background img
banner
banner

Χωρίς παρέλαση αλλά με υψηλό εθνικό φρόνημα

ΤΟ ΑΙΓΙΟ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 200 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

Με λιγότερες εκδηλώσεις και χωρίς την παρουσία κόσμου θα τιμήσει ο δήμος Αιγιαλείας την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, αύριο Πέμπτη, αλλά και τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ηρωική αυτή πράξη που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Ελλάδας. Πλην όμως το εθνικό φρόνημα και η υπερηφάνεια παραμένουν ακλόνητα, με την πλειοψηφία των Αιγιαλέων, παρά τις δυσκολίες που επιβάλλουν τα μέτρα για την πανδημία, να έχουν αναρτήσει τη Γαλανόλευκη στα σπίτια τους και τις καρδιές τους…

Ο δήμος Αιγιαλείας, μέσω ανακοίνωσής του, τονίζει: ΄΄Λαμβάνοντας υπόψη την κρίσιμη υγειονομική κατάσταση, την προσπάθεια που καταβάλλεται για την αναχαίτιση της διασποράς του ιού και σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτείας και τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενημερώνουμε ότι για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου της “25ης Μαρτίου 1821”, θα τελεστεί μόνο Δοξολογία στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό “Κοίμησης της Θεοτόκου (Φανερωμένης) στο Αίγιο και εν συνεχεία κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων (πλατεία Υψ. Αλωνίων)΄΄.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον δήμο Αιγιαλείας, έχει ως εξής: Η ιστορική επέτειος της «25ης Μαρτίου 1821» θα γιορταστεί και φέτος με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα στον δήμο Αιγιαλείας. Όμως λόγω έξαρσης του κορωνοϊού cοvid -19 σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 20666/18-3-2021 (ΑΔΑ: Ω2ΣΠ46ΜΤΛ6-Υ6Υ) Εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών δεν θα πραγματοποιηθούν οι μαθητικές παρελάσεις. Η ματαίωση των μαθητικών παρελάσεων ουδόλως απαξιώνει ή μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές ήρωες του 1821. Οι φετινές εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν τέλεση Δοξολογιών, που θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, καθώς και καταθέσεις στεφάνων, που θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Στην πόλη του Αιγίου θα πραγματοποιηθούν οι πιο κάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

Σήμερα Τετάρτη 24 Μαρτίου: Φωταγώγηση του Μνημείου των Ηρώων και όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, ως και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ηςκαι 25ηςΜαρτίου.

Αύριο Πέμπτη 25 Μαρτίου: Ώρα 10:20΄: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την φιλόλογο-ιστορικό Βάνα Μπεντεβή.
Στη συνέχεια μετάβαση του Ιερού Κλήρου και Δημοτικής Αρχής, στο Μνημείο Ηρώων (πλατεία Υψηλών Αλωνίων), όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο και τις αρχές της πόλης. Τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια στο Αίγιο

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, θα παραστεί στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, στα Καλάβρυτα, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκη Παπαδόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη.

Στο Αίγιο, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα εκπροσωπήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ανδρέας Φίλιας.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr