background img
banner
banner

Χαράλαμπος Γώγος: Μεγάλο το χτύπημα στην Αχαϊα αλλά ακόμη αντέχει

Επιφυλακτικός για άνοιγμα λιανεμπορίου και άλλων δραστηριοτήτων εμφανίστηκε στο Open Tv ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος. Ο κ. Γώγος αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό στην Αχαϊα τόνισε οτι είναι δύσκολα τα πράγματα εδώ και εβδομάδες αλλά το σύστημα φαίνεται πως αντέχει λόγω της καλής προετοιμασίας. Ο κ. Γώγος εξήγησε πως με την επιδημιολογική εικόνα που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα δεν μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα των καταστημάτων και έκανε λόγο για μεγάλη διασπορά που είναι δύσκολο να ελεγχθεί.
«Για ένα μικρό διάστημα, 3-4 μέρες, θα έχουμε αυτό το επίπεδο κρουσμάτων. Υπάρχει αβεβαιότητα. Δεν αποκλείεται να ανέβουν τα κρούσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου, ο καθηγητής είπε πώς μια τέτοια σκέψη δεν μπορεί να γίνει και τόνισε: «Αυτή τη στιγμή το βάρος στο σύστημα είναι τέτοιο που δεν περνάει καν από τη σκέψη μας κάτι τέτοιο. Αν αρχίσει να περνά η επιδημιολογική επιβάρυνση, θα αρχίσει η συζήτηση για το άνοιγμα.

Όταν ο μέσος όρος των εβδομάδων αρχίσει να πέφτει σημαντικά και σταθερά, φτάσουμε στα 1.000, τότε μπορούμε να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε». «Με σιγουριά δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Με τον εμβολιασμό θα έχουμε μείωση των νοσηλευμένων», είπε ο ίδιος.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr