background img
banner
banner

Λιγότερα τα νέα κρούσματα αλλά και προβληματισμός για το τριήμερο

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ

Ύφεση παρατηρείται στον αριθμό των νέων κρουσμάτων covid στην Αχαΐα αφού χθες καταγράφθηκαν από τον ΕΟΔΥ 84. Κατά προσέγγιση, ο συνολικός αριθμός των νοσούντων στον νομό ωστόσο αγγίζει τα 1.000 άτομα. Χθες, στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο για τα μέτρα covid ενόψει του τριημέρου.

Η σύσκεψη έγινε παρουσία του Αστυνομικού Δ/ντή του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών Ιωάννη Αθανασόπουλου, της Προϊσταμένης Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Μαρίας Καραμπελιά, της Δ/ντριας Σωμάτων Επιθεώρησης Πάτρας Βασιλικής Σεϊντή, της Γενικής Δ/ντριας Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γεωργίας Πλώτα, της Προϊσταμένης Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Σοφίας Συμεωνίδου και του Γενικού Δ/ντή Ανάπτυξης Χρήστου Παπασημακόπουλου, με σκοπό τον συντονισμό των ελεγκτικών υπηρεσιών που εμπλέκονται στην εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Ενόψει του τριημέρου τονίστηκε στην συνάντηση ότι πρέπει να υπάρξει εγρήγορση όλων των υπηρεσιών και παράλληλα μικτά κλιμάκια να εποπτεύσουν για την πιστή εφαρμογή των σχετικών διατάξεων. Σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος ανέφερε «Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη στιγμή για την επιδημιολογική κατάσταση της περιοχής, τα νοσηλευτικά μας ιδρύματα πιέζονται και όλοι πρέπει να κατανοήσουμε ότι πρέπει να δείξουμε τον απαραίτητο σεβασμό στους νοσηλευόμενους και στοπ υγειονομικό προσωπικό. Καλώ τους συμπολίτες μας να δείξουν την απαραίτητη υπομονή αλλά και να αποδείξουν την απαραίτητη κοινωνική αλληλεγγύη τηρώντας τα μέτρα για να μπορέσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να επανέλθουμε σε κάποια μορφής κανονικότητας. Το τριήμερο θα είναι μία μεγάλη πρόκληση για την επίδειξη της απαραίτητης κοινωνικής ευαισθησίας».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr