background img
banner
banner

Δενδροφύτευση στην πλατεία Διακοπτού από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου!

ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΝΑ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ!

Με περιβαλλοντική συνείδηση, υπευθυνότητα, ομαδική δουλειά, συνεργασία, προσφορά στον τόπο τους, επωφελήθηκαν οι μαθητές του α΄ Τμήματος της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού, που την Πέμπτη 8 αλλά και την Τρίτη 6 Απριλίου, προχώρησαν σε δενδροφύτευση στην πλατεία Διακοπτού!

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι η πρωτοβουλία ανήκε στα ίδια τα παιδιά. Το ερέθισμα ήρθε από τον Ελαιώνα, απ’ όπου προέρχονται μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού, εκεί όπου είχε πραγματοποιηθεί δενδροφύτευση στην παραλία πριν από λίγους μήνες. Έτσι οι μαθητές σκέφτηκαν γιατί να μην «πρασινίσει» κι άλλο η πλατεία του Διακοπτού και ανέλαβαν να φέρεις την αποστολή εις πέρας.

Μάλιστα, φρόντισαν και για το… τυπικό του πράγματος, στέλνοντας έγγραφο στον πρόεδρο της Κοινότητας Διακοπτού καθώς και στο Αυτοτελές Τμήμα Πρασίνου του δήμου, ενημερώνοντας για την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε δενδροφύτευση στην πλατεία. Από το Τμήμα Πρασίνου τούς απάντησαν πως θα μπορούσαν να τους διαθέσουν δέντρα ωστόσο στην παρούσα φάση δεν υπήρχε σε εξέλιξη κάποια σύμβαση για την προμήθειά τους. Επειδή όμως το αίτημα, ούτως ή άλλως είχε σταλεί καιρό κι επειδή όλες οι εποχές δεν είναι κατάλληλες για φύτευση, οι μαθητές προχώρησαν μόνοι τους στην προμήθεια των δέντρων και δημιουργώντας δύο ομάδες, με την τήρηση των μέτρων ασφαλείας ενάντια στον covid-19, πραγματοποίησαν τη δενδροφύτευση τις δύο αυτές ημέρες.

Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν αυτό που έδωσε ώθηση στη δράση. Οι μαθητές δεν είχαν ρόλο βοηθητικό. Αντιθέτως, έσκαψαν με τη βοήθεια του διευθυντή του σχολείου Παναγιώτη Σταμόπουλου, φύτεψαν, έδεσαν τα δενδρύλλια στα καλάμια και έμαθαν πολλά για την ελληνική βιοποικιλότητα. Επίσης, πότισαν τα φυτά κουβαλώντας νερό, καθώς δεν υπάρχει βρύση κοντά και ανέλαβαν να τα συντηρούν και να τα ποτίζουν. Έτσι οι μαθητές στο εξής θα φροντίσουν να αναπτυχθούν και να επιβιώσουν τα δέντρα.
Συνολικά, φυτεύτηκαν ένας πλάτανος, ένα πεύκο, δύο κουτσουπιές και μία ιτιά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr