background img
banner
banner

ΣΤΑ… ΟΠΛΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ «ΤΡΙΑΝΤΕΙΟΥ»: «Θα φύγουμε από τον οικισμό μόνο εφόσον αποκατασταθούμε με μόνιμη κατοικία»

Διατεθειμένοι να φτάσουν ακόμη και στα αρμόδια υπουργεία παρουσιάζονται οι κάτοικοι του καταυλισμού «Τριάντειο» που αντιδρούν στο «τελεσίγραφο» που έλαβαν την περασμένη εβδομάδα από τον δήμο, μέσω του οποίου τους ζητείται μέχρι τις 15 Απριλίου να εγκαταλείψουν τα κοντέινερ, καθώς σκοπός του δήμου είναι να σταματήσει να υφίσταται ο καταυλισμός που δημιουργήθηκε το 1995 για την προσωρινή στέγαση των σεισμοπλήκτων.

Οι κάτοικοι επισημαίνουν πως δεν έχουν εναλλακτική λύση, καλώντας τον δήμαρχο να επισκεφθεί ο ίδιος τον οικισμό και να κάνει πράξη την προεκλογική του δέσμευση για «Αιγιάλεια κοινωνικά ευαίσθητη με στήριξη στους οικονομικά αδύναμους πολίτες».

Οι διαμένοντες στον καταυλισμό παρουσιάζονται ανάστατοι δηλώνοντας πως δεν είχαν την παραμικρή ειδοποίηση πριν λάβουν τα εξώδικα την περασμένη εβδομάδα, μέσω των οποίων ουσιαστικά… τους πετούν στον δρόμο χωρίς να τους παρέχεται άλλη στέγη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Ξεκαθαρίζουν πως ο καταυλισμός δεν είναι 70 στρέμματα όπως ειπώθηκε αλλά περίπου 7 στρέμματα, τονίζοντας πως ακόμη εξυπηρετεί τις ανάγκες για τις οποίες δημιουργήθηκε, καθώς από τα 33 «ενεργά» κοντέινερς στα 23 διαμένουν σεισμοπαθείς από το 1995, οι οποίοι ελλείψει πόρων δεν κατάφεραν να μεταστεγαστούν σε άλλο σημείο. Σημειώνουν ακόμη πως οι ίδιοι έχουν ζητήσει από αστυνομία και δήμο να τους προφυλάξουν από αγνώστους που παρεισφρέουν κατά καιρούς στον οικισμό, χωρίς όμως την παραμικρή μέριμνα.

Δεν έχουν απομακρύνει τα κατεστραμμένα

Μιλώντας στο protionline.gr, ο εκπρόσωπος των κατοίκων του καταυλισμού Γιάννης Παπαλεξίου χαρακτήρισε ως «μη νόμιμη» την απομάκρυνση των κοντέινερς στην οποία στοχεύει ο δήμος, επισημαίνοντας πως από τη μία όταν ζητείται από τον δήμο να καθαρίσει το σημείο αναφέρει πως δεν είναι στη δικαιοδοσία του, από την άλλη όμως τους ζητά να φύγουν για να αξιοποιήσει τον χώρο.

Σημείωσε ακόμη ότι ο ίδιος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους υπεύθυνους της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων στην οποία ανήκουν τα κοντέινερς, απ’ όπου του έκαναν γνωστό – σύμφωνα με τα λεγόμενά του – ότι δεν έχουν την παραμικρή όχληση από τον δήμο Αιγιαλείας για επιστροφή των κοντέινερς.

Αντιθέτως, παρουσίασε έγγραφα της Υπηρεσίας μέσω των οποίων απαντάται στον ίδιο ως εκπρόσωπο των κατοίκων σχετικά με το αίτημά του για απομάκρυνση των άδειων και ασύμφορων επισκευής οικίσκων τα οποία, όπως λέει, τα παρέδωσε στον δήμαρχο χωρίς όμως να έχει μεριμνήσει για την απομάκρυνση αυτών που δεν χρησιμοποιούνται.
΄΄Είναι γεγονός ότι μέσα στα κατεστραμμένα κοντέινερς είχαν μπει Ρομά και άλλα άγνωστα άτομα. Αυτοί δημιουργούσαν φασαρίες, κλεψιές, μαχαιρώματα. Όταν εμείς, οι νόμιμοι κάτοικοι, καλούσαμε την αστυνομία μας παρέπεμπε στον δήμαρχο, όμως από εκεί… πέρα βρέχει. Δεν μπορούν όμως να καταδικάζουν τόσο κόσμο επειδή δύο Ρομά έβαλαν φωτιά. Με πρωτοβουλία και προσωπική εργασία μερικών ατόμων έχει καθαριστεί ο χώρος και υπάρχει διαρκής μέριμνα, ως και τις λάμπες εμείς τις αλλάζουμε΄΄, ανέφερε ο κ. Παπαλεξίου, θέτοντας το εξής ερώτημα: ΄΄Μέσω πανδημίας και ακραίας φτώχειας που εξαπλώνεται σε ολόκληρη την κοινωνία, πού θα πάνε οι 23 νόμιμες οικογένειες του 1995, που αποτελούνται από ανέργους και ζουν με ΚΕΑ. Είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, καρδιοπαθείς, διαβητικοί και με άλλα προβλήματα. Θα πεταχτούν στον δρόμο;΄΄.

Η πρόταση των κατοίκων του καταυλισμού

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι έχουν προτείνει τη στεγαστική τους αποκατάσταση με χρήση του ΦΕΚ 4012 12/2/18 ΤΕΥΧΟΣ Β΄, μέσω της παραχώρησης σε αυτούς, κατασχεμένων σπιτιών να διαμείνουν.

Απευθυνόμενοι δε προς τους δημότες της Αιγιάλειας, τονίζουν πως αν οι ίδιοι φύγουν από τον καταυλισμό θα εισβάλλουν κάποιοι άλλοι που κανείς δεν ξέρει πώς θα συμπεριφερθούν, δεδομένου ότι, όπως αναφέρουν, ο δήμος δεν έχει το δικαίωμα να απομακρύνει τα κοντέινερς, αφού δεν του ανήκουν.

Οι κάτοικοι ξεκαθαρίζουν επίσης, πως έχουν τα απαιτούμενα έγγραφα από το υπουργείο και τα παραχωρητήρια του ιδιοκτήτη του χώρου προς αυτούς, που τους επιτρέπουν τη διαμονή τους στον οικισμό, καλώντας τον δήμαρχο να μελετήσει τη διαθήκη που αφορά το Τριάντειο. ΄΄Αν δεν είμαστε νόμιμοι κάτοικοι του Τριαντείου τότε γιατί ο δήμος μας χρεώνει δημοτικά τέλη; Γιατί πληρώνουμε; Και τώρα με ποιο δικαίωμα απειλεί ότι θα δώσει εντολή προς ΔΕΥΑΑ και ΔΕΔΔΗΕ να κόψουν τις παροχές; Δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν κάτοικοι που έχουν ρολόι ύδρευσης; Η κοινωνική ευαισθησία του δημάρχου πήγε… περίπατο και ήταν μόνο για την περίοδο των εκλογών. θα φύγουμε από τον οικισμό μόνο εφόσον αποκατασταθούμε με μόνιμη κατοικία΄΄, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος των κατοίκων.

Θα ζητήσουν τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τέλος, όπως και το 2017 είχαν αντιδράσει και είχαν δικαιωθεί παραμένοντας στον χώρο έτσι και σήμερα σκοπεύουν να καταθέσουν αίτηση συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας και τη γνώμη των επικεφαλής και των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr