background img
banner
banner

«Στην Παναγιά την Τρυπητή θα κάνω ένα Τάμα» | ΒΙΝΤΕΟ

ΤΟ ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΕΝΕΚΟΥ ΠΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στην Παναγία Τρυπητή, Πολιούχο της πόλης του Αιγίου, αναφέρεται το νέο τραγούδι του Γιώργου Τσενέκου, ο οποίος έγραψε τους στίχους και τη μουσική και το ερμηνεύει ο Κώστας Σωτηρόπουλος που έχει κάνει και την ενορχήστρωση. Το τραγούδι ανέβηκε στο youtube τη Δευτέρα 1 Μαρτίου και ήδη μέχρι χθες, σε λίγες μόλις ημέρες έχει ξεπεράσει τις 2000 προβολές, ενώ συνοδεύεται από κολακευτικά σχόλια από Αιγιώτες και όχι μόνο. Ο Γιώργος Τσενέκος είχε προαναγγείλει πρόσφατα, στο αφιέρωμα που είχαμε κάνει προς το πρόσωπό του, ότι πολλά ακόμη τραγούδια του παραμένουν στο… συρτάρι και κάποια στιγμή θα κυκλοφορήσουν στο επόμενο διάστημα. Η αρχή έγινε με την «Παναγιά την Τρυπητή» και έπεται συνέχεια. Η αναφορά και μόνο στο θαυματουργό προσκύνημα που είναι γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο και όχι μόνο στην Ελλάδα, προσδίδει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα στο τραγούδι και αποτελεί εχέγγυο επιτυχίας.

«Το τραγούδι το έγραψα πέρυσι, όπως μερικά ακόμη που αναφέρονται στο Αίγιο και την Αιγιάλεια γενικότερα. Είναι με απλούς στίχους, «χωριάτικους» όπως λέω εγώ για να τους καταλαβαίνει ο κόσμος. Στίχοι, που μιλούν για αγάπη, καθαρά για δημοτικό τραγούδι. Ηχογραφήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και εκτός από τον Κώστα Σωτηρόπουλο που έκανε την ενορχήστρωση και το τραγουδάει, όλοι οι μουσικοί είναι παιδιά από την περιοχή μας, όπως γίνεται πάντα στα τραγούδια που γράφω. Η προτίμηση για τους Αιγιώτες καλλιτέχνες πρέπει να γίνεται από όλους τους τοπικούς δημιουργούς» μας λέει ο Γιώργος Τσενέκος, γνωστός για την αγάπη του προς τον τόπο καταγωγής του».

«Να τιμήσουμε την Παναγιά και τους συμπατριώτες μας που μας στηρίζουν»

«Όλοι ξέρουμε τη σημαίνει η Παναγία η Τρυπητή για τον τόπο μας και τους κατοίκους του. Τα χιλιάδες τάματα που πολλοί έχουμε κάνει και  πόσο έχει βοηθήσει η Χάρη της σε σεισμούς και άλλες καταστροφές την περιοχή μας. Είναι η πίστη μας, το αποκούμπι μας σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής μας. Παράλληλα, το τραγούδι είναι αφιερωμένο σε όλο τον κόσμο από το Αίγιο και την Αιγιάλεια που μας στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Ήθελα να τους ευχαριστήσω και να ανταποδώσω», τονίζει ο καταξιωμένος μουσικός και προσθέτει:

«Το επόμενο τραγούδι που θα κυκλοφορήσει, αναφέρεται επίσης στο Αίγιο, είναι νησιώτικο και θα το τραγουδήσει η Τούλα Κατσιβάλη. Θα σας αποκαλύψω μόνο ένα στίχο: «Όμορφο που΄ ναι το Αίγιο σαν παίρνει και βραδιάζει. Στολίζονται οι κοπελιές και βγαίνουν στο σεργιάνι…». Η συνέχεια αναμένεται σε λίγο καιρό στο στούντιο».

Κώστας Σωτηρόπουλος: « Πιστεύω να αρέσει στον κόσμο»

Ο Κώστας Σωτηρόπουλος έχει κάνει και την ενορχήστρωση του τραγουδιού και εκτός από την ερμηνεία, παίζει παράλληλα κιθάρα λαούτο και μπάσο.

«Είναι μια προσπάθεια που αναφέρεται στην Παναγία Τρυπητή και πιστεύω να αρέσει στον κόσμο. Το τραγούδι είναι σε στίχους και μουσική του Γιώργου Τσενέκου και  ενορχήστρωση δική μου και ηχογραφήθηκε στο στούντιο που έχω στο σπίτι μου. Παίζει κλαρίνο ο Σωτήρης Κόκκορης, κρουστά ο Φάνης Καΐτσας και πλήκτρα ο Χρήστος Βασιλείου. Όπως λέει και ο Γιώργος Τσενέκος, είναι ένα δημοτικό τραγούδι χορευτικό, με απλά λόγια για να το καταλαβαίνει ο κόσμος. Όταν τελειώσει με το καλό ο εφιάλτης που ζούμε με την πανδημία θα το τραγουδήσουμε, θα το χορέψουμε όλοι μαζί και θα διασκεδάσουμε. Που τόσο πολύ μας έχει λείψει τον τελευταίο χρόνο. Η πανδημία έχει επηρεάσει την καθημερινότητα σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Ένας από αυτούς τους τομείς είναι και η διασκέδαση που δέχτηκε μεγάλο πλήγμα. Η αποχή μας από τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις μας στεναχωρεί, όμως αυτή την περίοδο προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας. Οφείλουμε λοιπόν όλοι να κάνουμε υπομονή μέχρι να βγούμε από αυτή την κρίση, γεγονός που ελπίζω να γίνει σύντομα», συμπληρώνει ο γνωστός καλλιτέχνης.

ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΥΠΗΤΗ

Στίχοι – Μουσική: Γιώργος Τσενέκος

Κλαρίνο: Σωτήρης Κόκκορης

Κρουστά: Φάνης Καΐτσας

Πλήκτρα: Χρήστος Βασιλείου

Κιθάρα – λαούτο – μπάσο: Κώστας Σωτηρόπουλος Ηχοληψία: Χρήστος Βασιλείου – Κώστας Σωτηρόπουλος

Προγραμματισμός: Χρήστος Βασιλείου

 

Στην Παναγιά την Τρυπητή θα κάνω ένα Τάμα

Να μας φυλάει αγάπη μου, να περπατάμε αντάμα

 

Αντάμα να΄ μαστε τα δυό μας να περνάμε τον καιρό μας

Αγκαλιά χέρι με χέρι όμορφό μου περιστέρι

Αντάμα να΄ μαστε τα δυό μας να περνάμε τον καιρό μας

Αγκαλιά χέρι με χέρι όμορφό μου περιστέρι

 

Στην Παναγιά την Τρυπητή θα πάω να προσκυνήσω

Να είμαστε πάντα μαζί, αυτό θα της ζητήσω

 

Αντάμα να΄ μαστε τα δυό μας να περνάμε τον καιρό μας

Αγκαλιά χέρι με χέρι όμορφό μου περιστέρι

Αντάμα να΄ μαστε τα δυό μας να περνάμε τον καιρό μας

Αγκαλιά χέρι με χέρι όμορφό μου περιστέρι


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr