background img
banner
banner

Επιτυχής η υλοποίηση εργαστηρίου

ΜΕ ΘΕΜΑ ΟΣΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Με τη συμμετοχή 60 πολιτών από όλη την Αχαΐα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Απριλίου το διαδικτυακό εργαστήρι «Όσα ζούμε αλλά δυσκολευόμαστε να συζητήσουμε» από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας Καλλίπολις.

Η Ιωάννα Κυρίτση, M.Med.Sc – Ψυχοθεραπεύτρια – Θεραπεύτρια ζεύγους & Σύμβουλος εξαρτήσεων στην εισήγηση της αναφέρθηκε στις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας για όλα τα μέλη της οικογένειας.

Ιδιαίτερα στάθηκε στο συναίσθημα του φόβου, στην απώλεια της ροής στην καθημερινή μας ζωή, στην απουσία του αγγίγματος, στο περιορισμό των κοινωνικών μας επαφών, στην απουσία των μεταβατικών χώρων στην καθημερινότητα μας, στο περιορισμό των τρόπων εκτόνωσης αλλά και της ελευθερίας μας και εν τέλει στη διακύβευση της αυτονομίας μας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε όλοι οι συμμετέχοντες στάθηκαν στην πίεση που βιώνουν εδώ και έναν χρόνο σε όλα τα επίπεδα, στην έλλειψη ελευθερίας, στο φόβο και την αγωνία για την επάνοδο στην προηγούμενη ζωή και ειδικότερα στο πόσο χρόνο θα χρειαστεί ακόμα να είμαστε σε αυτή την κατάσταση αλλά και σε ποιο βαθμό θα έχει επηρεαστεί η ψυχοσύνθεση των μικρών παιδιών και των εφήβων όταν επανέλθουμε. Παράλληλα ωστόσο αναφέρθηκαν σε μικρές ευκαιρίες που μέσα στη δύσκολη αυτή συνθήκη ο καθένας αναγνωρίζει στη ζωή του όπως ο περισσότερος χρόνος για τον εαυτό και την οικογένεια, η απόλαυση μικρών στιγμών της καθημερινότητας, οι νέοι στόχοι για την προσωπική εξέλιξη του καθενός, η εστίαση στο εδώ και τώρα και το να μην θεωρούνται αυτονόητα τα όμορφα πράγματα της ζωής αλλά να τα αναγνωρίζουμε και να τα μοιραζόμαστε. Κλείνοντας όλοι επισήμαναν την σημαντικότητα αντίστοιχων δράσεων -έστω και μέσα από το διαδίκτυο- στην ανατροφοδότηση και την προσωπική ενδυνάμωση και από την πλευρά της η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίζει να εργάζεται σε αυτόν τον στόχο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα που υλοποιούνται από το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας Καλλίπολις μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα: 2610.226948 & 2610.623290, καθημερινά 8:00-15:00 ή στο email: [email protected], στην ιστοσελίδα: www.kpachaia.gr και στο https://www.facebook.com/kpachaiaskallipolis/.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr