background img
banner
banner

Σχολεία: Πρόταση για άνοιγμα γυμνασίων – λυκείων στις 5 Απριλίου από το υπουργείο Παιδείας

Αναλυτική πρόταση κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας στην επιτροπή των ειδικών που συνεδρίασε σήμερα για άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων στις 5 Απριλίου με τέστινγκ. Η πρόταση αφορά σε εκπαιδευτικούς και μαθητές και βασίζεται στην τεχνική που ακολουθούν και άλλες ευρωπαικές χώρες. Το υπουργείο Παιδείας αναμένει τις εισηγήσεις των ειδικών και δηλώνει έτοιμο να ξεκινήσουν τα δια ζώσης μαθήματα, όποτε αυτό καταστεί δυνατό.

Ωστόσο, χωρίς να ληφθούν αποφάσεις ολοκληρώθηκε η σημερινή, τακτική συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων αναφορικά με τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και το lockdown. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί συζήτησαν για το άνοιγμα των σχολείων, στη βάση της πρότασης του υπουργείου Παιδείας,  του λιανεμπορίου, καθώς και για την άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο.

Εισηγήσεις και αποφάσεις ωστόσο δεν υπήρξαν, κάτι που αναμένεται να συμβεί σε νέα σύσκεψη, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Και αυτό, καθώς τα αιτήματα των υπουργείων για σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων της ευθύνης τους, υπήρξαν πολλά κι έτσι θα συζητηθούν εκ νέου. Μια σκέψη, πάντως, που έπεσε στο τραπέζι, είναι το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων στις 5 Απριλίου, με την προϋπόθεση μαθητές και καθηγητές να κάνουν κάθε εβδομάδα τεστ κατά του κορωνοϊού

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει το σενάριο τα self rapid test να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο για το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου και άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως η εστίαση και ο τουρισμός. Ενδεχομένως, δε, να καταστεί υποχρεωτικό για τους εργαζόμενους σε τομείς που θα ανοίξουν, ωστόσο κυβερνητικές πηγές δηλώνουν πως είναι πρόωρη αυτή η συζήτηση.

Πηγή


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr