background img
banner
banner

Μήνυμα ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Αιγιαλείας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

‘‘Η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως μέρα της γυναίκας σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από τις εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διαδήλωναν ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Σήμερα, σχεδόν 2 αιώνες μετά, γιορτάζει η πολύτεκνη μητέρα, η γυναίκα που μεγαλώνει παιδί με ειδικές ανάγκες, η γυναίκα που πασχίζει να επιβιώσει στο ελεύθερο επάγγελμα, η γυναίκα που προσπαθεί να σταθεί ισάξια μέσα σε μια δημόσια υπηρεσία, η γυναίκα που στηρίζει την πολιτιστική μας κληρονομιά. Η γυναίκα που αγωνίζεται καθημερινά ως μάνα, ως αδελφή, ως εργαζόμενη, ως σύντροφος. Το ευχαριστώ είναι πολύ λίγο για να εκφραστεί η ευγνωμοσύνη μας στο γυναικείο πληθυσμό. Η 8η Μαρτίου είναι μία ακόμη ευκαιρία να εκφράσουμε την βαθιά μας εκτίμηση και τον σεβασμό μας στη γυναίκα. Είναι μία ευκαιρία να αναλογιστούμε ότι πρέπει να σταθούμε δίπλα της στον αγώνα της για ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στη ζωή.

Παρά το γεγονός ότι ο σημερινός εορτασμός έχει απολέσει την αρχική του σημασία, παραμένει επίκαιρος και μας θυμίζει τους αγώνες, τις διεκδικήσεις, τις κατακτήσεις των γυναικών προκειμένου η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων να είναι ουσιαστική. Δυστυχώς όμως, ακόμα και σήμερα, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν διακρίσεις και άνισες συμπεριφορές σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής, γι’ αυτό οι αγώνες και οι διεκδικήσεις για ουσιαστική ισότητα δεν πρέπει να εξαντλούνται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους. Η σύγχρονη Ελληνίδα παραμένει το κεντρικό πρόσωπο, το θεμέλιο, η ψυχή της οικογένειας, το βασικό κύτταρο της κοινωνίας. Γι’ αυτό και αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε το σεβασμό που τρέφουμε για τον ρόλο της μέσα στην οικογένεια.
Ταυτόχρονα, αισθανόμαστε την ανάγκη να υπογραμμίσουμε το χρέος που έχουμε όλοι να διαφυλάξουμε τη γυναίκα από κάθε μορφής κακοποίηση και να δυναμώνουμε θεσμούς και αξίες που συμβάλλουν αποτελεσματικά στην κοινωνική συνοχή και την κοινωνική αλληλεγγύη, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης.

Το φεμινιστικό κίνημα και οι ευρύτεροι κοινωνικοί αγώνες των γυναικών για τη θεμελίωση των δικαιωμάτων τους, όπως και ο καθημερινός αγώνας που εξακολουθούν και δίνουν για να σταθούν επάξια σε όλους τους σημαντικούς ρόλους που επιτελούν, συνιστούν φάρο δημοκρατίας, ισότητας και προόδου. Εργαζόμενες, σύζυγοι, μάνες και πάνω απ’ όλα γυναίκες. Τις θαυμάζουμε όλες μαζί και κάθε μία ξεχωριστά!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ, ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤΑΘΑΚΑΡΟΣ’’


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr