background img
banner
banner

Μπήκε «κατάψυξη» πάλι η Γ΄ Εθνική

ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ: «ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ;»

Δεν πρόλαβε να βγει για …ζέσταμα η Γ΄ Εθνική, επέστρεψε πάλι στο …ψυγείο μέχρι νεωτέρας. Το μεγαλείο των ανακοινώσεων συνεχίστηκε για μια ακόμα φορά κι αν στο παρελθόν είχε κουράσει, πλέον λαμβάνει μεγέθη κωμικοτραγικής κατάστασης χωρίς τελειωμό. Το νέο σχέδιο στον αθλητισμό που εξήγγειλε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, επιτρέπει τις προπονήσεις στην Football League, σε κάθε περιοχή ανεξαρτήτου κινδύνου και χρώματος, εξαιρεί όμως σε κάθε περίπτωση τις προπονήσεις της Γ΄ Εθνικής.

Εφαρμογή οριζόντιων μέτρων στην Γ΄ Εθνική

Με πρόσχημα την ίση μεταχείριση των σωματείων της Γ΄ Εθνικής, η ΓΓΑ δεν εξαίρεσε από τις προπονήσεις μόνο τις βαθυκόκκινες περιοχές όπως είναι η Αχαΐα, αλλά έβαλε απαγορευτικό σε όλες τις επικράτειες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Επιστρέφουν άμεσα, από το Σάββατο 6 Μαρτίου, στις προπονήσεις οι ανδρικές και γυναικείες ομάδες των πρώτων κατηγοριών στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Προπονήσεις οι οποίες είχαν ανασταλεί από προχτές Πέμπτη, για όσες ομάδες εδρεύουν στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου ανά την επικράτεια. Ομοίως επανεκκινούν οι προπονήσεις και για τις ομάδες της Football League.
Παράλληλα, υπάρχει πλέον οριζόντια εφαρμογή των μέτρων για τον αθλητισμό σε όλη τη χώρα. Παύουν να ισχύουν διαφορετικές προϋποθέσεις, αναλόγως την περιοχή και την επιδημιολογική της κατάσταση, για λόγους ίσης μεταχείρισης’’.

Όλο και πιο πίσω πάει το πρωτάθλημα

Οι δυο εβδομάδες αναστολής δεν σημαίνει ότι θα είναι …14 μέρες. Και ποιος ξέρει πόσες μέρες μπορεί να είναι αυτές, αφού από αναστολές έχουμε …χορτάσει. Όπως και να ‘χει, το σίγουρο είναι ότι το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, αν ποτέ ξεκινήσει, προς το παρόν χάνεται στα …βάθη του Απρίλη.

Μάριος Βαλαβάνης: «Επιστρέψαμε πάλι στα ίδια»

Σε δίλλημα ήταν και σε δίλλημα παραμένει η διοίκηση του Παναιγιάλειου. Με την πρόσφατη ανακοίνωση της επιστροφής στις προπονήσεις, τακτοποιήθηκε με ενέργειες του Πέτρου Δαδιώτη το κόστος των τεστ, δηλώθηκε η συμμετοχή στο πρωτάθλημα, έγινε ο προγραμματισμός των προπονήσεων και τακτοποιήθηκαν οι ανάγκες για να είναι λειτουργικό το Δημοτικό Στάδιο, ήρθαν κάποιοι παίκτες για να καλύψουν τα κενά αυτών που έφυγαν, εμπλουτίζοντας παράλληλα το έμψυχο υλικό. Επίσης έγιναν επαφές για 2-3 ακόμα μεταγραφές.

Εκείνο που ήθελαν στον Παναιγιάλειο, ήταν να μην εξαιρεθούν τα παιχνίδια που είχαν προηγηθεί και είχαν φέρει την ομάδα στην κορυφή, ζητούμενο που ύστερα από την απόφαση της ΕΠΟ είχε θετική κατάληξη.

Η νέα διακοπή στις προπονήσεις και τις προετοιμασίες του πρωταθλήματος, έπεσε κεραυνός εν αιθρία.
Αυτά τα νέα δεδομένα επέστρεψαν τον προβληματισμό στη προσωρινή διοίκηση, που με τον εκπρόσωπό της Μάριο Βαλαβάνη, εκφράζει στο protionline.gr ερωτηματικά και αμφιβολίες:

Για το αν έχει κάποια νέα ενημερωση: «Δεν έχουμε κάποια άλλη ενημέρωση, ούτε είχαμε ποτέ. Βλέπω ότι θέλουν τελικά να αποφύγουν το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής για ευνόητους λόγους, αλλά και με την «ευλογία» των διοικήσεων, που στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είχαν ζητήσει την οριστική διακοπή.
Σε κάθε περίπτωση το ρεζουμέ είναι ότι το σενάριο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα απομακρύνεται (και όλα τα ερασιτεχνικά) αφού τα κρούσματα αυξάνουν, τα οικονομικά δεν επαρκούν και ο χρόνος στενεύει ακόμα και για τον ένα γύρο πρωταθλήματος.»

Τι γίνεται με τον προγραμματισμό στην ομάδα: «Ουσιαστικά επιστρέφουμε στην ίδια κατάσταση. Πώς να προγραμματίσουμε κάτι, την στιγμή που δεν έχουμε και ποτέ δεν είχαμε ουσιαστική και οριστική ενημέρωση για το πώς θα κυλίσουν οι αγωνιστικές μας υποχρεώσεις. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να επαναφέρουμε την τάξη και την ομάδα σε δράση, ενέργειες που αποδείχθηκαν χωρίς αντίκρισμα.
Τι να πούμε στους παίκτες που πρόσφατα συμφωνήσαμε να έρθουν να ενισχύσουν την ομάδα, πώς να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις και με κάποιους άλλους;
Με τι δικαιολογία να καλύψουμε στις μετακινήσεις τους παίκτες από την Πάτρα που πρέπει να πηγαινοέρχονται στις προπονήσεις; Κάθε εβδομάδα αντί να ξεδιαλύνει την κατάσταση μας προσθέτει ερωτηματικά.
Που θα καταλήξει αυτή η κατάσταση, δεν μπορώ να …μαντέψω, αρκεί ότι οριστικό ακολουθήσει, να έχει γνώμονα το καλό του ποδοσφαίρου.»


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr