background img
banner
banner

Επανενεργοποίηση της διαδημοτικής επιτροπής

ΚΑΙ ΔΙΑΒΗΜΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΟΛΙΣ ΚΑΘΑΡΟΓΡΑΦΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ

Το μείζον θέμα της διατήρησης της έδρας του Τμήματος ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, κάτι που αποτελεί αίτημα σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, απασχόλησε και τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, με τους επικεφαλής των παρατάξεων να τοποθετούνται επί τους θέματος και τον δήμαρχο να συμφωνεί απόλυτα με πρόταση της Βάσως Ψυχράμη για επανενεργοποίηση της επιτροπής που έχει συσταθεί γι’ αυτό τον σκοπό και αποστολή διαβήματος στο υπουργείο Παιδείας.

Γούτος: ‘’Έχουμε φύγει εντελώς από τον στόχο μας για το ΑΕΙ’’

Ο κ. Γούτος σημείωσε για την απόφαση της συνεδρίασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου πως ΄΄ενώ τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα αρχίσαμε να τα ερμηνεύουμε με διαφορετικούς τρόπους΄΄, υπενθυμίζοντας πως ήταν το πρώτο θέμα που ο ίδιος είχε θέσει σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο δείχνοντας τη βαρύτητα που έχει. ΄΄Εγώ ο ίδιος πήρα τον Πρύτανη για να μου εξηγήσει τι συμβαίνει, εσείς μιλάτε μέσω τρίτων αντιδημάρχων που βγαίνουν και δεν ξέρουν τι λένε. Δεν μας αφήνετε να σας βοηθήσουμε δεν γίνεται έτσι σωστά η διαχείριση, βρίσκουμε συνέχεια προσχώματα για τα οποία δεν φέρει καμία ευθύνη η αντιπολίτευση. Έχουμε φύγει εντελώς από τον στόχο μας για το ΑΕΙ. Ο κόσμος δεν είναι ευχαριστημένος που βγήκατε και πανηγυρίσατε που είπατε πως δεν θα γίνει αμέσως η μεταφορά. Ο στόχος είναι η δημιουργία περισσοτέρων Τμημάτων. Εδώ και ενάμιση χρόνο το λέμε και φτάνουμε τώρα να τρέχουμε και να μην φτάνουμε΄΄, σημείωσε απευθυνόμενος στον δήμαρχο ο κ. Γούτος.

Η πρόταση Ψυχράμη που υιοθέτησε ο δήμαρχος

Η κ. Ψυχράμη επανέλαβε πως δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε για το θέμα, τονίζοντας πως όπως φαίνεται τίποτα δεν έχει τελειώσει και ότι το Τμήμα Φυσικοθεραπείας κινδυνεύει. Γι’ αυτό πρότεινε σε επίπεδο δήμο να κινηθούν δραστικά από κοινού ως εξής: ΄΄Να οριοθετήσουμε με τη διαπαραταξιακή επιτροπή και την Περιφέρεια τις κινήσεις στις οποίες πρέπει να προβούμε ώστε να ενισχύσουμε τη διατήρηση του Παραρτήματος στο Αίγιο.

Η Περιφέρεια πρέπει να φτιάξει το κτίριο που έχει πολλές φθορές κι αυτό μας μεταφέρθηκε από τον ίδιο τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου ο οποίος έχει καταστήσει σαφές ότι το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να διαθέσει χρήματα να το φτιάξει΄΄. Η κ. Ψυχράμη πρότεινε ακόμη να γίνουν διμερείς και τριμερείς συμφωνίες για αποκατάσταση των εγκαταστάσεων και ο δήμος να κάνει ένα διάβημα προς στο υπουργείο για ανθρώπινο δυναμικό και εγκαταστάσεις. ΄΄Σε αυτά πρέπει να στηριχθούμε για να κάνουμε τον αγώνα μας. Ενωμένοι να διεκδικήσουμε τη μόνιμη και σταθερή θέση του Τμήματος και όχι την προσωρινή μέχρι να φτιάξει το Πανεπιστήμιο της υποδομές του΄΄, πρόσθεσε ακόμη η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας».

Ο δήμαρχος από την πλευρά του, τόνισε: ΄΄Για το ΑΕΙ, το να λέμε «το ήξερα», «το είχα πει», υποσκάπτει οποιαδήποτε δράση. Το ενιαίο μέτωπο μπορεί να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, γι’ αυτό σας παρακαλώ όχι μεμονωμένες σπασμωδικές κινήσεις. Προσωπικά εξέφρασα την ικανοποίησή μου γιατί κερδίζουμε χρόνο για να δράσουμε. Δεν πανηγύρισα για την απόφαση της Συγκλήτου΄΄. Και πρόσθεσε: ΄΄Υιοθετώ την πρόταση της κ. Ψυχράμη να έχουμε αυτή τη συμπόρευση νομίζω κανείς δεν έχει αντίρρηση γι’ αυτό. Μόλις έχουμε την καθαρογραφή των πρακτικών, θα προχωρήσουμε στο διάβημα προς το υπουργείο και θα δούμε το θέμα των εγκασταστάσεων΄΄.

Ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων πως ΄΄πολλές αποφάσεις πανεπιστημίων υπήρξαν και έμειναν στο συρτάρι΄΄ και ότι ΄΄η δημοτική αρχή δεν είπε ότι το θέμα έκλεισε αλλά ότι αφού η πρυτανεία αδυνατεί να εξασφαλίσει εγκαταστάσεις, η Αιγιάλεια μπορεί να κερδίσει χρόνο΄΄.

Σκληρή κριτική Παπακωνσταντινόπουλου

Στο μεταξύ, η Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιαλείας του κ. Παπακωνσταντινόπουλο εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα στην οποία μεταξύ άλλων ασκεί κριτική στον δήμαρχο για τη στάση του τονίζοντας πως η απόφαση της Συγκλήτου ΄΄θα πάει προς επικύρωση στο Υπουργείο Παιδείας όσο και εάν προσπαθεί ο κ. Καλογερόπουλος να κάνει το μαύρο, άσπρο’’.
Σημειώνει ακόμη πως ΄΄η αδυναμία να πραγματοποιηθεί η μεταφορά άμεσα, λόγω της ανυπαρξίας των εγκαταστάσεων και των υποδομών στην Πάτρα, δεν μεταθέτει το πρόβλημα στο απροσδιόριστο μέλλον όπως θέλει να πιστεύει ο κ. Καλογερόπουλος. Το μέλλον αυτό μπορεί να γίνει άμεσα προσδιορίσιμο αν δεν παρθούν πρωτοβουλίες από πλευράς Δημοτικής Αρχής για εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών εγκαταστάσεων και υποδομών στον Δήμο μας όπως και να προχωρήσει σε γενναία χρηματοδότηση προκειμένου να δημιουργηθούν νέα κτίρια, εργαστήρια, βιβλιοθήκη, χώροι άθλησης, προβολών, πολιτισμού κ.ά.’’.

Στέκεται ακόμη στο γεγονός ότι ο δήμος δεν υιοθέτησε το ψήφισμα της παράταξης ΜΠΡΟ.Σ.Τ.Α.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr