background img
banner
banner

Κατά πλειοψηφία η ανάθεση σε εργολάβο για το κοιμητήριο

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΟΥΡΗ

Σε έγκριση εκτέλεσης της παροχής υπηρεσίας «Εργασίες καθαρισμού, συντήρησης, ταφής, εκταφής Δημοτικού Κοιμητηρίου Αιγίου» με απευθείας ανάθεση σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4412/2016, προχώρησε χθες κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Η ανάθεση γίνεται λόγω αδυναμίας εκτέλεσης της ανωτέρω υπηρεσίας με ίδια μέσα.

Την εισήγηση της δημοτικής αρχής ψήφισαν οι παρατάξεις του δημάρχου, του κ. Γούτου, της κ. Ψυχράμη, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Στράτος Βαρδάκης ενώ την καταψήφισαν οι παρατάξεις του κ. Παπακωνσταντινόπουλου και της κ. Κουρή καθώς επίσης και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γκίκας.

Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος, τοποθετούμενος, εστίασε στο γεγονός ότι μόλις ανέλαβε η δημοτική αρχή άλλαξε τον εργολάβο που εκτελούσε αυτά τα καθήκοντα στο κοιμητήριο προφανώς επειδή, όπως είπε, είναι αδελφός υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό του και τονίζοντας πως αυτό δεν ήταν σωστό διότι ήταν πολύ καλός στη δουλειά του. Παρατήρησε ακόμη πως τελευταία ο κόσμος έχει παράπονα ως προς τη συντήρηση του κοιμητηρίου. Μάλιστα, έκανε γνωστό πως ο προηγούμενος εργολάβος παραμένει απλήρωτος.

Να μεριμνήσει ο δήμος και για τα περιφερειακά κοιμητήρια διότι οι πρόεδροι αδυνατούν

Η κ. Ψυχράμη κατηγόρησε τον δήμαρχο είναι αντικατέστησε τον εργολάβο ακολουθώντας την παλαιοκομματική του τακτική όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής της Παναγιώτης Μαρινόπουλος πρότεινε να υπάρξει νέα συνεργασία με τον εν λόγω εργολάβο που κατά κοινή ομολογία ήταν καλός. Παράλληλα, έθιξε και ένα άλλο σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με τον αδυναμία των προέδρων να συντηρήσουν πλέον τα περιφερειακά κοιμητήρια, ζητώντας από τον δήμο κάποια μέριμνα. ΄΄Οι πρόεδροι δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εργασίες στα κοιμητήρια αφού δεδομένου ότι ο δήμος δεν έχει ψηφίσει προϋπολογισμό δεν έχουν λάβει παγία προκαταβολή και δεν προβλέπεται να λάβουν μέχρι το Πάσχα. Επειδή υπάρχει κίνδυνος το Πάσχα τα κοιμητήρια να μείνουν ακαθάριστα, ο δήμος πρέπει να μεριμνήσει΄΄, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο κ. Παπακωνσταντινόπουλος κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για την ανάθεση καθαρισμού του κοιμητηρίου σε εργολάβο, λέγοντας: ΄΄Βλέπουμε ότι δεν μπορείτε να καθαρίσετε τους νεκρούς και βάζετε απευθείας αναθέσεις. Πώς να καθαρίσετε τους ζωντανούς; Πώς να είναι λοιπόν καθαρός ο δήμος;΄΄…

Να προσλάβουν κι άλλο υπάλληλο…

Από την πλευρά της, η κ. Κουρή σημείωσε πως η ανάθεση είναι ύψους 10.316 ευρώ για πέντε μήνες, όπως αναφέρεται στην εισήγηση, ρωτώντας γιατί δεν προχωρά ο δήμος σε πρόσληψη υπαλλήλου γι’ αυτό το σκοπό και προτιμά να πάει σε απευθείας αναθέσεις.

Η αντιδήμαρχος Μαρία Γιδά διευκρίνισε πως πρόκειται για ανάθεση σε εργολάβο και όχι για μισθωτό που απολύθηκε κάνοντας γνωστό πως τελειώνει η εργολαβία 25 Απριλίου και ότι πρέπει να υπογραφεί σύμβαση για το διάστημα μέχρι 25 Σεπτεμβρίου. Σχετικά με το ποσό είπε πως αυτό προβλέπεται γι’ αυτούς τους σκοπούς από τον πλασματικό προϋπολογισμό του δήμου, ενώ στο ερώτημα της κ. Κουρή, απάντησε πως ‘‘ο δήμος διαθέτει έναν υπάλληλο γι’ αυτό τον σκοπό και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει μόνος τους. Από εκεί και πέρα, όπως είπε, Αν στο μέλλον υπάρχει δυνατότητα να προσληφθεί κι άλλο άτομο, να το δούμε. Τώρα όμως μας πιέζει ο χρόνος΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr