background img
banner
banner

Μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να ολοκληρωθούν τα τεστ στον Παναιγιάλειο

ΠΩΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Ο ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ

Αν και αναμενόταν χθες να ανακοινωθεί από την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, απλά έγινε αναφορά ότι αυτό θα οριστικοποιηθεί στην επόμενη συνάντηση. Τα σωματεία παραμένουν σε αναμονή για να γνωρίζουν αν θα έχουν επίσημο παιχνίδι στις 4 ή τις 11 Απριλίου και μέχρι τότε καλούνται να έχουν τακτοποιήσει το θέμα με τα τεστ και να έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν σε αυτή την μίνι προετοιμασία.

Πάει την Πέμπτη για τα τεστ ο Παναιγιάλειος

Ετσι σε αναμονή για την οριστικοποίηση των ραντεβού για τα τεστ βρίσκεται ο Παναιγιάλειος καθώς και σε ποιό διαγνωστικό κέντρο θα πραγματοποιηθούν. Αν εξελιχθεί ομαλά η κατάσταση, στον Αιγιώτικο Σύλλογο υπολογίζουν να έχουν περάσει οι ποδοσφαιριστές μέχρι την Πέμπτη, για να είναι σε θέση στη συνέχεια να ξεκινήσουν τις προπονήσεις.

Θεόδωρος Δροσόπουλος: «Μεγάλη η αποχή θέλει προσοχή ατομικά και ομαδικά»

Ύστερα από ένα πολύμηνο ατομικό πρόγραμμα ο Παναιγιάλειος επιστρέφει στο γήπεδο για ομαδική προπόνηση.
Στενά τα χρονικά περιθώρια εκγύμνασης μέχρι τους αγώνες και η τεχνική ηγεσία μαζί με τον γυμναστή, καλούνται να το διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δίνοντας μια άνιση μάχη για την πρέπουσα προετοιμασία.

Σχετικά με την επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει η αγωνιστική απραξία, μιλά στo protionline.gr ο γυμναστής Θόδωρος Δροσόπουλος:

«Όλοι μας στην ομάδα περιμένουμε με ανυπομονησία την επιστροφή μας και πάλι στο γήπεδο και στο παιχνίδι που τόσο αγαπάμε. Όμως η επιστροφή μας στα γήπεδα είναι κάτι που δεν είναι απλό. Χρειάζεται προσοχή και δουλειά για να είμαστε και πάλι σε κανονικούς ρυθμούς. Η αποχή είναι μεγάλη και ο κίνδυνος τραυματισμών είναι πολύ πιθανός οπότε ατομικά και ομαδικά πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή. Σε όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας οι ποδοσφαιριστές μας εκτελούσαν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης που τους δίνονταν από το τεχνικό επιτελείο. Κάθε εβδομάδα έπαιρναν πρόγραμμα το οποίο ήταν διαμορφωμένο αλλά και δομημένο έτσι ώστε όταν επιστρέψουμε και πάλι στο γήπεδο να είμαστε όσο το δυνατόν έτοιμοι. Όμως είναι διαφορετικό να κάνουν οι παίκτες ατομική προπόνηση απ ότι όλοι μαζί σαν ομάδα. Η πίεση και ο ρυθμός είναι διαφορετικός όταν η ομάδα προπονείται ομαδικά, υπάρχει αγωνιστικός ρυθμός, κάτι που χάνεται όταν οι παίκτες κάνουν ατομικές προπονήσεις.»

«Καμιά ομάδα δεν θα είναι έτοιμη»

Για το πόσο ικανοποιητικός είναι ο χρόνος προετοιμασίας μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος:
«Ο χρόνος που εγώ θεωρώ οτι χρειαζόμαστε για να βρεθούμε και πάλι σε αγωνιστική κατάσταση είναι 4 εβδομάδες. Δυστυχώς αυτός ο χρόνος τώρα δεν υπάρχει. Θα αναγκαστούμε να ξεκινήσουμε πιο γρήγορα. Άρα θεωρώ ότι δεν θα είμαστε 100% έτοιμοι με την έναρξη του πρωταθλήματος αλλά δεν θα είναι καμία ομάδα απόλυτα έτοιμη. Εμείς στο τεχνικό επιτελείο θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε την ένταση της προπόνησης σταδιακά ώστε να αποφύγουμε τους τραυματισμούς. Η υγεία των ποδοσφαιριστών είναι κάτι που μας ενδιαφέρει περισσότερο στην παρούσα φάση. Ξέρουμε επίσης ότι οι παίκτες έκαναν όλοι τους προπόνηση ατομικά σύμφωνα με το πρόγραμμα που τους είχε δοθεί και είμαστε σίγουροι ότι θα είμαστε πιο έτοιμοι απ όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος όταν ξεκινήσουμε».

«Σε καλό δρόμο η φυσική κατάσταση των μελανόλευκων»

Πριν μερικές μέρες ο Θόδωρος Δροσόπουλος είχε την δυνατότητα στην μια και μοναδική προπόνηση που πραγματοποιήθηκε, να τσεκάρει την ετοιμότητα των μελανόλευκων ποδοσφαιριστών και κατά πόσο τηρούσαν το πρόγραμμα εκγύμνασης και διατροφής:
«Η φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών είναι πάρα πολύ καλή. Έδειξαν ότι όλο αυτό τον καιρό έκαναν όλοι τους σκληρή προπόνηση τηρώντας το πρόγραμμα τους . Όλοι τους ήταν στα σωστά κιλά τηρώντας τις οδηγίες για την διατροφή τους και έδειξαν γενικώς για άλλη μια φορά ότι αγαπούν την ομάδα, ξέρουν πολύ καλά που βρίσκονται και τι σημαίνει Παναιγιάλειος . Επίσης εντυπωσιάστηκα απο την όρεξη που έδειξαν όλα τα παιδιά για να παίξουν ποδόσφαιρο και πάλι όλοι μαζί. Υπάρχει άριστο κλίμα με πολύ ζωντάνια και όρεξη και χαιρόμαστε την κάθε στιγμή.»

«Προσοχή στην επαναφορά και σταδιακή φόρτιση στις προπονήσεις»

Σαν γυμναστής του ΠΓΣ επιβαρύνεται με αρκετές ευθύνες για την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών, ειδικότερα τώρα που έχει μεσολαβήσει ένα αρκετά μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απραξίας.
Μας υπογραμμίζει πως πρέπει να γίνει σταδιακά η επαναφορά για να αποφύγουν οι ποδοσφαιριστές τα χειρότερα:
«Όλοι στο προπονητικό επιτελείο προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο και φυσικά για την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών. Η υγεία των ποδοσφαιριστών μας απασχολεί πάντα όχι μόνο τώρα με όλη αυτή την κατάσταση αλλά πάντα. Ο στόχος μας είναι να γίνει η όσο το δυνατόν καλύτερη και σωστότερη επαναφορά με σταδιακή φόρτιση στις προπονήσεις, χωρίς υψηλές εντάσεις αλλά με έμφαση στην επαναφορά της τεχνικής, τακτικής και της ευλυγισίας! Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δώσουμε στην κλιμακωτή φόρτιση των μυών και στις διατάσεις, ώστε να αποφευχθούν μυο-τενόντιοι τραυματισμοί και διαστρέμματα. Άρα, στην επιστροφή μας δεν βιαζόμαστε, χωρίς υπερβολές κάνουμε αργά και σταθερά βήματα μέχρι να βρούμε τα πατήματα μας . Και είναι σίγουρο ότι θα είμαστε πιο έτοιμοι απ όλους με την έναρξη του πρωταθλήματος.»


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr