background img
banner
banner

4,8 εκ ευρώ στην ΔΕΥΑ για τον έλεγχο της ύδρευσης

ΣΤΟ Ε.Π. «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2014-2020» ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Έργα που αφορούν την ύδρευση και έχουν συνολικό προϋπολογισμό 5.568.377,61 ευρώ ενεκρίθησαν χθες από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και αφορούν τον δήμο Αιγιαλείας. Τα δύο έργα εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και έχουν στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας υπηρεσιών και αγαθών προς τον δημότη από τη ΔΕΥΑ Αιγιαλείας. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Περιφερειάρχη, έργα ύδρευσης συνολικού προϋπολογισμού άνω των 40 εκατ. ευρώ θα εκτελεστούν σε δήμους της Δυτικής Ελλάδας, δίνοντας λύση σε πάγια και χρόνια αιτήματα και ανάγκες των δήμων της Περιφέρειας. Τα δύο έργα που αφορούν την Αιγιάλεια είναι η προμήθεια συστήματος τηλεελέγχου και σχεδίαση και ανάπτυξη ευφυών υπολογιστικών συστημάτων για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και των λυμάτων του δήμου, καθώς η αντικατάσταση του εξωτερικού καταθλιπτικού αγωγού Αιγείρας όπως και η αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης Διακοπτού.

Την σχετική απόφαση ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» υπέγραψε χθες Τετάρτη ο κ. Φαρμάκης, διπλασιάζοντας μάλιστα τους σχετικούς πόρους σε σύγκριση με τα αρχικώς προϋπολογισθέντα 20 εκατ. ευρώ.

Από τα 5 έργα, δύο στην Αιγιάλεια

Τα έργα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, συνολικού προϋπολογισμού 9.296.406,62 ευρώ, είναι τα εξής:

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΖΑΡΟΥΧΛΕΪΚΩΝ (2019) (ΔΕΥΑ ΠΑΤΡΩΝ) 1.700.000.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ – ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΜΕΤΡΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ & ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΥΦΥΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ (ΔΕΥΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ) 4.179.990 ΜΕ ΦΠΑ.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΑΙΓΕΙΡΑΣ (ΠΟΤ. ΚΡΑΘΗΣ – ΔΕΞ. ΑΙΓΕΙΡΑΣ) & ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ (ΔΕΥΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ) 1.388.387,61.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ (ΔΗΜΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ) 1.491.160. -ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΚ ΒΕΛΙΤΣΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ) 536.869,01.

«Ο εκσυγχρονισμός των δικτύων ύδρευσης αποτελεί ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας για την ποιότητα ζωής σε κάθε οργανωμένη κοινωνία και πολύ σημαντική υποδομή για κάθε δήμο. Η ποιότητα του νερού που φτάνει στα σπίτια μας αλλά και η ορθολογική και σύγχρονη διαχείριση του πολύτιμου αυτού αγαθού αναδεικνύει την ποιότητα του ίδιου του τόπου» σημειώνει ο κ. Φαρμάκης, προσθέτοντας τα εξής: «Η Περιφέρεια σε διαρκή και συντονισμένη δράση με τους Δήμους, καθημερινά δίνει αγώνα για να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος και η Δυτική Ελλάδα, στο σύνολό της, να γίνει ένας όμορφος τόπος προκοπής. Ευχαριστούμε το σύνολο των Δήμων για την άριστη συνεργασία και την κοινή προσπάθεια. Ο αγώνας μας είναι κοινός. Ένας τόπος για όλους και όχι για λίγους».

Περαιτέρω αναβάθμιση του έργου της ΔΕΥΑΑ

Σε ό,τι αφορά την προμήθεια συστήματος τηλεελέγχου σχεδίασης και ανάπτυξης ευφυών υπολογιστικών συστημάτων για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και των λυμάτων του δήμου, ο στόχος είναι η συνεχής παρακολούθηση και επίβλεψη σημαντικών παραμέτρων λειτουργίας του συστήματος ύδρευσης (μετρητικών διατάξεων κατανάλωσης.) και η συλλογή και αποθήκευση των σχετικών ιστορικών δεδομένων των στοιχείων του συστήματος ύδρευσης.

Συγκεκριμένα στα 4.179.990€ με ΦΠΑ που ανακοίνωσε η Περιφέρεια, αφορούν κυρίως την εγκατάσταση 12.000 υδρόμετρων σε Αιγείρα, Ακράτα, Διακοπτό και τα παραλιακά της Συμπολιτείας.

Ήδη η ΔΕΥΑ «τρέχει» ήδη δύο τέτοια έργα, το ένα στο Αίγιο προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ και αφορά την τοποθέτηση 12.000 ρολογιών ύδρευσης στο Αίγιο (έχουν τοποθετηθεί ήδη 8.000) και το άλλο προϋπολογισμού 2,4 εκ. ευρώ, αφορά την εγκατάσταση 85 σταθμών τηλε-ελέγχου σε γεωτρήσεις της Αιγιάλειας.

Όσο για το έργο της αντικατάστασης του εξωτερικού καταθλιπτικού αγωγού Αιγείρας όπως και της αντικατάστασης εσωτερικών δικτύων ύδρευσης Διακοπτού θεωρείται πολύ σημαντικό, αφού περιλαμβάνει την αντικατάσταση του δικτύου η βάση του οποίου μέχρι σήμερα είναι αμιαντοσωλήνες, βελτιώνοντας έτσι τις συνθήκες της ύδρευσης στην περιοχή του Διακοπτού κυρίως της Αιγείρας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr