background img
banner
banner

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΛΥΜΠΕΡΗΣ: «Η πυγμαχία πρέπει να ανθίσει και πάλι στο Αίγιο»

Ο ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΡΙΒΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Σήμερα φιλοξενούμε έναν ακόμη εκπρόσωπο της «Μεγάλης του Άτλαντα Σχολής» με πλήθος διακρίσεων και μεταλλίων στην πυγμαχία. Ο Γιώργος Παπαλυμπέρης αποτέλεσε μέλος τού Άτλαντα Αιγίου, του συλλόγου που ανέδειξε 25 πρωταθλητές Ελλάδας – σε όλες τις κατηγορίες – στην πυγμαχία! Οι οποίοι κατέκτησαν από τουλάχιστον ένα ή και περισσότερα – ο καθένας – χρυσά μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα!!! Και άλλοι τόσοι με ασημένια ή χάλκινα! Οι “χρυσοί” Πανελληνιονίκες κατά σειρά είναι: Παναγιώτης Χελάκης, Χαράλαμπος Τριανταφυλλόπουλος, Παναγιώτης Καραγκούνιας, Κων/νος Γιατράς, Παναγιώτης Τσάμης, Δημ. Παπανικολόπουλος, Δημ. Γεωργόπουλος, Π. Βασιλακόπουλος, Γιώργος Παπαδόπουλος, Ηλίας Κοσσέρης, Χρήστος Θεοδωρόπουλος, Στέφανος Σαλτός, Απόστολος Σαλτός, Γιώργος Ρούφας, Ανδρέας Διαμαντόπουλος, Αντώνης Τσινάκης, Γεωργία Μπούλη, Περικλής Σκούτας, Αθανάσιος Βαλσαμίδης, Περικλής Νικολάου, Σπύρος Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Διαμαντόπουλος, Ρένος Τσινάκης, Γιώργιος Παπαλυμπέρης, Σωκράτης Λυκοκάπης.

Το νέο ξεκίνημα του ιστορικού συλλόγου

Πέρυσι, με τη συμπλήρωση 35 χρόνων από την ίδρυσή του ο Άτλας ξεκίνησε μία νέα προσπάθεια για να επιστρέψει και πάλι στις επιτυχίες του παρελθόντος. Η νέα διοίκηση του ιστορικού συλλόγου δείχνει το δρόμο καθώς, με συμμετοχή – σταδιακά – παλαιών αθλητών του που έχουν κατά καιρούς στελεχώσει το τμήμα πυγμαχίας φιλοδοξεί να γράψει ξανά ιστορία σε πανελλήνιο και όχι μόνο, επίπεδο. Ήδη δύο πρώην πρωταθλητές του έκαναν την αρχή και έπεται συνέχεια. Ο γνωστός Αιγιώτης μεσίτης Γιώργος Φιλιππόπουλος, που είναι ο νέος πρόεδρος παραλαμβάνοντας τη “σκυτάλη” από τη ζωντανή ιστορία του Άτλαντα, τον Γιώργο Γρίβα και ο Παναγιώτης Καραγκούνιας (που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις), ο οποίος ανέλαβε προπονητής.
Η “έδρα” του συλλόγου παραμένει στο κτίριο επί της οδού Παυσανίου 5 στην παραλία Αιγίου, ένας χώρος που παραχωρήθηκε δωρεάν το 2001 από την τότε δημοτική αρχή του Αλέκου Μέγαρη στον ΑΤΛΑΝΤΑ, τιμής ένεκεν για τις επιτυχίες του.

13 χρόνια αθλητής του Άτλαντα Αιγίου

Ο Γιώργος Παπαλυμπέρης γεννήθηκε στο Αίγιο στις 13/10/1969 και γράφτηκε στον Άτλαντα σε ηλικία 16 ετών. «Μετράει» 4 χρυσά μετάλλια και πλήθος ασημένιων και χάλκινων στα πανελλήνια πρωταθλήματα ενώ στα πρωταθλήματα των Ενόπλων δυνάμεων και Σωμάτων ασφαλείας έχει κατακτήσει δεκάδες ακόμη, τα περισσότερα εκ των οποίων χρυσά. Στους αγώνες λαμβάνουν μέρος αθλητές από το Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό, την Πολεμική Αεροπορία, την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό και το Πυροσβεστικό Σώμα. Στο πρωτάθλημα κάθε χρόνο μετέχουν δεκάδες αθλητές, ανάμεσα τους μερικοί από τους κορυφαίους Έλληνες πυγμάχους, μέλη των Εθνικών ομάδων. Ο Γιώργος Παπαλυμπέρης έχει κατακτήσει τα περισσότερα μετάλλια από όλους τους αθλητές πυγμαχίας του Πυροσβεστικού Σώματος (το οποίο υπηρετεί 30 έτη) και έχει τιμηθεί για τις διακρίσεις του.

Στα 29 του έφυγε από το Αίγιο και μέχρι τα 35 που σταμάτησε την πυγμαχία, αγωνίστηκε με το «Αριστοτέλειο», τον σύλλογο που ίδρυσε στο Περιστέρι ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Στεφανόπουλος. Το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ στεγάζεται σε αίθουσα του Ολυμπιακού Κέντρου Πυγμαχίας «ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ» στο Περιστέρι, το οποίο φέρει τιμής ένεκεν το όνομα του Ολυμπιονίκη. Ο Γιώργος Παπαλυμπέρης ξεκίνησε από την κατηγορία των 81κ. και στη συνέχεια αγωνίστηκε στα 91 και +91κιλά. Ζει και εργάζεται στον Πειραιά.

«Ο Γιώργος Γρίβας έφερε την πυγμαχία στο Αίγιο»

«Η πυγμαχία είναι ιδιαίτερα δημοφιλές άθλημα στην Αιγιάλεια και αυτό οφείλεται στον Γιώργο Γρίβα και τον Άτλαντα, που έβαλαν τις βάσεις και ασχολήθηκαν εκατοντάδες παιδιά από τη δεκαετία του ΄80 και έπειτα. Αν δεν υπήρχε ο Γιώργος Γρίβας πιθανότατα δεν θα είχαμε καν πυγμαχία στο Αίγιο. Τουλάχιστον έτσι όπως την ξέρουμε και έτσι όπως γράφτηκε μέχρι σήμερα η ιστορία του αθλήματος στην περιοχή μας, με τις δεκάδες μεγάλες διακρίσεις. Μας πήρε παιδάκια και μας έβαλε στον αθλητισμό. Του χρωστάμε όλοι και εγώ προσωπικά, ένα μεγάλο ευχαριστώ. Έφερε στο Αίγιο προπονητή και τον Νίκο Λιβέρη, μεγάλο πρωταθλητή της ΕΑΠ και έτσι ξεκίνησε να γράφεται η ιστορία της πυγμαχίας με δεκάδες πρωταθλητές Ελλάδας σε όλες τις κατηγορίες».

Στο ρινγκ με τον μικρό του γιο

«Θα είναι κρίμα αν δεν υπάρξει συνέχεια»

«Τα τελευταία χρόνια η πυγμαχία στο Αίγιο δεν βρίσκεται στο παλαιό υψηλό επίπεδο. Πέρυσι όμως ο Άτλας ξεκίνησε μία νέα προσπάθεια για να επιστρέψει και πάλι στις επιτυχίες με μπροστάρηδες δύο παιδιά που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο άθλημα. Ο Γιώργος Φιλιππόπουλος και ο Τάκης Καραγκούνιας πρέπει να έχουν στήριξη από όλους για να μπορέσει σταδιακά ο Άτλας να αποκτήσει την παλιά του αίγλη. Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία. Θα είναι κρίμα να μην έχει συνέχεια το άθλημα στην περιοχή μας. Η πυγμαχία πρέπει να ανθίσει και πάλι στο Αίγιο».

«Παραμένω στο άθλημα ως διαιτητής και κριτής»

«Σταμάτησα την πυγμαχία το 2004 παρότι αισθανόμουν δυνατός και μπορούσα να συνεχίσω, αλλά δεν γινόταν διαφορετικά. Τότε το όριο ηλικίας ήταν τα 35 έτη. Δεν θα μπορούσα όμως να μη συμμετέχω ενεργά στο άθλημα που αγαπώ και υπηρετώ από μικρό παιδί. Τα τελευταία οκτώ χρόνια είμαι διαιτητής και κριτής, από τους λίγους πλέον ενεργούς στην Ελλάδα. Στην Αθήνα αυτή τη στιγμή είμαστε μόλις επτά και ο αριθμός δεν ξεπερνάει τους 15-20 σε όλη την Ελλάδα. Το τελευταίο διάστημα τείνει να αλλάξει η κατάσταση με την επιστροφή κάποιων παλαιών διαιτητών και ενδεχομένως την ένταξη και νέων, γιατί πραγματικά ο αριθμός είναι πολύ μικρός. Θέλω να ευχηθώ, να επιστρέψουμε σύντομα όλοι στην κανονικότητα, να πάρουμε πίσω τις ζωές μας μετά την άσχημη κατάσταση που βιώνουμε με την πανδημία. Και να γεμίσουν πάλι τα στάδια και γυμναστήρια, κάτι που μας έχει λείψει αφάνταστα τον τελευταίο χρόνο».


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ · ΠΡΟΣΩΠΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr