background img
banner
banner

Γονείς παιδιών με ιδιαιτερότητες

ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΕΝΕΕΓΥΛ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ – 24 ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΙΟ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Την αναγκαιότητα ίδρυσης Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου στο Αίγιο επισημαίνουν με επιστολή τους προς δήμαρχο, βουλευτές, αλλά και κάθε πολίτη, οι γονείς παιδιών με ιδιαιτερότητες, αρκετά από τα οποία αναγκάζονται να μεταβαίνουν καθημερινά στην Πάτρα, στο αντίστοιχο σχολείο που λειτουργεί. Οι γονείς, με την κίνησή τους αυτή, στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των αρμοδίων ώστε να μην εγκαταλειφθεί η προσπάθεια που ξεκίνησε μετά και τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας μετά από εισήγηση του αντιδημάρχου Παιδείας Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου.

Ακόμη, υπογράφεται και από γονείς παιδιών που φοιτούν στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αιγίου οι οποίοι θεωρούν επιτακτική ανάγκη να λειτουργήσει Γυμνάσιο – Λύκειο στο Αίγιο στο πλαίσιο της Ειδικής Αγωγής, τονίζοντας πως η ίδρυση του ΕΝΕΕΓΥΛ στο Αίγιο θα βοηθήσει τους μαθητές να έχουν πρόσβαση στην εκπαιδευτική δομή, η οποία 1) θα λάβει υπόψη της τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες τους, 2) θα τους οδηγήσει στη μάθηση μέσα από τον εξειδικευμένο τρόπο διδασκαλίας και με βάση τις εξατομικευμένες ανάγκες τους, 3) θα αναδείξει τις δεξιότητες του κάθε μαθητή μέσα από εξατομικευμένα προγράμματα μάθησης από εξειδικευμένο προσωπικό.

Το Αίγιο πληροί όλες τις προϋποθέσεις

Όπως τονίζουν, ΄΄η ίδρυση του ΕΝΕΕΓΥΛ στο Αίγιο έχει όλες τις τυπικές προϋποθέσεις: Αυτή τη στιγμή στο ΕΝΕΕΓΥΛ της Πάτρας φοιτούν 24 μαθητές από το Αίγιο και την ευρύτερη περιοχή. Ωστόσο, υπάρχει μεγαλύτερη δυναμική εγγραφών στο συγκεκριμένο σχολικό πλαίσιο, καθώς πολλοί γονείς αρνούνται να μεταβούν τα παιδιά τους στη Πάτρα λόγω του φόβου της μετακίνησης. Eπιπλέον, το επόμενο σχολικό έτος 2021-2022 αναμένεται η εγγραφή άλλων πέντε (5) μαθητών, οι οποίοι έχουν εισήγηση για φοίτηση από το οικείο ΚΕΣΥ (1ο ΚΕΣΥ Αχαΐας) και φοιτούν στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αιγίου. Οι γονείς των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο ΕΝΕΕΓΥΛ Πάτρας δεν έχουν προσωπική επαφή και επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς και το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό πέρα από τη τηλεφωνική επικοινωνία, γεγονός που φέρνει προσκόμματα στην αμφίδρομη επικοινωνία σχολείου-οικογένειας΄΄.

Σημειώνουν ακόμη ότι έτσι αποσυμφορείται το σχολείο της Πάτρας, το οποίο έχει ήδη κτιριακό πρόβλημα, αφού οι μαθητές μοιράζονται σε δυο κτίρια, ενώ επισημαίνουν πως στο Αίγιο υπάρχει η κτιριακή υποδομή αυτή τη στιγμή για να φοιτήσουν τόσο οι εγγεγραμμένοι μαθητές όσο και οι επόμενοι.

Ζητούν ευαισθητοποίηση όλων…

΄΄Απευθυνόμενοι σε όλους τους αρμόδιους, ζητάμε τόσο την ευαισθητοποίηση αλλά κυρίως την έμπρακτη στήριξη και την ενεργό δράση των εμπλεκόμενων φορέων και των συμπολιτών μας , προκειμένου να αποκτήσουν τα παιδιά μας το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Η εκπαίδευση είναι για όλους και η δημιουργία σχολείων ΜΟΝΟ καλό κάνει σε όλη την κοινωνία. «Η Παιδεία, καθάπερ ευδαίμων χώρα, πάντα τα αγαθά φέρει», Σωκράτης –Έλληνας Φιλόσοφος΄΄, καταλήγουν οι γονείς.

Στήριξη των ενεργειών από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Αιγιάλειας

Την αγωνία των γονιών συμμερίζεται και ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιάλειας Μένιος Κουτρόπουλος, ο οποίος, ερωτώμενος από την «Π» κατέστησε ως επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας του σχολείου, λέγοντας: ΄΄Γνωρίζουμε πως από πλευράς δήμου Αιγιαλείας έχουν γίνει κάποιες ενέργειες. Θεωρούμε ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και το ΕΝΕΕΓΥΛ να λειτουργήσει πάση θυσία, το συντομότερο δυνατό. Όλα τα παιδιά αξίζουν μία ευκαιρία στην εκπαίδευση και τη μόρφωση και οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε για να τους εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις προς αυτή την κατεύθυνση΄΄.

Να σημειωθεί ότι η λειτουργία του ΕΝΕΕΓΥΛ θα εξυπηρετήσει και παιδιά από το «Χαμόγελο του Παιδιού» αλλά και γενικότερα όλα όσα βάσει της κατάστασής τους μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα πέρα από αυτά που πραγματοποιούνται στο ΕΕΕΕΚ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr