background img
banner
banner

Διπλασιάστηκαν τα νέα κρούσματα covid-19

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/3 ΔΙΨΗΦΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΝΕΩΝ ΜΟΛΥΝΣΕΩΝ

Διπλασιάστηκαν την Τετάρτη 17/3 τα νέα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Αχαΐα, ένδειξη επιβάρυνσης του ιικού φορτίου και στην Αιγιάλεια. Την Τρίτη το Αίγιο παρουσίασε 7 νέα κρούσματα ενώ την Τετάρτη 17/3, όταν σε επίπεδο Αχαΐας μετρήθηκαν 130 νέες μολύνσεις από 63 που ήταν την Τρίτη16/3. Την ίδια στιγμή, ο εμβολιασμός συνεχίζεται με πολύ αργούς ρυθμούς, με περιορισμό της προσέλευσης και από τους πολίτες πλέον, από τον θόρυβο των ημερών για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Την Τετάρτη 17/3, η κατανομή των 130 νέων κρουσμάτων στην Αχαΐα, όπως έγινε γνωστό από τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο, είχε ως εξής: Πάτρα 92, Αίγιο 17, Βραχνέικα 3, Ακράτα 3, Κάτω Αχαΐα 10, Ερυμάνθεια 1, Χαλανδρίτσα 3 και Καλάβρυτα 1. Η Πάτρα πάντως παραμένει πρωταθλήτρια των κρουσμάτων στην Αχαΐα με τα περισσότερα από αυτά να προέρχονται από τους εργασιακούς χώρους και την οικογενειακή διασπορά.

Μικρή προσέλευση για εμβολιασμό στο Κ.Υ. Ακράτας

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό του πληθυσμού, προχθές ξεκίνησε ομαλά η διαδικασία στο Κέντρο Υγείας Ακράτας ωστόσο παρότι τα κλεισμένα ραντεβού ήταν συγκεκριμένα, προσήλθαν πολύ λιγότεροι, προφανώς θορυβημένοι από τα όσα ακούστηκαν για παρενέργειες του εμβολίου AstraZeneca που απευθύνεται στην ηλικιακή ομάδα των 60-64, που επιστημονικά δεν αποδεικνύονται.

Έτσι, όπως έκανε γνωστό στο protionline.gr ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κ.Υ. Ακράτας Σπύρος Μάρκου, την πρώτη μέρα υπήρχαν 60 ραντεβού και προσήλθαν για εμβολιασμό 33 άτομα. Ενδεχομένως πάντως, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, κάποιοι δεν προσήλθαν διότι μπορεί να προέρχονταν από ορεινές περιοχές π.χ. τα Καλάβρυτα και να μην μπόρεσαν λόγω καιρικών συνθηκών. Χθες Τετάρτη, μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι είχαν πραγματοποιηθεί μόλις 13 από τους 38 προγραμματισμένους εμβολιασμούς. Πάντως, από την Παρασκευή ξεκινούν τα ραντεβού και για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού για το Νοσοκομείο Αιγίου.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: “Ας αποφύγουμε για λίγο ακόμα, συνωστισμούς και φιλικές συγκεντρώσεις

Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που καταγράφουν ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στην πόλη του Αιγίου την Τετάρτη 17 Μαρτίου, ο δήμαρχος Αιγιαλείας προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο διψήφιος αριθμός κρουσμάτων που ανακοινώθηκε σήμερα για το Αίγιο, είναι μια σοβαρή ένδειξη διασποράς του επικίνδυνου κορωνοϊού στην πόλη μας και στην περιοχή της Αιγιάλειας.  Παράλληλα, η καταγεγραμμένη αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα του Αιγίου, μας υποχρεώνει να υπενθυμίσουμε στους δημότες πως η πανδημία βρίσκεται σε ανεξέλεγκτη έξαρση, με το Εθνικό Σύστημα Υγείας να δοκιμάζεται σκληρά. Παρ’όλη την κόπωση που δικαιολογημένα όλοι αισθανόμαστε, πρέπει να δείξουμε ευθύνη και να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας και αυτούς που αγαπάμε, με το να τηρούμε πιστά τα μέτρα προφύλαξης και κυρίως να αποφεύγουμε συνωστισμούς και φιλικές συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους.

Είμαστε κοντά στην άκρη του τούνελ και πολύ σύντομα, θα ζούμε και πάλι χωρίς περιορισμούς. Μέχρι τότε, ας μην χαλαρώνουμε και ας προσέχουμε πολύ!»

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr