background img
banner
banner

Με επιτυχία η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ιερά Μητρόπολη

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας η συγκέντρωση, αποστολή και παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσόνας. Ο Μητροπολίτης μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Ιερώνυμος, έκανε έκκληση στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα να σταθεί κοντά στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από τους σεισμούς στην περιοχή της Θεσσαλίας. Εισακούοντας το κάλεσμά του, ο λαός Αιγιαλείας και Καλαβρύτων ανταποκρίθηκε άμεσα και δυναμικά. Έτσι συγκεντρώθηκαν έξι τόνοι τρόφιμα διαρκείας, εμφιαλωμένα νερά, λάδι, χυμοί, είδη υγιεινής και είδη ρουχισμού. Η Ιερά Μητρόπολη με τους συνεργάτες της συγκέντρωσε, διαχώρισε κατά είδη και συσκεύασε σε κιβώτια τη μεγάλη ποσότητα των αγαθών. Ακολούθως απέστειλε με φορτηγό τη βοήθεια προς την Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας, προκειμένου αυτή να μεριμνήσει για τη διανομή της στους πληγέντες.

Η αποστολή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Μαρτίου. Με την ευλογία του Μητροπολίτου τη συνόδευσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος, π. Χρήστος Τσάκαλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Βοστίτσης και ο Διάκονος, π. Σπυρίδων Αλεξόπουλος. Με την παράδοση της βοήθειας εκφράστηκαν και οι εγκάρδιες ευχές του Μητροπολίτου και ολόκληρης της Τοπικής μας Εκκλησίας για σύντομη αποκατάσταση των πληγέντων.

Eγκάρδιες ευχαριστίες από τον Μητροπολίτη Ελασσόνας

Η Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας διά του Μητροπολίτου της, κ. Χαρίτωνος, ευχαρίστησε θερμά για τη σημαντική και πλούσια βοήθεια. Ο σεπτός τοπικός Ποιμενάρχης, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους, όσοι ανταποκρίθηκαν στην έκκληση για βοήθεια: στους πιστούς, τα καταστήματα, τις υπεραγορές, τις επιχειρήσεις, τις Τράπεζες και διάφορους άλλους φορείς. Ευχαριστεί επίσης τους ιερείς για τη φροντίδα συγκέντρωσης των πραγμάτων και τους εθελοντές για τη διαδικασία διαχωρισμού και συσκευασίας των αγαθών. Εντέλει δε, απευθύνει εγκάρδιες ευχαριστίες προς τα ΜΜΕ, τα οποία με αυξημένη κοινωνική ευαισθησία συνετέλεσαν στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr