background img
banner
banner

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Δεν αλλάζει κάτι στον υποβιβασμό

ΟΙ 5 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 9ο ΟΜΙΛΟ, ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Στην συνάντηση της Δευτέρας η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ δεν είχε καταπιαστεί με το θέμα του υποβιβασμού. Με την επόμενη ενημέρωση της Ομοσπονδίας, ανακοινώθηκε ότι τίποτα δεν θα αλλάξει σε ότι αφορά τον υποβιβασμό των σωματείων.

Οπότε από τον 9ο όμιλο των 13 σωματείων στον οποίο συμμετέχει και ο Παναιγιάλειος, θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα οι 5 τελευταίες ομάδες.
Παράλληλα μπορούμε να δούμε κάποιες γενικές διευκρινήσεις πάνω σε όρους που έχουν τεθεί για το μίνι πρωτάθλημα του ενός γύρου, το οποίο ξεκινά την ερχόμενη Κυριακή 11 Απριλίου.

Τυχόν παραιτήσεις θα πρέπει να δηλώνονται εγγράφως από τα σωματεία

Τα σωματεία που για διάφορους λόγους δεν σκοπεύουν να συνεχίσουν στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, θα καταλαμβάνουν την τελευταία θέση στον βαθμολογικό πίνακα και θα υποβιβάζονται. Για να αποφύγουν επιπλέον κυρώσεις, καλούνται να δηλώσουν εγγράφως την παραίτησή τους μια εβδομάδα πριν την επίσημη σέντρα του πρωταθλήματος.

Ισχύουν σε κάθε περίπτωση τα αποτελέσματα των αγώνων που έχουν προηγηθεί

Σε περίπτωση αποκλεισμού μίας ομάδος από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει, παραμένουν ισχυρά τα αποτελέσματα που σημειώθηκαν στους αγώνες που έδωσε μέχρι να αποκλειστεί, οι δε υπόλοιποι αγώνες της μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος κατακυρώνονται υπέρ των αντιπάλων ομάδων με τέρματα 3-0.
Τυχόν υπάρχουσες ποινές εκτίονται μόνον για τις αντίπαλες της αποκλεισθείσας ομάδας.

Χωρίς την διεξαγωγή των τοπικών πρωταθλημάτων, δεν θα υπάρξει προβιβασμός στην Γ΄ Εθνική

Στην περίπτωση που η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφασίσει την μη διεξαγωγή των τοπικών πρωταθλημάτων των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, θα καταργηθεί η παράγραφος 15.3 και δεν θα υπάρξει προβιβασμός καμίας ομάδος από την πρώτη κατηγορία των ΕΠΣ στην Γ΄ Εθνική, αφού δεν θα υπάρχουν πρωταθλήματα και νικητές για να προβιβαστούν.
Παράλληλα αυτό εξυπηρετεί τον βασικό στόχο της μείωσης των ομάδων της Γ΄ εθνικής και την δημιουργία πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Κατευθύνσεις για την τήρηση του πρωτόκολλου από την Υγειονομική Επιτροπή και την ΕΠΟ

Κάθε ειδικότερο θέμα που σχετίζεται με τα εφαρμοζόμενα λόγω της πανδημίας του covid-19 μέτρα, είτε ως προς τον τρόπο διεξαγωγής των προπονήσεων και των αγώνων είτε αφορά εφαρμογή διατάξεων νόμων της Πολιτείας, (π.χ. ως προς τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν, κ.λ.π.) ανήκει στην Υγειονομική Επιτροπή και στην Ε.Ε. της ΕΠΟ, σύμφωνα με την παράγραφο γ’ του άρθρου 2 της παρούσας. Τα σχετικά έγγραφα θα προωθούνται από την Υγειονομική Επιτροπή στην Επιτροπή Διοργανώσεων και αυτή με την σειρά της θα το ανακοινώνει στις ομάδες.

Τροποποίηση στο άρθρο για τις ομάδες Υποδομών μέχρι νεωτέρας

Τροποποιήθηκε το Άρθρο 12 (ομάδες Υποδομών), που πλέον αναφέρει: «Όλα τα σωματεία υποχρεούνται να συμμετέχουν, με μία τουλάχιστον ομάδα στα πρωταθλήματα υποδομών της Ε.Π.Σ. στην οποία ανήκουν. Η υποχρέωση αυτή θα παραμείνει μόνον εάν αποφασισθεί να διεξαχθούν τα πρωταθλήματα υποδομών των ΕΠΣ, που λόγω της πανδημίας είτε δεν έχουν ξεκινήσει είτε έχουν διακοπεί».

Σε μονούς αγώνες τα play off ανόδου

Τροποποίηση είχαμε και στα παιχνίδια μπαράζ που θα ακολουθήσουν την λήξη του πρωταθλήματος ενός γύρου, αφού αντί δια διπλοί (όπως είχε αρχικά οριστεί), οι αγώνες θα είναι μονοί (δυο εντός και δυο εκτός έδρας) με τα δυο πρώτα σωματεία από τις 5άδες (βορρά – νότου) των πρωταθλητών της κανονικής διάρκειας, να κερδίζουν την άνοδό τους στην Football League.
Αν χρειαστεί να καλυφθεί κενή θέση στην Football League για οποιονδήποτε λόγο, πέραν των τεσσάρων ομάδων που θα έχουν δικαίωμα προβιβασμού, τότε το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι υπόλοιπες έξι ομάδες που δεν θα έχουν προβιβασθεί, με την εφαρμογή του άρθρου 20 παράγραφο 10 του Κ.Α.Π. Εφόσον με τα κριτήρια αυτά δεν προκύπτει νικητής τότε μεταξύ των ισοβαθμούντων θα γίνει είτε κλήρωση είτε μονός αγώνας μπαράζ, όπως θα αποφασίσει σχετικά η Ε.Ε. της ΕΠΟ, αναλόγως του χρόνου που θα προκύψει το ζήτημα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr