background img
banner
banner

Καταγγέλλει ότι δεν βγήκε προκήρυξη για τις προσλήψεις

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. – ‘‘ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΛΟΓΩ COVID’’ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ανακοίνωση, μέσω της οποίας κάνει γνωστό πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ζητά εξηγήσεις από τον δήμο Αιγιαλείας για τις προσλήψεις των 24 συμβασιούχων, εξέδωσε η παράταξη Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας, λίγες μέρες μετά από δελτίο Τύπου που είχε εκδώσει στο οποίο έθετε θέμα ισοτιμίας και διαφάνειας.

Από πλευράς δήμου ωστόσο ξεκαθαρίζεται πως ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται για τις προσλήψεις για τις ανάγκες από την πανδημία.
Συγκεκριμένα, η παράταξη του Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου σημειώνει πως «η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ζητά εξηγήσεις από τον Δήμαρχο για τις προσλήψεις» και ότι «η καταγγελία δημότη και η παρέμβαση της παράταξης Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α “συγκίνησε” την Αποκεντρωμένη Διοίκηση που με επείγον έγγραφό της (Αρ.Πρωτ. 40633) καλεί τον Δήμαρχο να δώσει εξηγήσεις το αργότερο μέχρι 31.3.2021».

Όπως αναφέρει, ΄΄μία μόνο άνεργη μητέρα παιδιών στην εφηβεία (το όνομά της μας είναι γνωστό) “πρόλαβε” το πρωί να καταθέσει αίτηση και το μεσημέρι ανακοινώθηκαν τα ονόματα χωρίς να εξεταστεί η αίτηση της. Κύριε Δήμαρχε, ο Δήμος δεν είναι ιδιωτική σας επιχείρηση για να προσλαμβάνετε υπαλλήλους σας. Είναι των δημοτών και με το υστέρημά τους λειτουργεί ο Δήμος΄΄.

Σταυροπούλου: ‘‘Ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες’’

΄΄Δεν ξέρω τι ισχυρίζεται η παράταξη του κ. Παπακωνσταντινόπουλου για τις προσλήψεις και τα όσα καταγγέλλονται. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι όλες οι διαδικασίες έγιναν σύμφωνα με το “γράμμα του νόμου” και όπως ορίζεται επισήμως. Υπάρχουν τα αντίγραφα των εγκυκλίων που έχουμε λάβει από το υπουργείο, βάσει των οποίων κινηθήκαμε΄΄, επισήμανε στo protionline.gr ερωτηθείσα σχετικά η αντιδήμαρχος Διοικητικής Υποστήριξης, Μαρία Σταυροπούλου.

Σχετικά με την αναφορά της παράταξης «Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.» για τη γυναίκα που υπέβαλε αίτηση, η αντιδήμαρχος είπε: ΄΄Να ρωτήσετε τον ίδιο τον κ. Παπακωνσταντινόπουλο για το τι ακριβώς ισχυρίζεται ότι ισχύει και ποιες είναι οι πληροφορίες του. Δεν έχω πληροφορίες για την εν λόγω γυναίκα. Αυτό που έχω να σας πω είναι αυτό που ορίζει ο νόμος και το ότι κατ’ επανάληψη το υπουργείο Εσωτερικών έχει αποστείλει εγκύκλιους, όπου σε όλες, σε κάθε περίπτωση έγινε πιστή εφαρμογή.

Αυτό που θέλω να επισημάνω και επιμένω σε αυτό, είναι ότι ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, έτσι όπως ορίζει το υπουργείο σχετικά με τις προσλήψεις, λόγω covid-19 και εν μέσω έκτακτων συνθηκών΄΄.

Τρίτη ελήφθη η απόφαση για τις προσλήψεις και Παρασκευή ανακοινώθηκαν οι προσληφθέντες, καταγγέλλει ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος

Πάντως η παράταξη του κ. Παπακωνσταντινόπουλου είχε καταγγείλει ότι την Τρίτη 23/02 στις 12:00, συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου για την πρόσληψη με εξάμηνη σύμβαση 24 ατόμων σε διάφορες ειδικότητες για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών που έχουν προκύψει από την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, μένοντας στο γεγονός ότι η εισήγηση όριζε τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα έπρεπε να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι αλλά όχι την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, τον τρόπο που θα επιλεγούν καθώς και το πού θα έπρεπε να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. Επίσης, κατήγγειλε ότι δύο μέρες αργότερα στις 25/02 πιστώθηκαν στον προϋπολογισμό του 2021 ποσά που αφορούν δαπάνες για τις συγκεκριμένες προσλήψεις, κινήσεις οι οποίες επίσης αναρτήθηκαν και πως την Παρασκευή 26/02 αναρτήθηκε στη Διαύγεια απόφαση του δημάρχου Αιγιαλείας με την οποία γίνονται γνωστά τα ονόματα των ανθρώπων που προσέλαβε ο δήμος και οι αντίστοιχες θέσεις τις οποίες θα στελεχώσουν, καταγγέλλοντας πως δεν υπήρξε καν προκήρυξη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr