background img
banner
banner

Προσοχή στον «ψευδοεπίσκοπο» Χριστόδουλο

ΔΡΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Για τη δράση του μοναχού Χριστοδούλου που τελεί Μυστήρια, αφορισμούς ακόμη και κατάρες δημοσίων προσώπων προειδοποιεί για άλλη μία φορά η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος δεν έχει καν χειροτονηθεί και πως όποιο μυστήριο και να τελέσει, είναι άκυρο.
Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται εκ μέρους της Μητροπόλεως, ΄΄επιβάλλεται για μία ακόμα φορά να ενημερώσουμε τον θεοφιλή λαό μας ότι στη Μητροπολιτική μας Περιφέρεια εξακολουθεί να δραστηριοποιείται το τελευταίο χρονικό διάστημα ο μοναχός Χριστόδουλος, με το κοσμικό όνομα, Νικόλαος Διαμαντόπουλος, ο οποίος εμφανίζεται με τα διακριτικά διάσημα του επισκόπου, ισχυριζόμενος ότι φέρει τον τίτλο του Επισκόπου Καρπασίας και ότι είναι Έξαρχος Αχαΐας με έδρα το Αίγιο. Τούτο είναι ψευδές, καθώς ένας είναι ο μόνος νόμιμος και αναγνωρισμένος από την Εκκλησία και την Πολιτεία Μητροπολίτης στην περιοχή μας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ. Ιερώνυμος. Επιπλέον ο εν λόγω μοναχός τελεί Μυστήρια, κάνει μοναχικές κουρές, προβαίνει σε αφορισμούς και κατάρες δημοσίων προσώπων, κάνει εμπρηστικές δηλώσεις, καλώντας τον λαό σε βίαιες πράξεις, ενώ όλα αυτά τα δημοσιοποιεί σε προσωπική του ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο στον ιστότοπο Υou Τube΄΄.

Όπως αναφέρεται, ΄΄με τον τρόπο αυτό προκαλεί σκανδαλισμό και παραπλανά πολλούς συνανθρώπους μας, διαταράσσοντας την εκκλησιαστική τάξη και ηρεμία, ενώ προκαλεί σύγχυση και αναστάτωση στη συνείδηση του εκκλησιαστικού πληρώματος. Πολλές φορές ως τώρα έχουμε καταγγείλει τη συμπεριφορά του στις αρμόδιες αρχές. Κάνουμε λοιπόν για μία ακόμα φορά επείγουσα έκκληση και εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους πιστούς μας να μην τον ακολουθούν, να μην τον εμπιστεύονται, να μην ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις και τα μισαλλόδοξα κηρύγματά του, ούτε να προσέρχονται στα μυστήρια που τελεί΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Με σκοπό να προφυλάξουμε και να προστατεύσουμε τον ευσεβή λαό μας, επισημαίνουμε ότι ο ανωτέρω δεν είναι κληρικός, καθώς η χειροτονία, την οποία ισχυρίζεται ότι έχει, δεν είναι κανονική και σύμφωνα προς τους εκκλησιαστικούς νόμους. Συνεπώς όποιο μυστήριο τελεί είναι άκυρο΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr