background img
banner
banner

Νοσοκομειακοί γιατροί απλήρωτοι εν μέσω υγειονομικής κρίσης…

ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Τρεις μήνες απλήρωτων εφημεριών «μετρούν» οι νοσοκομειακοί γιατροί τη στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία και στην περιοχή σηκώνουν όλο το βάρος της πανδημίας. Οι άνθρωποι της «πρώτης γραμμής» φαίνεται πως δεν τυγχάνουν της αναγνώρισης που θα έπρεπε από το υπουργείο, ωστόσο αναμένουν… χθες την επίταξη των ιδιωτών καθώς το σύστημα κλυδωνίζεται και οι δυνάμεις του εξαντλούνται…

Δεκάδες επικουρικοί γιατροί που προσελήφθησαν λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού και δεν έχουν μπει στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων παραμένουν απλήρωτοι έως τώρα για το 2021. Ανάμεσά τους και τρεις επικουρικοί του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) οι οποίοι ωστόσο πληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, όπως έκανε γνωστό στο protionline.gr ο αντιπρόεδρος της Ε.Ι.Ν.Α. Στέλιος Τσόχαντζης, γνώστης των προβλημάτων της τοπικής νοσηλευτικής μονάδας δεδομένου ότι πριν λίγο καιρό προσέφερε τις υπηρεσίες του στον χειρουργικό τομέα σε αυτό, προτού μεταταχθεί στο νοσοκομείο «Άγ. Ανδρέας» της Πάτρας.

Πληρώθηκαν με καθυστέρηση τριών μηνών

Οι γιατροί αυτοί, κυρίως στο νοσοκομείο του Αιγίου και το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, αδίκως περίμεναν Γενάρη και Φεβρουάριο να δουν χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Οι καθυστερήσεις υπήρξαν, παρά τις προσπάθειες που καταβάλουν οι διοικητικές υπηρεσίες των νοσοκομείων. ΄΄Οι συνάδελφοι του Αιγίου πληρώθηκαν με καθυστέρηση τριών μηνών μόλις την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο υπάρχει και το… μόνιμο πρόβλημα της καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων των εφημεριών για όλους τους συναδέλφους. Οι καθυστερήσεις είναι συνήθως τριών – τεσσάρων μηνών΄΄, σημείωσε ο κ. Τσόχαντζης, προσθέτοντας πως την ευθύνη φέρει καθαρά το υπουργείο με βάση τις χρηματοδοτήσεις προς τα δημόσια νοσοκομεία.

Μάλιστα, οι γιατροί θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον 10 μέρες ακόμα για να πάρουν τις εφημερίες του Ιανουαρίου και στη συνέχεια, αργότερα, να λάβουν και τα χρήματα που τους αναλογούν για τον Φεβρουάριο.

«Ναι» στην επίταξη των ιδιωτών, λένε οι νοσοκομειακοί

Ερωτηθείς για το πώς κρίνει τη στάση του υπουργείου, δεδομένης και της πίεσης που υφίστανται εν μέσω covid οι νοσοκομειακοί γιατροί, ο κ. Τσόχαντζης είπε πως ΄΄αυτό είναι αυτονόητο, κυρίως τώρα που καλούνται και ιδιώτες ιατροί να μπουν σε εφημεριακό καθεστώς, οι οποίοι μάλιστα θα πληρώνονται με τα υπερδιπλάσια από έναν επιμελητή Β΄ δημόσιου νοσοκομείου΄΄. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως το ενδιαφέρον των ιδιωτών δεν είναι το αναμενόμενο, με τον υπουργό Υγείας να έχει ξεκαθαρίσει την πρόθεσή του να προχωρήσει σε επίταξη. Για το θέμα, ο αντιπρόεδρος της Ε.Ι.Ν.Α. σημειώνει στo protionline.gr: ΄΄Έχουμε ταχθεί υπέρ της επίταξης και σε ό,τι αφορά την περιοχή μας έχουμε επισημάνει πως αυτό πρέπει να γίνει και με τις κλινικές του «Ολυμπίου». Η επίταξη έπρεπε να έχει γίνει… χθες καθώς η κατάσταση καθιστά αναγκαίο να ληφθούν έκτακτα μέτρα΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr