background img
banner
banner

ΜΠΑΣΚΕΤ: Η πανδημία πλήττει και τους διαιτητές σε όλες τις κατηγορίες

Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΧΕΙ «ΣΦΥΡΙΞΕΙ» ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ

Ελένη Κωνσταντινίδου

Τα νέα μέτρα κατά του Covid-19, που ανακοίνωσε η Πολιτεία μετά τη νέα έξαρση του κορονοϊού δείχνουν να ξαναβάζουν «λουκέτο» στο μπάσκετ και η επανέναρξη της Α1 Γυναικών πάει για το μέλλον και βλέπουμε, ενώ στον αέρα είναι και οι προπονήσεις στην Α2! Στο μπάσκετ θα συνεχίσει να εξαιρείται μόνο η Basket League, η οποία θα συνεχίσει να διεξάγεται κανονικά. Έτσι η Α1 Γυναικών μπαίνει ξανά στο «ψυγείο», τη στιγμή μάλιστα που είχε ανακοινωθεί το πρόγραμμα και οι διαιτητές της πρεμιέρας! Η διοργάνωση αρχικά αποφασίστηκε να επαναρχίσει μετά το πράσινο φως Πολιτείας και λοιμωξιολόγων κι έτσι έγινε ο ορισμός των διαιτητών, που είχε ως αποτέλεσμα να φέρει τρεις πατρινούς (Τσακαλογιάννης, Καρακάσης και Μαρινάκης) στο παιχνίδι Έσπερου Καλλιθέας-ΠΑΟΚ που θα διεξαγόταν την Τετάρτη 10 Μαρτίου και επιπλέον, η Αιγιώτισσα Ελένη Κωνσταντινίδου, που σφυρίζει και στην Basket League, θα ήταν η πρώτη ρέφερι στο παιχνίδι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ της ίδιας αγωνιστικής.

Όμως, η χαρά τους δεν κράτησε για πολύ, αφού μια ημέρα μετά από τους ορισμούς, ήρθε η ίδια η Πολιτεία για να αναστείλει την επανέναρξη της Α1 Γυναικών (λόγω πανδημίας). Οι διαιτητές όπως είναι φυσικό αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του αθλήματος και ένα χρόνο τώρα (με μια μικρή εξαίρεση τον Οκτώβριο) η αγωνιστική απραξία τους έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα. Δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε τη δική τους άποψη λόγω της γνωστής απαγόρευσης των δηλώσεων από την πλευρά των ρέφερι, είναι όμως βέβαιο ότι η διακοπή όλων των εθνικών πρωταθλημάτων της ΕΟΚ τους έχει προξενήσει και οικονομική ζημιά, καθώς έχουν απωλέσει ένα σημαντικό μέρος του ετήσιου εισοδήματός τους. Να σημειώσουμε, ότι η Ελένη Κωνσταντινίδου από τον περασμένο Μάρτιο, δηλαδή για έναν ολόκληρο χρόνο έχει διευθύνει δύο παιχνίδια της Basket League για την τρέχουσα σεζόν, Περιστέρι – Μεσολόγγι και Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ και για τις υπόλοιπες κατηγορίες συμπληρωματικά μόνο μερικά ματς τον Οκτώβριο που ξεκίνησαν τα πρωταθλήματα, μέχρι την διακοπή.

Παράταση διαρκείας

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα νέα πιο αυστηρά μέτρα θα ισχύουν μέχρι να φανεί αν θα υπάρχει εκτόνωση της νέας επέλασης του ιού. Τα νέα μέτρα υποτίθεται ότι θα κρατήσουν ως τις 16/3 και μετά θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση και βλέποντας και κάνοντας. Όπως και να έχει όμως, το σήμερα μετράει. Και για την ώρα όλα μπαίνουν στον «πάγο» μέχρι νεωτέρας. Όλα αυτά φυσικά αποτελούν άλλο ένα ισχυρό χτύπημα στις «μικρές κατηγορίες» που ήταν βυθισμένες στο σκοτάδι και εκεί δυστυχώς θα παραμείνουν για την ώρα και μετά βλέποντας και κάνοντας.
Το ωραίο είναι ότι στην Α1 Γυναικών θα ίσχυαν κανονικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που προβλέπουν συνέχεια τεστ κατά του ιού. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για την Basket League. Παρά τα τεστ όμως, η Α1 Γυναικών δείχνει να “παγώνει” σε αντίθεση με την Basket League που θα παραμείνει “ανοιχτή”.

Χαράλαμπος Κουτσαντώνης

Ο Σύνδεσμος διαιτητών Αχαϊας – Ηλείας αριθμεί συνολικά 8 διαιτητές στον πίνακα της Α1 (basket league), με μία Αιγιώτισσα ανάμεσά τους, την Ελένη Κωνσταντινίδου. Τους περισσότερους μετά τους Συνδέσμους Αττικής και Θεσσαλονίκης. Μέχρι πρόσφατα στον πίνακα ήταν ένας ακόμη Αιγιώτης, ο Κώστας Δημόπουλος που σταμάτησε πρόσφατα τη διαιτησία. Από πρόπερσι ξεκίνησαν τη διαιτησία οι νεαροί Αιγιώτες Χαράλαμπος Κουτσαντώνης και Μιχάλης Παρίσης που έπαιζαν μπάσκετ σε Αστέρα Τέμενης και Κεραυνό Αιγίου αντίστοιχα.

Μιχάλης Παρίσης

Οι αξιολογημένοι διαιτητές στην Α1 είναι περίπου 100 εκ των οποίων οι 12 διεθνείς και συνολικά οι ρέφερι σε όλες τις κατηγορίες ξεπερνούν τους 900! Στους διεθνείς δεν συμπεριλαμβάνονται οι πρόσφατα διεθνείς οι οποίοι τουλάχιστον έως τώρα τα ονόματά τους δεν έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΟΔΚΕ.

52 διαιτητές αριθμεί ο Σύνδεσμος Αχαϊας – Ηλείας

Στη δύναμη του Συνδέσμου Αχαϊας – Ηλείας ανήκουν σήμερα 52 συνολικά διαιτητές, εκ των οποίων οι μισοί (26) είναι νεαρής ηλικίας και «σφυρίζουν» στο τοπικό. 8 είναι αξιολογημένοι στην Α1, με τον Ηλία Καρπάνο να είναι ο μοναδικός εν ενεργεία διεθνής, 8 στην Α2, τρεις στη Β΄ και 7 στη Γ΄ Εθνική. Από τους 52, 44 είναι άνδρες και 8 είναι γυναίκες. Πρόεδρος είναι ο Ανδρέας Μακρόπουλος.

Παναγιώτης Καρακάσης, Ηλίας Καρπανος

Αναλυτικά τα ονόματα όλων των διαιτητών του Συνδέσμου ανά κατηγορία:

Χρήστος Παναγιώτου

Α1 (Basket League): Ηλίας Καρπάνος (Διεθνής), Χρήστος Παναγιώτου, Παναγιώτης Καρακάσης, Λεωνίδας Σοφιανόπουλος, Ελένη Κωνσταντινίδου, Βασίλης Τσακαλογιάννης, Ευάγγελος Δαρλαμήτσος, Μάριος Κανελλόπουλος.

Αναστασία Τσακιράκη

Α2 Εθνική: Παναγιώτης Καμήτσος, Κωνσταντίνος Κρεσταινίτης, Αναστασία Τσακιράκη, Ηλίας Λογοθέτης, Ανδρέας Μακρόπουλος, Μεγακλής – Κωνσταντίνος Μαρινάκης, Ντία – Γεράσιμος (Ντίνος) Ελ Ανύ.

Β΄ Εθνική: Γεώργιος Μάρκου, Αλέξανδρος – Ηλίας Λαμπίρης, Παναγιώτης Λάμπος.

Γ΄ Εθνική: Κωνσταντίνος Κωστής, Ευαγγελία Τσουρή, Λάζαρος Πλέγας, Παναγιώτης Θεοδοσόπουλος, Αδαμαντία Κυριακού, Νικόλαος Λιόνας, Βασίλης Λιαρομμάτης.

Τοπικό ΕΣΚΑ-Η: Φωτεινή Χριστοπούλου, Αναστάσιος Αθανασόπουλος, Χαράλαμπος Αποστολόπουλος, Παναγιώτης Αρβανίτης, Κωνσταντίνος Βλάχος, Απόστολος Βλάχος, Αδαμαντία Διαμαντή, Ελένη Θεοδοσοπούλου, Γεώργιος Καφέζας, Αγησίλαος Κουρλέσης, Χαράλαμπος Κουτσαντώνης, Μιχαήλ Παρίσης, Αλέξανδρος Μαυροειδής, Παναγιώτης Μουστρής, Άγγελος Μπολάνο, Ιωάννης Μπολάνο, Θεόδωρος Παναγόπουλος, Νικόλαος Παπαδόπουλος, Ζαφείρης Πλέγας, Γεώργιος Σινόπουλος, Ελισάβετ Σφέικου, Ηρακλής Συνοδινός, Νικόλαος Φωτίου, Παναγιώτης Φωτόπουλος, Κωνσταντίνος – Νικόλαος Κατσίρης, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, Γεώργιος Χουλιάρας.

Η σύνθεση του Δ.Σ.:

Πρόεδρος: Ανδρέας Μακρόπουλος
Αντιπρόεδρος: Αθανασόπουλος Αναστάσιος
Γενικός Γραμματέας: Καμήτσος Παναγιώτης
Ειδικός Γραμματέας: Κανελλόπουλος Μάριος
Ταμίας: Τσακιράκη Νατάσα
Μέλη: Ντίνος Ελ Άνυ και Κωστής Κωνσταντίνος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr