background img
banner
banner

Μαζί με το άνοιγμα το σχολείων το voucher 200 ευρώ για αγορά laptop ή tablet

Τα σχολεία φαίνεται ότι θα ανοίξουν πάλι έως το τέλος Μαρτίου και όπως φαίνεται μαζί με το άνοιγμα θα γίνουν και οι αιτήσεις για τα voucher των 200 ευρώ της τηλεκπαίδευσης.

Έτσι, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πλατφόρμα προγραμματιζόταν να βγει στον αέρα μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο στόχος φαίνεται ότι δύσκολα θα πιαστεί αφού έως και σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η συλλογή του γύρου υπογραφών της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τη δράση.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αφορά την αγορά εξοπλισμού (σταθεροί υπολογιστές, laptop, tablet ή smartphones) και έχει συνολικό προϋπολογισμό 112 εκατ. ευρώ.

Θα έχει στόχο να διευκολύνει τα παιδιά σε οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

Το κριτήριο εισοδήματος για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, αυξάνεται στα 12.000 ευρώ.

Για μια οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ.
Για μια οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 9.000 ευρώ.
Το πρόγραμμα στοχεύει να συμβάλει, με ουσιαστικό τρόπο, στη μακροπρόθεσμη ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων της εκπαιδευτικής κοινότητας και την επίτευξη ενός συμπεριληπτικού ψηφιακού εκπαιδευτικού μοντέλου.

Αναλυτικότερα

Το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων, όπως προκύπτει από τις αποφάσεις της ΚτΠ στη «Διαύγεια», ανέρχεται σε περίπου 645.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών.

Για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ.

Για μια οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ. Για μια οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 9.000 ευρώ.

Στους δικαιούχους θα συμπεριλαμβάνονται και όσοι δικαιούνται να λάβουν το επίδομα οικογενειακού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ αλλά αντ’ αυτού έχουν επιλέξει να λαμβάνουν το αντίστοιχο επίδομα της Πρόνοιας, οι οποίοι αντιστοιχούν σε ένα ποσοστό περίπου 10%.

Εάν ο ενδιαφερόμενος ανήκει στους δικαιούχους θα μπορεί:

είτε να το αποστείλει απευθείας ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, από το οποίο επιθυμεί να αγοράσει τον εξοπλισμό ή
να το εκτυπώσει και να πραγματοποιήσει την αγορά του από κάποιο φυσικό κατάστημα.

Πηγή


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr