background img
banner
banner

Καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

«Καζάνι που βράζει» θυμίζει η αγορά της Αιγιάλειας με τα εμπορικά καταστήματα να υφίστανται… ψυχολογικό πόλεμο από την αναστολή της επαναλειτουργίας τους και τους εμπόρους να μιλούν για διπλή απώλεια τόσο επειδή ήδη είχαν προετοιμαστεί όσο και γιατί δεν πρόκειται να βάλουν ούτε… ευρώ στα ταμεία τους.

Με νέα μέτρα στήριξης, επαφές του ίδιου του πρωθυπουργού και επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών στην Πάτρα η κυβέρνηση επιχείρησε να σβήσει άμεσα τη νέα φωτιά που άναψε η απόφαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, στις επιχειρήσεις που εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα και τον Απρίλιο θα δοθεί αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού. Συμπλήρωσε ότι η αποζημίωση δεν περιορίζεται από ρήτρα για τον τζίρο, ενώ είναι ακατάσχετη και αφορολόγητη. Ειδικότερα, προβλέπεται: 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν από 0 έως 5 εργαζόμενους, 2.000 για επιχειρήσεις που απασχολούν από 6 έως 20 εργαζόμενους, 4.000 για επιχειρήσεις που απασχολούν από 21 έως 50 εργαζόμενους.

Οι ενέργειες του Εμπορικού Συλλόγου

Το Σάββατο το βράδυ πραγματοποιήθηκε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας με ένα και μοναδικό θέμα, το άνοιγμα των μαγαζιών την Δευτέρα. Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, να μην προβούν σε απόφαση ανοίγματος των καταστημάτων, γιατί θεσμικά δεν μπορούν να “σηκώσουμε “ την ευθύνη μιας τέτοιας απόφασης. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Λάμπης Παπαδόπουλος, δήλωνε: ΄΄Συνάδελφοι μπορούμε όμως αν υπάρχει επιτακτική απαίτηση από εσάς, να προβούμε σε άμεση σύγκληση γενικής συνέλευσης για να αποφασίσει το σώμα και να αναλάβει την ευθύνη μιας τέτοιας απόφασης΄΄.

Παράλληλα στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή με τον υπουργό κ. Πέτσα, ο πρόεδρος Λάμπης Παπαδόπουλος εκπροσώπησε τον Εμπορικό Σύλλογο Αιγιαλείας και επεσήμανε με σθένος το άδικο της απόφασης για την συνέχιση του κλεισίματος των καταστημάτων της Αχαΐας και κυρίως της Αιγιάλειας και του δήμου.

Καταγγελία για διασπορά κορωνοϊού από κατάστημα

Προχθες ωστόσο, πολίτης κατήγγειλε στον Εμπορικό Σύλλογο Αιγιαλείας ότι κατάστημα στο Αίγιο λειτουργούσε χωρίς την τήρηση των μέτρων προστασίας, γεγονός που, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είχε ως αποτέλεσμα η σύζυγός του που ψώνισε να κολλήσει κορωνοϊό και στη συνέχεια και άλλα πέντε μέλη της οικογένειάς του. Με ενημερωτική επιστολή του προς τα μέλη του, ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας ανέφερε πως «η εν λόγω επιχείρηση δεν έπρεπε να λειτουργεί, σύμφωνα με το ισχύον ΦΕΚ». Ο Σύλλογος ξεκαθαρίζει πως είναι αντίθετος σε κάθε είδους παράνομες ενέργειες και σε οποιονδήποτε δεν τηρεί τα μέτρα ασφαλείας στην αγορά, τονίζοντας: ΄΄Θα λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr