background img
banner
banner

Χωριά δίπλα στο Αίγιο χωρίς αλληλογραφία…

ΧΩΡΙΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ΒΑΛΙΜΙΤΙΚΑ – ΤΕΜΕΝΗ – ΔΙΓΕΛΙΩΤΙΚΑ

Από τα χρόνια που ο ταχυδρόμος έμπαινε στα χωριά με το ποδήλατο και μοίραζε επιστολές, σίγουρα έχουν αλλάξει πολλά. Στην εποχή του διαδικτύου και των γρήγορων επικοινωνιών όμως, τα ΕΛΤΑ φαίνεται πως όχι μόνο δεν ακολουθούν τη ροή των εξελίξεων, αλλά καθυστερούν τόσο που προτιμούνται όλο και λιγότερο… Χαρακτηριστική η περίπτωση τριών χωριών δίπλα στο Αίγιο στα οποία τους τελευταίους μήνες έχει διακοπεί εντελώς η αλληλογραφία ή γίνεται σποραδικά… αραιά και πού…

Τα παράπονα των κατοίκων από Βαλιμίτικα, Τέμενη και Διγελιώτικα, πολλά και μάλλον δικαιολογημένα, αναλογιστεί κανείς ότι έχουν να… αντικρίσουν ταχυδρόμο εδώ και δύο μήνες. Μάλιστα, παρότι περιμένουν λογαριασμούς και άλλα έγγραφα, έχουν καθυστερήσει περισσότερο από κάθε άλλη φορά να τα λάβουν. Όπως μετέφεραν στο protionline.gr κάτοικοι της Τέμενης, ΄΄το πρόβλημα είναι πιο έντονο από κάθε άλλη φορά. Τα τελευταία χρόνια γενικά παρατηρείται καθυστέρηση στη διανομή, όμως τώρα… παράγινε΄΄. Ανέφεραν μάλιστα ότι πηγαίνοντας οι ίδιοι στο κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. τους μετέφεραν ότι δεν μπορούν να βρουν την αλληλογραφία τους.

Στην Κοινότητα σήμερα η αλληλογραφία της Τέμενης

Σήμερα πάντως, φαίνεται πως μετά από πολύ καιρό οι κάτοικοι της Τέμενης θα έχουν την ευκαιρία να παραλάβουν γράμματα, δέματα και λογαριασμούς, καθώς, όπως ανακοινώθηκε από την Κοινότητα, «άλλαξε ο ταχυδρόμος και επειδή έχει μαζευτεί η αλληλογραφία δύο μηνών, την Παρασκευή 19/03/2021 από τις 10:00 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι θα βρίσκεται στο κοινοτικό γραφείο Τέμενης για να την μοιράσει τηρώντας όλα τα κατάλληλα μέτρα και αποστάσεις λόγω covid».

Δυσαρεστημένοι παρουσιάζονται και οι κάτοικοι των Βαλιμιτίκων. Ο πρόεδρος της Κοινότητας Κώστας Δημακόπουλος αναφέρει, ερωτηθείς από τo protionline.gr: ΄΄Το πρόβλημα είναι έντονο στην κοινότητά μας. Απ’ όσο γνωρίζουμε, ο προηγούμενος ταχυδρόμος που κάλυπτε και εξυπηρετούσε την ευρύτερη περιοχή μας, είναι ασθενής εδώ και περίπου τρεις μήνες, ταλαιπωρείται από κάποιο πρόβλημα υγείας. Τώρα πλέον, την περιοχή καλύπτει ένας καινούριος ο οποίος έρχεται μόνο μια φορά τον μήνα και φέρνει μονάχα συντάξεις και λίγο επιστολές και λογαριασμούς. Ουσιαστικά δηλαδή, εμείς δεν έχουμε λύση στο πρόβλημά μας, δεν υπάρχει κάλυψη ταχυδρόμου για τις ανάγκες των κατοίκων και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων΄΄.

Ζητούν μόνιμη λύση άμεσα

΄΄Αυτό που ζητάμε άμεσα, είναι έναν ταχυδρόμο σε μόνιμη βάση. Θέλουμε έναν άνθρωπο που θα έρχεται με συνέπεια μία ή δύο φορές την εβδομάδα και θα μπορέσει να καλύψει σε όλο το φάσμα τις ανάγκες του χωριού μας΄΄, επισημαίνει ο πρόεδρος και προσθέτει: ΄΄Είναι λογαριασμοί που «τρέχουν» όπως ΔΕΗ, τηλεφωνίας, επιταγές, συντάξεις. Υπάρχει μειωμένο προσωπικό στα ΕΛΤΑ κι αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που δεν μπορεί ούτε να διαιωνίζεται ούτε όμως να παραγκωνίζεται. Χρειαζόμαστε άμεση λύση εδώ και τώρα΄΄.

Την ίδια στιγμή, στα Διγελιώτικα, η τακτική του να αφήνουν την αλληλογραφία σε κεντρικό σημείο και να υπάρχει αυτοεξυπηρέτηση, φαίνεται πως τηρείται χρόνια…

Όπως σημειώνει στo protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Ηλίας Δημητρίου, ΄΄η έλλειψη ταχυδρόμου δεν είναι σημερινό φαινόμενα και τα προβλήματα στην αλληλογραφία υπάρχουν από τότε που συνταξιοδοτήθηκε ο ταχυδρόμος που κάλυπτε την περιοχή μας. Όμως σε γενικές γραμμές υπάρχει μία κάλυψη, δεδομένου ότι αφήνουν την αλληλογραφία στο μίνι μάρκετ του χωριού και περνούν οι κάτοικοι και παίρνουν ό,τι τους έχει αποσταλλεί΄΄.

Πρωτοβουλία Ψυχράμη – προέδρων με επιστολή στα ΕΛΤΑ

Εντωμεταξύ, για το μείζον θέμα που έχει προκύψει με την αλληλογραφία σε Κοινότητες της Αιγιάλειας, πρωτοβουλία έχει αναλάβει η επικεφαλής της Ποιοτικής Αιγιάλειας, Βασιλική Ψυχράμη, με μέλη της παράταξης και προέδρους Κοινοτήτων, οι οποίοι με επιστολή τους προς την διοίκηση των ΕΛΤΑ επισημαίνουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, εξαιτίας των καθυστερήσεων.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Αξιότιμοι κύριοι, 

λαμβάνουμε την πρωτοβουλία να σας απευθύνουμε αυτήν την επιστολή, κατόπιν των έντονων παραπόνων πολλών Προέδρων τοπικών Κοινοτήτων, που αφορούν την μη έγκαιρη διανομή της αλληλογραφίας από τον οργανισμό σας προς τους πολίτες. 

Σχετικά, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

1)  Η προθεσμία για τις ενστάσεις των πολιτών που αφορούν το κτηματολόγιο λήγει 8-4-2021. Οι πολίτες όμως ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΛΆΒΕΙ ΑΚΌΜΑ την αποτύπωση των ακινήτων τους, λόγω της καθυστέρησης της αλληλογραφίας εκ μέρους των ΕΛΤΑ. Συνεπώς, δεν θα είναι σε θέση εγκαίρως να προσφύγουν για τυχόν αντιρρήσεις τους, εάν αυτό απαιτείται, για πιθανές εσφαλμένες αποτυπώσεις. 

2) ΔΕΝ λαμβάνουν εγκαίρως τους λογαριασμούς του ρεύματος και της ύδρευσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με προσαυξήσεις. 

Με τον τρόπο αυτό αφενός μεν ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ο σημαντικός ρόλος των ΕΛΤΑ και αφετέρου οδηγούνται οι πολίτες σε ΑΣΦΥΞΊΑ στην προσπάθειά τους να προλάβουν τις ενδεδειγμένες προθεσμίες. 

Επιπρόσθετα αυτή η διαχείριση εκ μέρους των ΕΛΤΑ,δηλαδή η μη επάνδρωση των καταστημάτων με το απαιτούμενο προσωπικό, έχει και μια ακόμα τραγική συνέπεια, αυτήν της διόγκωσης της ανεργίας. 

Αξιότιμοι κύριοι, στα χωριά μας η διανομή έχει σταματήσει από τον περασμένο Νοέμβριο και γινόμαστε καθημερινά δέκτες των παραπόνων και της αγωνίας των κατοίκων. 

Με την βεβαιότητα ότι κι εσείς κατανοείτε το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στην τοπική μας κοινωνία, αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες προς την κατεύθυνση της εξομάλυνσης των όποιων δυσλειτουργιών έχουν ανακύψει. 

Ζητούμε άμεσα λύση στο πρόβλημα αυτό και επιφυλλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας.»

Την επιστολή συνυπογράφουν οι εξής:

Βασιλική Ψυχράμη – Eπικεφαλής της δημοτικής παράταξης  ΄΄ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ΄΄

Παναγιώτης Μαρινόπουλος, μέλος της δημοτικής παράταξης ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ,

Παναγιώτα Γκρέμου, μέλος της δημοτικής παράταξης ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ,

Παναγιώτης Μάρκου, μέλος της δημοτικής παράταξης ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ,

Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, μέλος της δημοτικής παράταξης ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ,

Αναστάσιος Μούσκας, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νικολαιίκων,

Άννα Πολυδωροπούλου,πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ροδιάς,

Βαγγέλης Παναγόπουλος,πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ελίκης,

Σκούρας Μίλτος, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κερύνειας,

Πράσινος Χαράλαμπος, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ριζομύλου


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr