background img
banner
banner

Abuela… η Αναστασία Ευσταθίου για πρώτη φορά και… τρισευτυχισμένη!

ΤΟ ΜΙΚΡΟ «ΧΕΛΙΔΟΝΑΚΙ» ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ

Η είδηση… έρχεται τελικά από τον “πρωταγωνιστή” των ημερών και μόνο: Το νέο μέλος της οικογένειας, ο μικρός και… ξενιτεμένος “ήρωας”… αποφάσισε να γεννηθεί πολύ μακριά από τους παππούδες του και τις γιαγιάδες του μεν, αλλά πάνω από όλα, εν μέσω του πιο δύσκολου “κλίματος” που μπορεί να επικρατεί, στο να γεννηθεί ένα μωρό: Στην άλλη άκρη της γης και εν μέσω κορωνοϊού! Και ο μικρός, μία χαρά τα κατάφερε τελικά…

Ο μπόμπιρας ήρθε στον κόσμο πριν περίπου 30 ώρες, στην πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα, στην πόλη Σαν Χοσέ. Είναι… και χαρακτηρίζεται ως “παιδί της εποχής της πανδημίας”, με τους τρισευτυχισμένους γονείς του Αγγελική Σωτηροπούλου και Αλέξανδρο Διαμαντόπουλο, να δηλώνουν ευτυχισμένοι και πιο ερωτευμένοι από ποτέ! Το μωρό γεννήθηκε 3,200 γραμμάρια και είναι υγιέστατο! Η γνωστή Ακρατινή εκπαιδευτικός και συγγραφέας Αναστασία Ευσταθίου ¨πήρε¨ ακόμα έναν τίτλο στην ¨φαρέτρα¨ της, αυτόν της ¨Abuela¨ (γιαγιάς) που μέχρι στιγμής δεν κατείχε.

11 χρόνια μακριά από την Ακράτα ο Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος

Ο γιος της Αναστασίας Ευσταθίου ¨μετράει¨ ήδη 11 χρόνια μακριά από την πατρίδα. Με την γυναίκα που ¨ταίριαξε¨ και αγάπησε πολύ, ζουν μόνιμα στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στην πόλη Αϊντχόβεν. Σπούδασε οικονομοτεχνικά και πληροφοριακές επιστήμες και βρέθηκε να εργάζεται για τον κολοσσό της τεχνολογίας ¨Phillips¨, όπου και έχει μείνει και αναρριχηθεί επαγγελματικά. Ένα μικρό εσωτερικό ταξίδι της εταιρίας τον έχει φέρει το τελευταίο διάστημα και τον ίδιον και την οικογένεια του στην Κόστα Ρίκα, προκειμένου να προωθηθούν κάποια προϊόντα καινούριας τεχνολογίας από τη γνωστή εταιρία και επίσης, να κατασκευαστούν νέα ιατρικά μηχανήματα με τις τελευταίες προδιαγραφές που επιτάσσουν τα υψηλής τεχνολογίας μικροτσίπ και ¨πλακέτες¨ που χρησιμοποιούνται.

To protionline.gr συνομίλησε με την συγγραφέα και εκπαιδευτικό Αναστασία Ευσταθίου, ρωτώντας την τι είναι για εκείνη η έλευση αυτού του νέου μέλους για την οικογένεια, αν θα βρεθεί σύντομα στα ¨παιδιά¨ της ή όχι και ποια μπορεί να είναι η μελλοντική της έμπνευση, βάση της νέας τρυφερής παρουσίας που έχει λάτιν επιρροές…

Πείτε μας πώς νιώθετε. Ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις που κάνατε με τον ερχομό του ¨δυό φορές¨ γιου σας;

Τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα, η συγκίνησή μου είναι μεγάλη. Αυτά τα παιδιά έχουν κάνει έναν αγώνα πολλών χρόνων, μακριά από τα σπίτια τους και τους οικείους τους, με δύσκολες και επίπονες συνθήκες, με στερήσεις και πιέσεις. Και το μωράκι αυτό, είναι η επισφράγιση της ικανότητας και της αποτελεσματικότητας του ζευγαριού. Ο γιος μου, έφυγε το 2011 από την Ελλάδα και πλέον έρχονται όσο πιο συχνά γίνεται… αλλά όχι τόσο συχνά όσο σαν μάνα θα ήθελα. Και ειδικά τώρα, με την πανδημία και τα ιικά φορτία, γίνεται ακόμα πιο δύσκολο το κάθε ταξίδι.

Είναι το νέο μέλος της οικογένειας ένα κίνητρο στο να… γράψετε καινούρια πράγματα; Είναι το μωρό για εσάς ¨έμπνευση ζωής¨;

Νομίζω πως θα γράψω πολλά – πολλά βιβλία! Όχι μόνο είναι μια έμπνευση για μένα το μωρό αυτό, όχι μόνο είναι η τροφή της πνευματικής μου δημιουργίας, αλλά είναι και ένα κίνητρο πρακτικό, στο να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος, να σκέφτομαι θετικά και να είμαι χαρούμενη. Ο γιός μου είναι ένα παιδί πολύ αγαπητό και γνωστό στην ευρύτερη περιοχή της Ακράτας. Και αυτό, με έκανε πιο ευτυχισμένη ακόμα, γιατί ¨δέχομαι¨ την πρώτη αντίδραση των ανθρώπων με μεγάλη ¨θέρμη¨ και χαρά. Δεν με πειράζει καν που είμαι γιαγιά! Μην σας πω ότι το… χαίρομαι πολύ.

Θα πάτε στην Κόστα Ρίκα;

Κανονικά εγώ πρέπει να πάω αύριο κιόλας. Θέλω πολύ να κρατήσω τον εγγονό μου στην αγκαλιά μου, θέλω να του πω παραμύθια! Τον έχω παρομοιάσει με ένα χελιδονάκι, είναι το χελιδονάκι που έφερε την άνοιξη στις ψυχές μας και τα χαμόγελα στα χείλη μας. Αυτή η άνοιξη θα διώξει την βαρυχειμωνιά της πανδημίας. Ο κορωνοϊός είναι μια ¨κουβέρτα¨ επάνω μας που μας πλακώνει και μας πνίγει. Αυτό το αγοράκι που μόλις γεννήθηκε, μόνο χαρά και αισιοδοξία μπορεί να μας φέρει. Και το έκανε ήδη! Δεν έχω λάβει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και δεν μπορώ να ταξιδέψω ακόμα. Όταν λάβω το εμβόλιο, θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνω.

Ποια είναι η πρώτη σας σκέψη για τον εγγονό σας, όσον αφορά της κοινωνικές συνθήκες που ήρθε;

Αυτό το μωράκι γεννιέται σε έναν κόσμο που δοκιμάζεται καθημερινά και σε κάθε επίπεδο. Πιστεύω ότι είναι ένας σπόρος που φυτεύτηκε μέσα στην πανδημία, μεγάλωσε στην κοιλιά της μαμάς του μέσα στην πανδημία και ¨έφτασε¨ να δει το φως της ζωής με την πανδημία να υπάρχει και να υφίσταται. Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. Τα σχολεία είναι κλειστά, δεν βλέπουμε πια τους φίλους μας, δεν μπορούμε να ταξιδεύουμε, η ίδια η ζωή μας δοκιμάζει. Ένα μωρό, είναι η ελπίδα για κάθε άνθρωπό το επόμενο βήμα, η εξέλιξή του. Και αυτό νιώθω και εγώ, πως εξελίσσομαι και δοκιμάζομαι από την ζωή.

Η… πένα σας γεννάει πολλά ούτως ή άλλως. Το μωρό αυτό θα ¨πρωταγωνιστήσει¨ σε κάποιο προσεχές σας έργο;

Η πρώτη μου σκέψη και ανάγκη είναι να κρατήσω αυτό το ¨μαγικό¨ ραβδάκι της ζωής στην αγκαλιά μου. Δεν ξέρω αν θα έρθει η έμπνευση να μου ¨χτυπήσει¨ την πόρτα προτού δω και αντικρίσω τον εγγονό μου ή όχι. Αυτό που σίγουρα ξέρω και θέλω, είναι αφού τον δω, αφού τον ¨χορτάσω¨, να καταγράψω τι ένιωσα μέσα από την αφή του. Τι είδα μέσα από τα μάτια του. Πώς μυρίζει η ευτυχία μέσα από την δική του, ¨μωρουδίστικη¨ εκπληκτική μυρωδιά. Ο γιος μου και η γυναίκα του με έκαναν υπερήφανη. Ανήκω σε μια ελληνική οικογένεια που ακολουθεί την παράδοση. Και η παράδοση λέει μεγάλο γλέντι για τον γάμο των παιδιών, ο οποίος λόγω του κορωνοϊού δεν έγινε ποτέ. Τα παιδιά μου παντρεύτηκαν στο Παναγιωτοπουλέικο, τον Αύγουστο μήνα με πολιτικό γάμο και με… καθόλου κόσμο. Το μόνο που ξέρω και θέλω είναι ότι όσα γλέντια δεν καταφέραμε να κάνουμε μέχρι τώρα, θα τα πράξουμε όλα μαζί στα βαφτίσια του χελιδονιού μας!


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr