background img
banner
banner

Συνεχίζονται κάθε Σαββατοκύριακο οι προπονήσεις στον ΝΟ Αιγίου

ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Η πανδημία του κορωνοϊού είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση ή αναβολή σημαντικών αγώνων και στην ιστιοπλοϊα, όπως έγινε άλλωστε σε όλα τα αθλήματα. Οι καραντίνες και οι περιορισμοί, που έχουν επιβληθεί από τις υγειονομικές αρχές, δεν επέτρεψαν στους Ομίλους να υλοποιήσουν τις αθλητικές, ψυχαγωγικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματίσει σε όλη τη χώρα και ειδικά των διεθνών αγώνων αφού εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών δεν θα είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν αθλητές και από άλλες χώρες. Η καραντίνα και το «λουκέτο» στη διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων έχουν κάνει την επιθυμία των ιστιοπλόων για αγώνες ακόμα μεγαλύτερη. Ιδιαίτερα σε ένα άθλημα όπως η ιστιοπλοΐα όπου η αίσθηση του αγώνα απέναντι στα στοιχειά της φύσης δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κάτι άλλο, η επιθυμία είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Ανάμεσα στους ιστορικούς Ναυταθλητικούς Ομίλους της χώρας είναι και ο Ν.Ο. Αιγίου, που κάθε χρόνο αναλαμβάνει από την Ομοσπονδία την διοργάνωση σημαντικών αγώνων και ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει παράδοση με τη διοργάνωση σχεδόν κάθε καλοκαίρι του πανελληνίου πρωταθλήματος ιστιοπλοίας με σκάφη Laser 4.7. Που διεξάγεται για αρκετές ημέρες στις εγκαταστάσεις του Ναυταθλητικού Ομίλου Αιγίου, ο οποίος έχει και την ευθύνη της διοργάνωσης, μαζί με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιάλειας και το ΝΠΔΔ του Δήμου Αιγιαλείας. Ο ΝΟΑ «έκλεισε» για σχεδόν 2,5 μήνες λόγω της πανδημίας αλλά μετά τις γιορτές ξεκίνησαν και πάλι οι αθλητικές δραστηριότητες που προς το παρόν, περιέχουν μόνο προπονήσεις, όμως μας λέει ο εκπαιδευτής του Ομίλου, Γιώργος Χριστόπουλος, προπονητής Ιστιοπλοϊας ΓΓΑ.

«Σταματήσαμε οικειοθελώς γιατί με τα μέτρα και τους περιορισμούς στις μετακινήσεις δεν μπορούσαν να διεξάγονται οι προπονήσεις όπως θα θέλαμε. Ξεκινήσαμε πάλι στις 10 Ιανουαρίου μετά από ακριβώς 72 ημέρες απραξίας. Με μπουνάτσα και ζεστό καιρό αλλά χωρίς πολύ ήλιο που μας έκανε ευχάριστη την προπόνηση. Συνεχίζουμε κανονικά τις προπονήσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή, πάντα με την βεβαίωση αθλητού του ομίλου και την ελεύθερη μετακίνηση από και προς τον χώρο προπόνησης. Με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας φυσικά και κάποιους κανόνες που ακολουθούμε για να αποφεύγεται ο συνωστισμός και εντός και εκτός θαλάσσης».

Το καλεντάρι του ΄21 προβλέπει τη διεξαγωγή αγώνων; Ο ΝΟΑ θα λάβει μέρος αν γίνουν;

Ο Όμιλος δίνει πάντα το παρόν σε όλους τους αγώνες που γίνονται και σε όλα τα πρωταθλήματα. Διασυλλογικά, περιφερειακά και πανελλήνια και όταν οριστούν από την Ομοσπονδία φυσικά και θα λάβει μέρος. Πέρυσι συμμετείχε αθλητής μας, ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος και στο Βαλκανικό πρωτάθλημα όπου μάλιστα κατέλαβε την 4η θέση στα τζούνιορ.

Πόσα παιδιά αθλούνται τώρα στον Όμιλο;

Αυτή τη στιγμή είναι λίγα, 13 στον αριθμό και αυτό γιατί υπάρχουν περίπου άλλα 10 παιδιά που διαμένουν σε άλλες πόλεις, εκτός νομού όπως Αθήνα, Κιάτο κλπ και λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων δεν μπορούν να δώσουν το «παρών». Το καλοκαίρι πιστεύουμε ότι θα αλλάξει προς το καλύτερο η κατάσταση με την πανδημία και οι προπονήσεις θα διεξάγονται με όλο το δυναμικό.

Σε ποιες κατηγορίες σκαφών δραστηριοποιείται ο ΝΟΑ;

Σε δύο τύπους, στα optimist και τα Laiser. Λειτουργεί όμως και Σχολή ανοιχτής θαλάσσης για μεγαλύτερους με μέτρα προστασίας πλέον για όσο διαρκέσει η πανδημία. Με περιορισμούς, μέχρι δύο άτομα σε κάθε σκάφος και αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου γενικότερα. Όπως σε όλα τα αθλήματα και την καθημερινή μας ζωή γενικότερα. Η Σχολή μας είναι αναγνωρισμένη από την Ελληνική Ιστιοπλοική Ομοσπονδία όπως και το δίπλωμα του skyper που απονέμεται στους τελειόφοιτους.

*Ο ΝΟ Αιγίου «Ο Ποσειδών» ιδρύθηκε το 1976 και διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο Δυτικό παραλιακό άκρο της πόλης, 5000 τ.μ. περίπου.
Διαθέτει:
– Συνεργείο επισκευής ιστιοπλοικών σκαφών 300 τ.μ.
– Αποθήκη υλικού 150 τ.μ.
– Σχολείο ιστιοπλοΐας 100τ.μ.
– Γραφεία 40 τ.μ.
Ο ιστιοπλοϊκός στόλος του Ν.Ο.Α. αποτελείται από 15 σκάφη Optimist, 13 Laser και δύο 4.70. Ακόμη έχει τρία σωστικά σκάφη (δύο φουσκωτά και ένα FLETSER). Επίσης διαθέτει καταφύγιο σκαφών μπροστά από τις εγκαταστάσεις που ελλιμενίζονται σήμερα 100 ιστιοπλοϊκά σκάφη. Ο Όμιλος συμμετέχει σε όλες τις ιστιοπλοϊκές αθλητικές οργανώσεις της Ε.Ι.Ο. και των Ομίλων. Διαθέτει σχολή ιστιοπλοΐας τραπεζίου για παιδιά 7 έως 15 ετών και ανοικτής θαλάσσης για άνω των 18 ετών


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr