background img
banner
banner

«Ώρα για μία αλλιώτικη εφημερίδα»!

ΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Ε1 ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ

Το σχολείο, όσο κι αν τα μαθήματά του διά τηλεκπαίδευσης έχουν αποξενώσει τους μαθητές, αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο γνώσης και δημιουργίας και μία ξεχωριστή οντότητα της κοινωνίας. Τι πιο ιδανικό λοιπόν για μία σχολική κοινότητα να έχει τη δική της εφημερίδα;

Οι μαθητές του Ε΄ Τμήματος του Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού δημιούργησαν τη δική τους εφημερίδα εισπράττοντας τα οφέλη της ελεύθερης έκφρασης, της επικοινωνίας και της συνεργασίας!
Η σχολική εφημερίδα αποτελεί ένα δυναμικό μέσο διαλόγου, το οποίο δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να αναδείξουν τις απόψεις τους.

Στην περίπτωση δε του Δημοτικού Σχολείου βάζει τις βάσεις και δημιουργεί προβληματισμούς στους μαθητές ώστε να γίνουν πιο σκεπτόμενοι και πιο δημιουργικοί.
΄΄Μέχρι στιγμής έχουμε εκδώσει τρία φύλλα της εφημερίδας μας που έχει τίτλο «Ώρα για μία αλλιώτικη εφημερίδα» και την επιμελούνται τα 15 παιδιά του τμήματός μας. Επίσης, μας έχει βοηθήσει και το Ε2 τμήμα του σχολείου μας΄΄, ανέφερε στο protionline.gr η εκπαιδευτικός της τάξης Γιούλα Γιαννίκου η οποία κατηύθυνε τα παιδιά στο δημιούργημά τους. Και το θετικό είναι ότι αυτό έχει και συνέχεια καθώς ήδη έχουν εκδοθεί τρία «φύλλα» κι έπεται και συνέχεια…

Μέσα από τα έντυπα που δημιούργησαν, είναι εμφανής η δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι δεν μπορούν να είναι μαζί στην αίθουσα λόγω του lock down και των μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό κι αυτό αποδίδεται σε κάθε άρθρο ή στήλη. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η στατιστική έρευνα που δημοσιεύουν, τα συμπεράσματα της οποίας προκύπτουν από τις απαντήσεις των ίδιων των μαθητών του σχολείου, τα άρθρα τους, η βιβλιοκριτική, οι ζωγραφιές, τα αφιερώματά τους μετά από… βόλτες στα χωριά τους, τα ανέκδοτα, τα σταυρόλεξα και οι τόσο επιτυχημένες γελοιογραφίες!

Μας φιλοξένησαν στη διαδικτυακή τους αίθουσα!

Μάλιστα, τον ενθουσιασμό τους μετέφεραν στο protionline.gr οι ίδιοι οι μαθητές γι’ αυτή τη δημιουργική προσπάθεια, φιλοξενώντας στη διαδικτυακή τους αίθουσα τη δημοσιογράφο της «Π» Αθηνά Μπόκολα, θέτοντάς της διάφορα ερωτήματα σχετικά με τη δημοσιογραφία, την επιλογή θεμάτων για την εφημερίδα καθώς επίσης και τη διαμόρφωση του ρεπορτάζ! Επίσης, τα παιδιά ρώτησαν τι θα μπορούσαν να κάνουν για να γίνει πιο ενδιαφέρουσα η εφημερίδα τους.

Συμπερασματικά, μπορεί να αναφέρει κανείς ότι το επίπεδο των μαθητών είναι ιδιαίτερα υψηλό δεδομένων της τάξης και της ηλικίας τους, ότι τα ερωτήματά τους ήταν καίρια και ουσιαστικά όπως και οι τοποθετήσεις τους, ενώ αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλη τη συντακτική ομάδα και την εκπαιδευτικό για την προσπάθεια που συνεχίζεται παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η απόσταση…


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr