background img
banner
banner

Τρίμηνη παράταση με νομοθετική ρύθμιση

ΣΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΩΝ ΤΟΕΒ

Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο  αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να εξεταστεί το ζήτημα παράτασης της θητείας των Διοικητικών Συμβουλίων των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ), λόγω των συνθηκών της πανδημίας.

Όπως έγινε γνωστό, σε νομοσχέδιο που θα συζητηθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή θα ενταχθεί σχετική ρύθμιση όπου θα προβλέπεται τρίμηνη παράταση στη θητεία των Διοικητικών Συμβουλίων των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021 ( έχει δοθεί παράταση μέχρι 31 Μαρτίου για τις περιπτώσεις εκείνες που η θητεία των συμβουλίων έχει λήξει).

Η ρύθμιση θα αναφέρει ότι κατά το διάστημα των περιοριστικών μέτρων δεν μπορούν να γίνουν οι προβλεπόμενες συγκεντρώσεις και Γενικές Συνελεύσεις που απαιτούνται για τη διενέργεια εκλογών. Μάλιστα, σε ό,τι αφορά την αδυναμία των Γενικών Συνελεύσεων, η απόφαση θα ορίζει ότι οι αναγκαίες αποφάσεις θα λαμβάνονται δια περιφοράς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος μετά την ενημέρωση που είχε από το γραφείο του Υπουργού, ανέφερε: «Δίνεται η δυνατότητα στα διοικητικά  συμβούλια των κατά τόπους τοπικών οργανισμών εγγείων βελτιώσεων να συντονίσουν αρτιότερα το έργο τους ενόψει της  νέας αρδευτικής περιόδου.  Το υπουργείο αντέδρασε άμεσα και έκανε δεκτό το αίτημά μας να παραταθεί για τρείς μήνες ακόμα η θητεία των συμβουλίων στις περιπτώσεις που είχε λήξει και δεν είχαν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες εκλογικές διεργασίες λόγω των περιορισμών της πανδημίας».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr