background img
banner
banner

Η Αποκεντρωμένη ακύρωσε τις τροποποιήσεις

ΕΚΑΝΕ ΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ

Με απόφαση της (19-03-2021) η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, έκανε δεκτή την από 7 Ιανουαρίου 2021 προσφυγή των Χρήστου Γούτου, Βασιλικής Ψυχράμη και Παναγιώτη Παπακωνσταντινόπουλου και ακυρώνει την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αιγιαλείας, για τις αλλαγές στην πλατεία Αγίας Λαύρας.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της 28ης Δεκεμβρίου 2020, η Οικονομική Επιτροπή είχε αποφασίσει:

1. Έγκριση των απαραίτητων σημειακών τροποποιήσεων του έργου «Ανάπλαση Εμπορικού Κέντρου Αιγίου: Ενότητα 2 Πλατεία Αγίας Λαύρας και περιμετρικές οδοί και Ενότητα 3 Πλατεία Βάλφουρ και περιμετρικές οδοί και
2. Έγκριση όπως η θέση που σήμερα χρησιμοποιείται ως προσωρινή στάση – στάθμευση Ι.Χ. επί της Κλ. Οικονόμου στο άνω άκρο της πλατείας, να γίνει θέση στάθμευσης έξι ταξί.

Οι προσφεύγοντες είχαν προβάλει έξι λόγους για την ακύρωση των προσβαλλόμενων αποφάσεων με κυριότερους, ότι οι τροποποιήσεις δεν είχαν αποσταλεί για έγκριση τόσο στην Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, όσο και στη Διαχειριστική Επιτροπή της Περιφέρειας όπως όφειλαν από το δήμο, αφού το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Εντωμεταξύ, από τις 15/2/2021 ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης είχε ακυρώσει μερικώς το ένα σκέλος της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, αυτής για τη μεταφορά της πιάτσας των ταξί, επειδή για το θέμα ήταν αναρμόδια η Οικονομική και αρμόδια η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Ψυχράμη:«Η προχειρότητα στη διοίκηση – διαχείριση του δήμου συνεχίζεται…»

Για τις διπλές αυτές αποφάσεις της Αποκεντρωμένης που ουσιαστικά η δεύτερη είναι ισχυρότερη της πρώτης, παρέμβαση έκανε χθες βράδυ η επικεφαλής της ‘’Ποιοτικής Αιγιάλειας’’ Βάσω Ψυχράμη δηλώνοντας τα εξής: «Τα δημόσια πρόσωπα κρίνονται από τον τρόπο που διαχειρίζονται τα κοινά και από το πώς αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις. Βασικά κρίνονται από το αν και κατά πόσο έχουν όραμα, αν είναι σε θέση να διαμορφώνουν καταστάσεις και όχι να σύρονται πίσω απ’ αυτές. Έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα στο παρελθόν για συγκεκριμένα θέματα του δήμου μας, για την χαρακτηριστική προχειρότητα και την επιπόλαια διαχείριση χωρίς σοβαρό σχεδιασμό, η οποία χαρακτηρίζει την δημοτική αρχή. Τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας μας υπενθυμίζουν για άλλη μια φορά αυτή την θλιβερή κατάσταση στην διαχείριση των σοβαρών θεμάτων του δήμου μας. Είχαμε ενημερώσει τους πολίτες για τις τροποποιήσεις στο σχεδιασμό του έργου της πλατείας, με χαρακτηριστικά ερασιτεχνισμού, κακογουστιάς και ρουσφετολογικού περιεχομένου προεκλογικών δεσμεύσεων , με θύμα την πόλη και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Τροποποιήσεις που θα μας μείνουν κληρονομιά και μετά την αποχώρηση των πολιτικών “μουσαφιρέων”, που με τις ενέργειές τους αποφασίζουν για την καλαισθησία της πόλης μας …. κρίμα.
Προσωπικές πολιτικές χωρίς προοδευτική ματιά, χωρίς καλαισθησία, χωρίς λογική, χωρίς σοβαρή προετοιμασία και στρατηγική, τακτικές και οξυδέρκεια που ισοδυναμούν με… πολιτική… του ποδαριού…!»


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr