background img
banner
banner

Οι «Λύκαινες» συνεχίζουν να «επενδύουν» στο παρόν και το μέλλον του γυναικείου ποδοσφαίρου

Η… ΑΓΕΛΗ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Πέννυ Αναγνωστοπούλου

Το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής γυναικών, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν φαίνεται να ξεκινάει για τη φετινή σεζόν, ωστόσο οι ομάδες δηλώνουν έτοιμες, αν τελικά αποφασιστεί η εκκίνησή του, έστω και τον Απρίλιο. Oι ομάδες ξεκίνησαν προετοιμασία τον περασμένο Σεπτέμβριο και σύμφωνα με την αρχική απόφαση της ΕΠΟ το πρωτάθλημα θα διεξαγόταν σε ομίλους χωρισμένους με γεωγραφικά κριτήρια, όμως το λοκντάουν οδήγησε στη ματαίωσή του και οι προπονήσεις σταμάτησαν.

Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνει κανείς μια άνθιση του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, κυρίως στις παιδικές ηλικίες αλλά οι βασικές συμβουλές καθοδήγησης ενός κοριτσιού που θέλει να παίξει μπάλα γίνονται αποκλειστικά από τους συλλόγους. Η Πολιτεία δεν έχει πλάνο, είναι γνωστή η απαξίωση για το γυναικείο ποδόσφαιρο αφού το θεωρεί δεύτερης και τρίτης κατηγορίας και παρά τα όποια βήματα προόδου έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, το άθλημα εξακολουθεί να παραμένει σε χαμηλό επίπεδο σε σχέση με τις προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες.

Μαριαλένα Αντωναροπούλου

Αρκεί να αναφερθεί, ότι πριν από τέσσερα περίπου χρόνια έλαβε χώρα στο δημοτικό γήπεδο Βριλησσίων το “Το 1ο Ποδοσφαιρικό Φεστιβάλ Κοριτσιών Fair Play”, όπως το βάφτισε και το επικοινώνησε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία μάλιστα βρήκε νόημα να δημιουργήσει και νέους social λογαριασμούς, στο facebook και το instagram, αφού αποφάσισε να αρχίσει να δημιουργεί και να επικοινωνεί περιεχόμενο που αφορά στο γυναικείο ποδόσφαιρο και ειδικά στο ποδόσφαιρο των κοριτσιών.

Τι έγινε εκείνο το Σάββατο, στις 17 Ιουνίου 2017 , στο γήπεδο των Βριλησσίων; Τα κοριτσάκια που πήραν μέρος ήταν περισσότερα σε αριθμό από τους θεατές και αυτό, αν μη τι άλλο, δείχνει ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον που όμως δεν δείχνει να συγκινεί ιδιαίτερα τους ιθύνοντες.

Οκτώ νέες «λύκαινες» στην ομάδα

Ζωή Δούκα

Στην Αιγιάλεια, η παρουσία τα τελευταία χρόνια ενός συλλόγου που ασχολείται αποκλειστικά με το γυναικείο ποδόσφαιρο, άλλαξε τα δεδομένα στο άθλημα, το έφερε πιο κοντά στον κόσμο και κάθε χρόνο το ενδιαφέρον του κοινού μεγαλώνει ακόμη περισσότερο.

Οι «Λύκαινες» Αιγιάλειας ξεκινώντας δειλά – δειλά στα πρώτα τους βήματα, πλέον πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και αν δεν υπήρχε στη μέση το οικονομικό σήμερα θα πρωταγωνιστούσαν και στη Β΄ Εθνική (τουλάχιστον).

Γιατί μη ξεχνάμε, ότι πριν από δύο χρόνια κέρδισε την άνοδο αλλά δεν δήλωσε συμμετοχή στη Β΄ λόγω των οικονομικών προβλημάτων αλλά και τη μηδαμινή στήριξη από τους επίσημους φορείς.
Με τη βοήθεια μόνο ιδιωτών χορηγών που προσφέρουν στην ομάδα τα απαραίτητα, συνεχίζει όμως την πορεία της με τους ανθρώπους του συλλόγου να ελπίζουν ότι στο άμεσο μέλλον θα αλλάξουν τα δεδομένα και το γυναικείο ποδόσφαιρο θα πάρει τη θέση που του αξίζει

Σοφιάνα Παπαγεωργίου

Φέτος στην … αγέλη των λύκαινων προστέθηκαν νέα πρόσωπα, μικρά και μεγαλύτερα κορίτσια που τους αρέσει το ποδόσφαιρο και με την παρουσία των πιο έμπειρων που παρέμειναν στο ρόστερ, ο σύλλογος του Αιγίου επενδύει όλο και περισσότερο στο παρόν και το μέλλον του γυναικείου ποδοσφαίρου της Αιγιάλειας. Κορίτσια που αρχικά θα μπουν στο κλίμα της ομάδας και θα είναι σύντομα σε θέση να αγωνιστούν και να προσφέρουν.

Μην ξεχνάμε, ότι πριν από 2,5 χρόνια μπήκε στην ομάδα η 14χρονη τότε Μαρία Παπαπέτρου, η οποία ξεχώρισε αμέσως και πέρυσι ήταν η πρώτη σκόρερ των «Λύκαινων» και δεύτερη στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Τα νέα πρόσωπα φέτος είναι η Μαριαλένα Αντωναροπούλου, μπακ που επέστρεψε στην ομάδα καθώς ολοκλήρωσε τις σπουδές της, η Πένυ Αναγνωστοπούλου, χαφ που επίσης έπαιζε παλαιότερα, η Ζωή Δούκα, φορ, από Καναδά καθώς πλέον διαμένει στην Αιγιάλεια, η Ελένη Παπαμαύρου, μπακ από Νέες Δραπετσώνας (φοιτήτρια) και από τα παιδικά τμήματα του συλλόγου οι «μικρές» Μαρία Σπανού (αμυντικός), Σοφιάνα Παπαγεωργίου (επιθετικός), Δήμητρα Μήτση (αμυντικός), Ιωάννα Τζουμάκα (τερματοφύλακας) και Ηλιάνα Αλλιου.

Μαρία Σπανού


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr