background img
banner
banner

Η Πάτρα ετοιμάζεται για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του ‘21

Οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των πλατειών στις οποίες είναι τοποθετημένα έργα με ήρωες της επανάστασης του ’21, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς από συνεργεία του Δήμου Πατρέων.

Η ολοκλήρωση των εργασιών θα σηματοδοτήσει σε πρώτο χρόνο και συγκεκριμένα την προσεχή Κυριακή 21 Μαρτίου, την έναρξη των εκδηλώσεων που έχει σχεδιάσει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων για την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του ’21.

Το «άνοιγμα» των εκδηλώσεων θα σηματοδοτήσει η ανάπτυξη σε έξι πλατείες της Πάτρας, υπαίθριων εικαστικών εκθέσεων, με ανατυπωμένα έργα ζωγραφικής του Θεόφιλου, με έργα του Μακρυγιάννη και Παναγιώτη Ζωγράφου, με χαρακτικά του Τάσσου και με Λάβαρα της Επανάστασης του 1821 καθώς και έργα από την μόνιμη συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Συγκεκριμένα , οι εκθέσεις θα φιλοξενηθούν στις πλατείες όπου υπάρχουν και έργα με αγωνιστές του ’21. Πρόκειται για τις πλατείες Υψηλών Αλωνίων (Παλαιών Πατρών Γερμανός), Ομονοίας (Διον. Καρατζάς), Αγίου Γεωργίου (Τίμβος Ηρώων),Παπαφλέσσα (Αθ. Δικαίος), Βλατερού (Οδ. Ανδρούτσου), Φιλικής Εταιρείας- Ταμπάχανα, (Ιωαν. Παπαδιαμαντόπουλου)

Σκοπός είναι να δοθεί έμφαση στο δημόσιο χώρο της πόλης μετατρέποντας το σε μια πολυσημειακή υπαίθρια έκθεση έργων τέχνης με αναφορά την Επανάσταση του 1821.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. , τη συμμετοχή όλων των δομών του, όπως το Δημοτικό Ωδείο, τη Δημοτική Μπάντα, την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων, το Εικαστικό Εργαστήρι, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τη Δημοτική Πινακοθήκη, το Χορευτικό Εργαστήρι και τη Λαϊκή Ορχήστρα του, θα ξεδιπλώσει μια βεντάλια εκδηλώσεων σε όλη την έκταση του Δήμου Πατρέων, αφιερωμένες στην επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης αξιοποιώντας και ενεργοποιώντας όλες τις μορφές τέχνης: θέατρο, μουσική, εικαστικά, χορός, κινηματογράφος, λογοτεχνία.
Η συγκεκριμένη δράση όπως και το σύνολο των εκδηλώσεων που έχει σχεδιάσει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του ’21 έχει στόχο ο λαός της Πάτρας να έρθει σε επαφή με την ιστορία του και κυρίως να δημιουργηθούν ερεθίσματα για περαιτέρω μελέτη και γνώση της.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr