσαμε να συγκεντρωθούν αυτά τα τρόφιμα να βρουν τελικά ¨τόπο¨. Να μπορέσουν να δώσουν πρακτικές λύσεις και βοήθειες στους ανθρώπους που ζουν την ¨κόλαση¨ του σεισμού και των συνεπειών του.
Η ανακούφιση των πληττόμενων είναι ο στόχος και ο αυτοσκοπός.
Ο λαός της Αιγιάλειας έδειξε την ευαισθητοποίηση και την ποιότητα του.
Το έχει δείξει και η ίδια η ιστορία: Όταν υπάρχει λόγος σοβαρός… ο κλήρος και οι πιστοί συνεργάζονται άψογα και φέρνουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Και έτσι είναι. Η χριστιανοσύνη έχει μεγάλη δύναμη ανά τους αιώνας και ουδέποτε θα σταματήσει να έχει».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr