background img
banner
banner

Επιτέλους, εξομάλυνση της διαδικασίας εμβολιασμού στην Αιγιάλεια

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ Κ.Υ. ΑΚΡΑΤΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΑΑ

«Εγένετο φως» για τα εμβόλια καθώς από τις 16 Μαρτίου ξεκινά ο εμβολιασμός του πληθυσμού και από το Κέντρο Υγείας Ακράτας που παράλληλα με το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου θα δέχεται πολίτες κατόπιν ραντεβού διαμέσου της πλατφόρμας έτσι ώστε να αρχίσει σιγά – σιγά να καλύπτεται ο πληθυσμός της Αιγιάλειας.

Την ίδια στιγμή, έτοιμος για συνδρομή στους εμβολιασμούς δηλώνει ο δήμος Αιγιαλείας, με διάθεση κτιρίων και νοσηλευτών. Όπως έγινε γνωστό στo protionline.gr από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Ακράτας Σπύρο Μάρκου, έγινε προχθές γνωστό και επικυρώθηκε χθες, πως από τις 16 του μήνα, δηλαδή περίπου σε ένα δεκαήμερο, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός και στο Κέντρο, όπως άλλωστε είχε ανακοινωθεί εξ αρχής. Μάλιστα, όπως τόνισε, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει η παραλαβή των σκευασμάτων, κάτι που θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

΄΄Σας γνωρίζουμε ότι μετά από ενημέρωση της 6ης Υ.Πε., ενεργοποιείται νέα εμβολιαστική γραμμή στο Κ.Υ. Ακράτας, από 16/03/2021. Για ό,τι νεότερο θα υπάρχει ανακοίνωση και θα ενημερωθούν και οι Δημοτικές Ενότητες.

Παρακαλούμε πολύ μην τηλεφωνείτε στο Κ.Υ., για τα εμβόλια. Υπάρχει υπερφόρτωση των γραμμών και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που ζητούν ραντεβού για εξέταση.
Επειδή έχουν διατυπωθεί παράπονα για την λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εξυπηρετεί τα ραντεβού 25 ιατρών και για τον λόγο αυτό είναι ήδη υπερφορτωμένο.
Για καλύτερη εξυπηρέτηση σας καλούμε να ενεργοποιήσετε την άυλη συνταγογράφηση και να επιλέξετε, μετά από συνεννόηση, τον οικογενειακό σας γιατρό΄΄, αναφέρει πληροφοριακά ο κ. Μάρκου.

Εμβόλια και της ΑstraZeneca για τους 65χρονους στην Αιγιάλεια

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο παρέθεσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιγιαλείας Γιώργος Σπηλιόπουλος. Όπως τόνισε χθες στo protionline.gr, ΄΄από σήμερα (χθες 04/03) οι ηλικίες 60 με 64 μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβόλια στο Κέντρο Υγείας Ακράτας που μπαίνει σε λειτουργία.

Πρόκειται για τα σκευάσματα της ΑstraZeneca. Για την ηλικιακή ομάδα 75-79 της Ρfizer δεν υπάρχει κάτι νέο. Το Κέντρο Υγείας Ακράτας, απ’ όσο γνωρίζουμε, είναι έτοιμο για τη διαδικασία. Εμείς συνεχίζουμε να έχουμε πρόσβαση στην πλατφόρμα του υπουργείου και βοηθάμε τον κόσμο να κλείσει ραντεβού. Η κατάσταση δείχνει καλύτερη, αφού φαίνεται να υπάρχει ομαλοποίηση΄΄.

Έτοιμος για συνδρομή στους εμβολιασμούς ο Δήμος Αιγιαλείας, με διάθεση κτιρίων και νοσηλευτών

Εν τω μεταξύ, εγκαίρως ανταποκρίθηκε ο δήμος Αιγιαλείας σε έγγραφο της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, με το οποίο η Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης της υγειονομικής υπηρεσίας ζητούσε από τους δήμους να καταγράψουν και να αποστείλουν τις δυνατότητες διάθεσης χώρων και υγειονομικού προσωπικού αλλά και εξοπλισμού, για πιθανή χρήση και συμμετοχή τους στη διενέργεια των εμβολιασμών κατά του covid-19.

Στο σχετικό έγγραφό του προς την 6η ΥΠΕ, ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος σημείωσε πως ο δήμος Αιγιαλείας δύναται να διαθέσει δημοτικά κτίρια στο Αίγιο και στις Δ.Ε. Συμπολιτείας και Ακράτας, όπως και να αξιοποιηθούν εργαζόμενοι νοσηλευτές του προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι», ώστε να διευκολυνθεί η εμβολιαστική διαδικασία για τους δημότες.
Παράλληλα, υπενθύμισε πως στην περιφέρεια του δήμου Αιγιαλείας λειτουργούν και δύο Κέντρα Υγείας, σε Αίγιο και Ακράτα, καθώς και τα περιφερειακά ιατρεία, που μέχρι στιγμής δεν λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα παρά τις αρχικές εξαγγελίες, κάτι για το οποίο ο δήμος εγκαίρως πραγματοποίησε παρέμβαση με σχετική επιστολή του δημάρχου που απεστάλη στα μέσα Φεβρουαρίου προς τον Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους.

Την απόφαση για εμβολιαστικό κέντρο στο Κ.Υ. Ακράτας χαιρετίζει η Χρ. Αλεξοπούλου

Εν τω μεταξύ, την ικανοποίησή της για την ενεργοποίηση του Κ.Υ. Ακράτας ως εμβολιαστικού κέντρου, εκφράζει η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου.
«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη παραμένει συνεπής στην δέσμευσή της να εμβολιάσει όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες, με ταχύτητα και ασφάλεια, αυξάνοντας συνεχώς τον αριθμό των εμβολιαστικών κέντρων στην επικράτεια.

Η δημιουργία κέντρου στην Ακράτα θα διευκολύνει σημαντικά τους κατοίκους της Ανατολικής Αιγιάλειας, αφού δεν θα χρειάζεται να μετακινηθούν για να κάνουν το εμβόλιο.
Παράλληλα θα δημιουργηθεί και μία ακόμα γραμμή εμβολιασμών, με το εμβόλιο της AstraZeneca στο ΠΓΝΠ. Χτίζουμε σταθερά ένα τείχος προστασίας προς την Ελευθερία, ενάντια στον κορωνοϊό και σύντομα θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην πολυπόθητη κανονικότητα», δήλωσε η βουλευτής.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr