background img
banner
banner

Σχολεία: Τι εξετάζεται για παράταση σχολικού έτους, πανελλήνιες 2021 και φροντιστήρια

Σενάριο για παράταση του σχολικού έτους μία ή δύο εβδομάδων, χωρίς μαθήματα το Πάσχα και με πανελλήνιες 2021 στις καθορισμένες ημερομηνίες εξετάζει το υπουργείο Παιδείας.

«Θέλουμε τα σχολεία να λειτουργήσουν δια ζώσης όταν οι ειδικοί ανάψουν το πράσινο φως”, σημείωσε μιλώντας στο Mega η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, αναφέροντας ότι δεν εξετάζεται η περικοπή των διακοπών του Πάσχα.

Φροντιστήρια και Πανελλήνιες 2021

Ως προς τη λειτουργία των φροντιστηρίων, ενόψει μάλιστα των Πανελληνίων 2021 η απόφαση επαναλειτουργίας τους εναρμονίζεται με αυτή της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων και καθορίζεται από το πότε θα ανάψουν οι ειδικοί το “πράσινο φως”.

Από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνουν ότι στόχος είναι οι Πανελλήνιες 2021 να διεξαχθούν κανονικά στην ώρα τους, αρχής γενομένης -όπως πέρσι- στις 15 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 16 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια και με τη μειωμένη κατά 30% εξεταστέα ύλη που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο.

“Μελετούμε στενά τις επιδράσεις της πανδημίας και στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και στην ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη των μαθητών και δεν θα διστάσουμε να προσαρμόσουμε τυχόν πτυχές της εκπαιδευτικής διαδικασίας που έχουν αναστατωθεί από τη πανδημία” δήλωσε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, σε συνέντευξη στα Παραπολιτικά, στις αρχές Φεβρουαρίου, απαντώντας στην ερώτηση εάν υπάρχουν στον σχεδιασμό του υπ. Παιδείας ενδεχόμενα μέτρα για παράταση του σχολικού έτους ή διεξαγωγή μαθημάτων πρωί απόγευμα ή κάποιες άλλες ρυθμίσεις, για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί κατά το δυνατόν ομαλά το σχολικό έτος.

Σημειώνεται ότι ειδικά για το τρέχον σχολικό έτος 2020-21, λόγω της πανδημίας ισχύει ειδική ρύθμιση που ορίζει ότι λαμβάνεται κάθε αναγκαίο μέτρο για την κάλυψη διδακτέας ύλης και αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ωρών, στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια με τροποποίηση:

  • των αργιών
  • διακοπών
  • εορταστικών εκδηλώσεων
    Επίσης, η ρύθμιση προβλέπεται και τροποποίηση στην εισαγωγή των υποψηφίων για τις πανελλήνιες 2021 στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr