background img
banner
banner

Συνεχίζονται οι Κατανυκτικοί Εσπερινοί

ΤΗΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Από την Ιερά Μητρόπολη έγινε γνωστό ότι συνεχίζονται οι Κατανυκτικοί Εσπερινοί, προκειμένου να καλυφθεί όλη η Μητροπολιτικη μας Περιφέρεια, τηρουμένων πάντα των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων.

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας 21 Μαρτίου ο Μητροπολίτης, κ. Ιερώνυμος, χοροστάτησε στον Β΄ Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Καλάβρυτα με την ευκαιρία του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Παράλληλα στην πόλη του Αιγίου τελέστηκε ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φανερωμένης Αιγίου, όπου τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης, Χρυσόστομος Μυλωνάς, με θέμα: «Ἡ αναστήλωσις των ιερών εικόνων, η αναστήλωσις της εικόνας του ανθρώπου».

Την Β΄ Κυριακή των Νηστειών θα τελεστεί ο Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός: 1. Στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ροδοδάφνης, χοροστατούντος του Μητροπολίτου, κ. Ιερωνύμου. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Αρχιμανδρίτης, Ανδρόνικος Τσαχρίδης, εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Σελιανιτίκων. 2. Στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης & Θεοπρομήτορος Άννης. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Αρχιμανδρίτης, Ιωακείμ Βενιανάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών θα τελεστεί ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός: Στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Ακράτας, χοροστατούντος του Μητροπολίτου, κ. Ιερωνύμου. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Αρχιμανδρίτης, Ισαάκ Παπαθανασίου, εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Ακράτας. 2. Στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Αιγίου. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Πρωτοπρεσβύτερος, Δαμιανός Σταυρίδης, εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου Αιγίου.

Την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών θα τελεστεί ο Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός: Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Καλλιθέας, χοροστατούντος του Μητροπολίτου, κ. Ιερωνύμου. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Αρχιμανδρίτης, Χρυσόστομος Μυλωνάς.

Την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών θα τελεστεί ο ΣΤ΄ Κατανυκτικός Ε-σπερινός: Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φανερωμένης Αιγίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου, κ. Ιερωνύμου. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Αρχιμανδρίτης, Φιλάρετος Θεοδωρακόπουλος, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr